Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Online slniecko admin
19465 příspěvků moje polička 27. března 2023 21:47

Korsičanka a ako to, že sa to to človek nedozvie, kurnik!!! No, tak ale vyskúšať budem musieť:).

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 27. března 2023 22:10

euridike Korsičanka slniecko děkuji. Podle všeho se v Praze už moc nevyskytuje a jezdí po světě, ale všude oficiálně uvádí jako současné bydliště Prahu. A jeho vůně prodávají v Praze ve Fragranze. Jak jsem googlila na netu, tak jsem našla že je podílník či co

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 27. března 2023 22:14

Lu koukám na složení. ty bych taky ráda poznala.  Markéta z Doteku vybírala jen pár vůní, které především zaujaly ji, ona má takový zvláštní systém na to

Offline Lu
165 příspěvků moje polička 27. března 2023 22:29
Reakce na alibi:

euridike Korsičanka slniecko děkuji. Podle všeho se v Praze už moc nevyskytuje a jezdí po světě, ale všude oficiálně uvádí jako současné bydliště Prahu. A jeho vůně prodávají v Praze ve Fragranze. Jak jsem googlila na netu, tak jsem našla že je podílník či co

​V Praze skutečně trvale bydlí, má tam už i svou "laboratoř", kde tvoří... A Renier Parfums je dokonce vedená jako česká značka.

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 27. března 2023 23:27

Lu díky za info. Našla jsem, že značka je česká. Ale ta čeština na jeho stránkách je srandovní :)

Offline Lu
165 příspěvků moje polička 28. března 2023 08:21

alibi to máš naprostou pravdu  - jsem jim to tam i psala, myslím, že na tom po Miláně zapracují! Asi se to snažil napsat Renier sám, umí už velmi dobře česky, no ale na toto samozřejmě nestačí! Ale k té české značce - Renier parfums byla založena od začátku jako česká niche, dříve než třeba Pigmentarium a vím, jak ho velmi mrzelo, že je tento fakt pomíjen. On je na to naopak pyšný a v zahraničí se k tomu hrdě hlásí...

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 28. března 2023 10:05

Lu 

...tak jsem koukala na vůně Renier Perfumes, o kterých píšeš...

No, 2021 Nights a Genius mají téměř totožné složení(dle místní databáze). Akorát

2021 má v hlavě uváděný jasmín,

Genius má v hlavě oproti tomu ambru.

Ambru má v základu 2021.

Jinak jsou shodné...

Leda by v každé té vůni vypíchli intenzitu jiných složek.?.

EDIT: ...tak teď jsem na fragrantica zjistila, že 2021 Nights má jiné složení - je tam mimo jiné i mandarinka, káva, bazalka, dubový mech

Jak to teda , prosím, je.? wendulka 

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 28. března 2023 10:30

Lu vidíš, to je jasné, že ho to mrzí. já o tom doteď netušila. pigmentarium jsou v marketingu hodně draví, on se asi neumí tak zviditelnit.

Offline Woody
příspěvků moje polička 28. března 2023 12:25

Renier Behique byl dokonce finalista Art and Olfaction awards 2020. Vůně jsou to kvalitní a zajímavé. Teď jeho vůně nabízí i jeden eshop, dřív musel člověk na oficiální stránky. Je fakt, že ač je pán dost fešák, tak marketing má popelčí, což mi neva, aspoň má značka ten punc nemasové originality. Cena odpovídá kvalitě. Já osobně bych musel něaký čas našetřit a oud není uplně můj favorit. Takže celkově mi ta značka přijde jako real autentic niche. A to je jedno velké české FAJN. 

Online slniecko admin
19465 příspěvků moje polička 28. března 2023 20:02

No...ja to možno vidím na nejaký ten výlet

Online jerry
11040 příspěvků moje polička 28. března 2023 20:54

slniecko 

Jasně, přijeď do Prahy

Online jerry
11040 příspěvků moje polička 28. března 2023 20:57

VL.P No.1 (AK France) - tymián, mateřídouška a jiné sušené bylinky ve svěžím nahořkle citrusovém povětří. postupně se začala uhlazovat až do lehké krémové mýdlovosti s příjemným nasládlým a hodně suchým vetiverem a přítulnou mazlivě živočišnou chlupatou broskvovou slupkou (která mi evokuje vzdálenou ozvěnu vintage Tresoru). Sice pánská, ale směle nositelná i dámami. A opravdu hodně povedená, se skvělou intenzitou a výdrží.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 29. března 2023 22:30

Escentric Molecules: Molecule 01 + Guaiac Wood 

Guajakové dřevo, zpočátku zeleně svěží, pak trochu zakouřené, s dřevitou Iso E Super, která později úplně převládne.

Escentric Molecules: Molecule 01 + Black Tea 

Usušené lístky černého čaje v plechovce, ze které se po otevření šíří jeho nezaměnitelná vůně. Jen pár kapek citronu na samém začátku. Iso E Super se drží v pozadí a to je dobře. Dodává čaji jenom trochu suchosti. Povedená kombinace, kterou řadím společně s Molecule 01 + Iris k dosud nejlepším.

Offline Korsičanka blogger
13421 příspěvků moje polička 30. března 2023 10:17

blackviolet Iso E Super jsem nepropadla, ale ty dvě tebou jmenované mě taky lákají zkusit. Ačkoliv mám obavu, že můj nos je nedokáže ocenit

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 30. března 2023 12:33

Korsičanka Já jsem taky Iso E Super nepropadla, beru to jako experiment a zajímá mě, jak se s tím dá pracovat. Pro mě to není, ale kdyby mi někdo daroval Iris a Black Tea, nosila bych je. Jenom by mě asi pro tu jednoduchost a lineárnost brzo omrzely.

Offline Korsičanka blogger
13421 příspěvků moje polička 30. března 2023 12:37
Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 30. března 2023 22:30

Escentric Molecules: Molecule 01 + Ginger 

Příjemný svěží úvod s čerstvě nakrájeným zázvorem, citronem a citronovou kůrou. Dovedu si to představit na horký letní den. Iso E Super se vkrádá pomalu, ale jistě, zázvor kolem něho povlává pak už v jen náznacích.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 31. března 2023 14:21

Larmes du Désert Atelier des Ors

je

zářivá a

jiskřivá.

Zpočátku...

...platinově zlatistý, velmi tekutý med vkapávající do akvarelově antracitovo khaki mechových polštářů, jež nenacucávají se ranní rosou, ale medovým fresh citronovým džusem a 

k tomu

si požitkářsky pokuřují z doutníku chuti lehkého kadidla, které z dálek přineslo i jemný odér kožených opěrek z kostelních lavic...

...kostel - 

čistota,

hříchy -

zářivost mizí, vůně těžkne(hlavně svojí náladou)...

...pach ohořelého a stále doutnajícího těžkého trámoví ze šibenic,

z trestů pro bezbožníky,

jenže současně s tím vnímám i lahodné sladko -

cukrové krystaly roztaveny sluncem v hedvábné, epikurejsky citronkovomechové polituře vsakující se do oněch černajících dřev. 

A ta dřeva těžkou ještě více(protože do sebe vtahují i kolem sebe líně se válející, tlumeně opalizující pryskyřice),

jakoby je neviditelná závaží stahovala

do hlubin oceánů,

do neproniknutelné tmy, skrze kterou se dostanou vzhůru pouze

levitující jiskry/ zelenkavozlatavé paprsky čistých duší, propalucící temnotu až nad samotnou hladinu...

Vůně černá a lesklá jak právě rozlitý asfalt na nové silnici, pod nímž uvěznili slunce,

jemuž se podaří black layer propálit jen

vyjímečně...

(hutná klouzavá lahodnost, černá dřeva, jas, kadidlo, tíha a klid)

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 02. dubna 2023 11:19

Po delší době mám zase co zkoušet.

Sugar Leather (Une Nuit Nomade): švestkově karamelová kůže, zpočátku šťavnatá, postupně vysychající a prohřátá. Vůbec to není špatné, přesně vybalancované mezi líbivostí a nepodbízením se. Škoda, že nepočkali s uvedením na podzim, to by byla ideální!

Love At First Sight (Une Nuit Nomade): procházka alejí, kde zběsile kvetou všechny stromy a keře, počínaje šeříky, pajasmínem, přes akáty až k zimolezu a lípě. Mě z toho za chvilku bolí hlava, ale kdo má tyhle křovinně květové vůně rád, přijde si na své.

Versailles 1780 (Dorin): v databázi ji nejshodněji se mnou (překvapivě ) vnímá Miru . Vůně má v sobě něco z guerlainovských pudrově květinových vůní s gurmánským podkresem. Ale je podstatně jemnější, zejména přítomná ovocná složka se šťavnatou broskví a malinami je elegantně tlumená. Vlahý pudr, dokonalá malinová chuť rtěnky při bezděčném olíznutí rtů, kytička něžných fialek. Moderní, a přesto jako odkaz k inspiračnímu zdroji mírně vyšisovaná vůně. Škoda toho, že na kůži nejen voní, ale se i chová jako luxusní pudr: splyne s nositelem a kromě něj už o ní nikdo neví. U pudru to požaduji, od vůně chci víc průraznosti.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 02. dubna 2023 11:49

Fleur