Fleur Love At First Sight ještě nikde nepopisují (Fragrantica, Parfumo), jsi jednička![]()
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Korsičanka všechny novinky nestíhám ani náhodou, ale značky, které jsou mi sympatické, si hlídám
.
Fleur
Ta vůně křovin by mě zajímala. Snad Lucie objedná:)
Korsičanka Určitě budou k dispozici ve Vavavoom. Já právě tenhle typ vůní nevyhledávám, vlastně mě z celé značky zaujala asi nejméně.
Fleur Jak jinak
Sejdeme se málokdy
. Už ani růže mě neberou. Ještě tak Barbarská a Opus X...
Fleur Sugar Leather bych se mohla odvazit zkusit![]()
Gallivant Naples
Čičìna je fancy a boho a na párty chystá peckovnì drink Acqua santa. Měsìček mandarinky poprášený nasládlým kořeněným prachem čeká na svůj jump do sklenice s perlivou minerální vodou. Moře šumì, vìtr vlahý, Čičìna si hraje s kadidlovými perlami v mramorové misce. Miluje bijou, takže kadidlo pálit nebude, ale mohla by misku udělat vìc boho, třeba těma dřìvkama, co jì včéra Fabio přinesl z pláže. No na večernì party se Čičìna bude muset navonět něčìm kapku vìc dekadentnìm. Žije přeci v Neapoli.
P.s.kadidlové intermezzo je chvilkovým vìtězstvìm jemných nuancì Copal Azur a Encens Asakusa...šumì štipká chladì sakralizuje až jej pohltì nasládlá dřevitost.
Under My Skin Francesca Bianchi
...lahodnost.
Provzdušněně likérovitá(jak úlevný hlt kvalitní brandy),
hedvábně nasládlá(jak letmý polibek),
delikátně větrová(jak mentolka po slimkovým cigáru),
ultrajemně luxusně vintage slamněnkovosenově vláčně prašná(zavadající drobné karafiátky v kapsách zástěry milované babičky)
...konejšivost, měkkost, nostalgie.
Nostalgie ale krásná,
ta, za kterou jste vděčni a taková, na kterou pak vzpomínáte celý život, protože to byla osudovost.?..
...osudovost,
láska, jež se vám vpila pod kůži, zadřela jak tříska pod nehet, skryla mezi řasy a občas, když ucítíte jistou vůni, se vám zachvěje nejen srdce a tělo,
ale i vaše
duše...
...ano, některé životní úseky, byť nejsou košer, zasloužily by zpovědníka a jako kniha by se dobře prodávaly, se
schovají hodně hluboko pod kůži...
A pak,
pak, po promlčecí lhůtě můžete dětem vyprávět příběh, kdy si uvědomí, že nejlepší romány píše sám život...
(vzpomínky ochucené křehkou a současně stále tepající živočišností...)

EDIT: přestávka.
Jdu si vyzvednout flakon do zásilkovny...
My Ju-Ju Indult
...ach bože!...
...tohle mi připomíná něco, něco, co jsem nosila, když jsem psávala
podle slov Charlese Bukowskiho, aneb -
"...báseň je způsob, jak záchranit duši před explozí..."
Jasmín.
Tahle vůně je o jasmínu...
...zpočátku, chvilinku, i s lehkým a letmým dotekem čerstvých zelených lístků a drobounkých, světle hnědavých větévek.
Jenže pak květy jasmínu zhoustnou, zhutní, ale neztěžknou, to ne. Pořád si zachovávají jistou lehkost získanou nejspíš z větru, jenž se mezi jednotlivými platinovými, něžně hedvábnými plátky zlehka prohání...
A čím jasmín zhoustnul.? Vanilkovým extraktem svařeným na mírně nasládlou nit, a v tomto lektvaru je i tma...
...rozvařený na temnou hmotu i vetiver s ambrou a pižmem jak léčivý balzám, který klidní bolavá místa a po těle se rozlévá příjemné teplo, jak olíznutí lžíce předtím ponořené do sklenice medu
Už vím, Elie Saab Le Parfum, to je ta vůně, to jsou ty vzpomínky na období, kdy jsem ho nosila...
(a když jsem jukla na složení - velmi podobné)
Krásné...

Isvaraya Indult
...ach ano, takhle by měla vypadat švestka v parfému!.
Lahodná, delikátní ale chutí plná, tlumeně šťavnatá, tmavá...
(poměrně rychlé úvodní ovocné, jednodruhové, sólo)
...a pak, protože vás honí mlsná, máčíte si temně fialové plody do rozpuštěné hořké čokolády, jejíž hořkost ale právě oním teplem zjemněla.
Celá kompozice není o tom, že se cpete jistým druhem vánočního cukroví,
přesto je to slast -
švestky nořené do hnědočerné epikurejské hmoty, v níž se maceruje a měkne i hedvábné pačuli...
...vše působí hladce, hedvábně klouzavě, a
Isvaraya sice voní v hodně tmavých barvách, přesto vnímám i podprahové světlo, jas a lesk.
Pár ingrediencí a stačí to.
Pár ingrediencí a je to nádherné...

Tabacco Toscano Santa Maria Novella
...ano, kolínská
Čerstvá jasná voda obarvená březovými lístky a kvítky jasmínu a k tomu jemný lahodný kouř ohřátý dechem, dechem jenž delikátně chutná po dýmkovém tabáku.
Chladivý vzduch a nasládlé teplo zpod košile.
Velmi pěkná kolínská pro kuřáka/požitkáře
a nebo pro dámu, holku stylařku

Rozu Aesop
...recenze od cashic je dokonalá.
Víc dodat nelze
(voní to velmi příjemně, vzdušně, je tam les a voda a vzduch a tmavé šlahouny malin a tmavé růže a všechno...)
EDIT: ...podobno vůni Hermit Coat Chapel Factory, ale bez kadidla

Krásné recenze, Rōzu a Isvaraya se i mně líbí moc...
Miru ...trefné a souhlasìm ...Rōzu a Hermit
mohli by jìt spolu na rande.
DANDELION FIG Shay & Blue
Věděla jsem to hned.
Tohle je vůně pro Modiglianiho Alici.
Modrásková, až to bolí.
Jarní, jemná, lehce nostalgická, je v ní dětství, všechno to dávno a kdysi, medová sluníčka pampelišek, mléčná nahořklost stvolů, teče voda proti vodě, vítr do ní fouká, při břehu roste temně zelená stařina a je už příliš blízko zemi, co voní jako námel sladce.
Vůně pastorela, v jemných pastelových valérech, téměř idylická, téměř, naštěstí má i své stíny.

euridike Fíky ve vůních nejsou můj šálek kávy, ale s pampeliškou bych asi zkusila. Tato značka, již znám jen podle názvu, mě už nějakou dobu láká![]()
Manakara Indult
Stříbřitě lesklá bublina z tuberózově jahodové žvýkačky, ale po prasknutí z ní překvapivě prší kokosové mléko. Nad průsvitným igelitovým deštníkem se klene duha ve všech odstínech růžové. Vůně pro plyšového poníka?
Jsem zklamaná, těšila jsem se na růži.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje