Milá Fleur , veľmi som bola zvedavá na recenziu od Teba :) Je mi jasné, že to Tvoj štýl nie je ale tvoja recenzia je popísaná naprosto bezvadne a moc sa mi páči ako si to dokázala popísať. Pred Manakarou som dlhšie skúmala Funfair Evening od Maison Margiela s odkazom na tému lunaparku. Tá sa mi stále sa mi zdala taká plochá a spomienky nikde. No čo mi chýbalo v Funfair Evening som dostala v Manakare, spomienky, zábavu, maškrty, aj obrovský balón mierne pripálenej cukrovej vaty s dymom navrch. :) Zvláštne preexponovaným spôsobom. Odporúčam si ešte počkať na letné mesiace, zvykne sa prejaviť ako ružový loukhoum.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Kočka_toulavá Ano, ta cukrová vata tam také je, opravdu má atmosféru dětských letních radovánek.
Frankincense Perfumer H
Jarnìmu dešti kapky stékajì, zlehka to studì neb něžně mě hladì. Andělé křìdla z mramoru skládajì a z heřmánku květy na oltář hledì. Mlhavý kouř do rosy padá, křìž cedrový držì má záda.
Intimnì androgynnì Dvouhodinovka. Na tantru báječné, ale na parfém??? Harrisová Lyn mám z toho splìn, protože jsi ty složky fakt krásně poskládala. Oceňuji alchymii s pelargoniem...to vplynutì do ostatnìch složek.
Děkuju... ![]()
Já mám fíkové vůně ráda, tady jsou fíky spíš ve formě sladkého pampeliškového nektaru, medu s ovocným nádechem...
Perfumer H Moss
Dalšì, trochu výraznějšì, dvouhodinovka Lyn Harris. Pánsky akcentovaná, dámsky distingovaná.
Kvetoucì levandule doplněná mandarinkou, lehce větrové patchouli se prohánì mezi borovými větvemi a tiše šumì spolu s mořem, kdesi v dáli. Kapky vody se třpytì na sametu mechového koberce. Noc úplňková modře inkoustová zapudrovaná závojem mlhy...prostě Bleu vůně.
Gold Fair In Mayfair (Atkinsons)
Zlato v trávě.
Svěží bylinně zelený tón ztrácí nahořklost, prohřívá se, zlátne jako olej ze slaměnek, jako světlý luční med, jako nastrouhaný muškátový oříšek, jako čerstvá pryskyřice, jako nečekaný paprsek slunečního světla mezi šedomodrými mraky.
Typově mi připomněla Musc Encensé od Aedes de Venustas, ta ovšem byla pižmově pudrovější, zatímco zde je nahořkle palčivá bylinná a kořeněná složka rozpouštěna ve zlatém oleji.
euridike Děkuji!
Zajímalo by mě, jak bude vonět na někom jiném; mně výrazněji lichotí Musc Encensé, která na mé pokožce působí ženštěji.
Jsem poctěn!.. autorko řádků o vůni Moon dance![]()
@Fleur@Woody @Miru @euridike a ďalší z tohoto vlákna - moc rada čítam Vaše postrehy o parfémoch, obrazy a i aktuálne nálady. Nedostanem sa k tomu úplne často ale číta sa to lepšie než nejedna kniha ![]()
Alexandria II Xerjoff
Co napsat, když vůni už perfektně charakterizovala blackviolet a ModestMourek !
Dřevo z kouzelného lesa, v němž pod šlehačkovým nebem roste levandule s lístky ostrými jako akupunkturní jehličky, stromy mají kůru vonící jako ztvrdlý skořicový perník s kapkami slané ambry a pletence jejich kořenů pokrývá černý vanilkový prach. Láká to ulomit si větvičku a vsunout ji do úst, ale vím, že se to nesmí, protože v tu chvíli by celý les zmizel. Krása téhle vůně spočívá v těžko popsatelné harmonii pichlavého, pudrového, sladkého, slaného, dřevitého, hedvábného, svěžího a krémového.
Kočka_toulavá Máš na poličce opravdové skvosty!
Zdravìm vánok z Bratislavy Kočka_toulavá
A chvála tèž
blackviolet , a jerry
, kdyż mám depku z niche, v arabkách nacházìm naději a ve střednìm proudu lovìm typy pro přátele, kterým stačì ,,jen,, vonět.
Love in Idleness Atkinsons
Fialková zvonkohra vysokých tónů. S posledním doznívajícím zvukem se fialky promění v kosatcový pudr. Něžná, semišová vůně.
Na mé kůži se neobjevil žádný šťavnatý tón, fialka zůstala spíše v suché a teplé podobě. Bohužel v určitém okamžiku sklouzla k tomu, co mi fialky obvykle dělají, a to je takový ten nepříjemný tón "prášek do gumových rukavic".
Love in Idleness Atkinsons
Fialková zvonkohra vysokých tónů. S posledním doznívajícím zvukem se fialky promění v kosatcový pudr. Něžná, semišová vůně.
Tohle si pišu k vyzkoušení, díky za tip.
jerry Pro milovníka fialek je to opravdu nutná položka k vyzkoušení.
Seduction 2 (AK France) - sladký pomerančový květ zalitý tekutým balzámem a poprášený pudrem z nepříliš sladké vanilky a skořice. ve finále pak ozdobený zelenými fialkovými lístky. Asi nejpovedenější vůně celé značky.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje