Korsičanka a ako to, že sa to to človek nedozvie, kurnik!!! No, tak ale vyskúšať budem musieť:).
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
euridike Korsičanka slniecko děkuji. Podle všeho se v Praze už moc nevyskytuje a jezdí po světě, ale všude oficiálně uvádí jako současné bydliště Prahu. A jeho vůně prodávají v Praze ve Fragranze. Jak jsem googlila na netu, tak jsem našla že je podílník či co
Lu koukám na složení.
ty bych taky ráda poznala. Markéta z Doteku vybírala jen pár vůní, které především zaujaly ji, ona má takový zvláštní systém na to ![]()
euridike Korsičanka slniecko děkuji. Podle všeho se v Praze už moc nevyskytuje a jezdí po světě, ale všude oficiálně uvádí jako současné bydliště Prahu. A jeho vůně prodávají v Praze ve Fragranze. Jak jsem googlila na netu, tak jsem našla že je podílník či co
V Praze skutečně trvale bydlí, má tam už i svou "laboratoř", kde tvoří... A Renier Parfums je dokonce vedená jako česká značka.
Lu díky za info. Našla jsem, že značka je česká. Ale ta čeština na jeho stránkách je srandovní :)
alibi to máš naprostou pravdu
- jsem jim to tam i psala, myslím, že na tom po Miláně zapracují! Asi se to snažil napsat Renier sám, umí už velmi dobře česky, no ale na toto samozřejmě nestačí! Ale k té české značce - Renier parfums byla založena od začátku jako česká niche, dříve než třeba Pigmentarium a vím, jak ho velmi mrzelo, že je tento fakt pomíjen. On je na to naopak pyšný a v zahraničí se k tomu hrdě hlásí...
...tak jsem koukala na vůně Renier Perfumes, o kterých píšeš...
No, 2021 Nights a Genius mají téměř totožné složení(dle místní databáze). Akorát
2021 má v hlavě uváděný jasmín,
Genius má v hlavě oproti tomu ambru.
Ambru má v základu 2021.
Jinak jsou shodné...
Leda by v každé té vůni vypíchli intenzitu jiných složek.?.
EDIT: ...tak teď jsem na fragrantica zjistila, že 2021 Nights má jiné složení - je tam mimo jiné i mandarinka, káva, bazalka, dubový mech
Jak to teda , prosím, je.? wendulka
Lu vidíš, to je jasné, že ho to mrzí. já o tom doteď netušila. pigmentarium jsou v marketingu hodně draví, on se asi neumí tak zviditelnit.![]()
Renier Behique byl dokonce finalista Art and Olfaction awards 2020. Vůně jsou to kvalitní a zajímavé. Teď jeho vůně nabízí i jeden eshop, dřív musel člověk na oficiální stránky. Je fakt, že ač je pán dost fešák
, tak marketing má popelčí, což mi neva, aspoň má značka ten punc nemasové originality. Cena odpovídá kvalitě. Já osobně bych musel něaký čas našetřit a oud není uplně můj favorit. Takže celkově mi ta značka přijde jako real autentic niche. A to je jedno velké české FAJN.
No...ja to možno vidím na nejaký ten výlet ![]()
Jasně, přijeď do Prahy![]()
VL.P No.1 (AK France) - tymián, mateřídouška a jiné sušené bylinky ve svěžím nahořkle citrusovém povětří. postupně se začala uhlazovat až do lehké krémové mýdlovosti s příjemným nasládlým a hodně suchým vetiverem a přítulnou mazlivě živočišnou chlupatou broskvovou slupkou (která mi evokuje vzdálenou ozvěnu vintage Tresoru). Sice pánská, ale směle nositelná i dámami. A opravdu hodně povedená, se skvělou intenzitou a výdrží.![]()
Escentric Molecules: Molecule 01 + Guaiac Wood
Guajakové dřevo, zpočátku zeleně svěží, pak trochu zakouřené, s dřevitou Iso E Super, která později úplně převládne.
Escentric Molecules: Molecule 01 + Black Tea
Usušené lístky černého čaje v plechovce, ze které se po otevření šíří jeho nezaměnitelná vůně. Jen pár kapek citronu na samém začátku. Iso E Super se drží v pozadí a to je dobře. Dodává čaji jenom trochu suchosti. Povedená kombinace, kterou řadím společně s Molecule 01 + Iris k dosud nejlepším.
blackviolet Iso E Super jsem nepropadla, ale ty dvě tebou jmenované mě taky lákají zkusit. Ačkoliv mám obavu, že můj nos je nedokáže ocenit![]()
Korsičanka Já jsem taky Iso E Super nepropadla, beru to jako experiment a zajímá mě, jak se s tím dá pracovat. Pro mě to není, ale kdyby mi někdo daroval Iris a Black Tea, nosila bych je. Jenom by mě asi pro tu jednoduchost a lineárnost brzo omrzely.
Escentric Molecules: Molecule 01 + Ginger
Příjemný svěží úvod s čerstvě nakrájeným zázvorem, citronem a citronovou kůrou. Dovedu si to představit na horký letní den. Iso E Super se vkrádá pomalu, ale jistě, zázvor kolem něho povlává pak už v jen náznacích.
Larmes du Désert Atelier des Ors
je
zářivá a
jiskřivá.
Zpočátku...
...platinově zlatistý, velmi tekutý med vkapávající do akvarelově antracitovo khaki mechových polštářů, jež nenacucávají se ranní rosou, ale medovým fresh citronovým džusem a
k tomu
si požitkářsky pokuřují z doutníku chuti lehkého kadidla, které z dálek přineslo i jemný odér kožených opěrek z kostelních lavic...
...kostel -
čistota,
hříchy -
zářivost mizí, vůně těžkne(hlavně svojí náladou)...
...pach ohořelého a stále doutnajícího těžkého trámoví ze šibenic,
z trestů pro bezbožníky,
jenže současně s tím vnímám i lahodné sladko -
cukrové krystaly roztaveny sluncem v hedvábné, epikurejsky citronkovomechové polituře vsakující se do oněch černajících dřev.
A ta dřeva těžkou ještě více(protože do sebe vtahují i kolem sebe líně se válející, tlumeně opalizující pryskyřice),
jakoby je neviditelná závaží stahovala
do hlubin oceánů,
do neproniknutelné tmy, skrze kterou se dostanou vzhůru pouze
levitující jiskry/ zelenkavozlatavé paprsky čistých duší, propalucící temnotu až nad samotnou hladinu...
Vůně černá a lesklá jak právě rozlitý asfalt na nové silnici, pod nímž uvěznili slunce,
jemuž se podaří black layer propálit jen
vyjímečně...
(hutná klouzavá lahodnost, černá dřeva, jas, kadidlo, tíha a klid)

Po delší době mám zase co zkoušet.
Sugar Leather (Une Nuit Nomade): švestkově karamelová kůže, zpočátku šťavnatá, postupně vysychající a prohřátá. Vůbec to není špatné, přesně vybalancované mezi líbivostí a nepodbízením se. Škoda, že nepočkali s uvedením na podzim, to by byla ideální!
Love At First Sight (Une Nuit Nomade): procházka alejí, kde zběsile kvetou všechny stromy a keře, počínaje šeříky, pajasmínem, přes akáty až k zimolezu a lípě. Mě z toho za chvilku bolí hlava, ale kdo má tyhle křovinně květové vůně rád, přijde si na své.
Versailles 1780 (Dorin): v databázi ji nejshodněji se mnou (překvapivě
) vnímá Miru . Vůně má v sobě něco z guerlainovských pudrově květinových vůní s gurmánským podkresem. Ale je podstatně jemnější, zejména přítomná ovocná složka se šťavnatou broskví a malinami je elegantně tlumená. Vlahý pudr, dokonalá malinová chuť rtěnky při bezděčném olíznutí rtů, kytička něžných fialek. Moderní, a přesto jako odkaz k inspiračnímu zdroji mírně vyšisovaná vůně. Škoda toho, že na kůži nejen voní, ale se i chová jako luxusní pudr: splyne s nositelem a kromě něj už o ní nikdo neví. U pudru to požaduji, od vůně chci víc průraznosti.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje