Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 16:43

...spíš jen pocity z

2021 Nights Renier Perfumes

...nepolapitelná...

To je slovo, které mě napadlo jako absolutně první.

Svěžest, měkká, delikátně pikantní - zázvor s vanilkou a jasmínem, s velejemnými podprahovými tóny rozmělněných oříšků.

Je tam elegantní, skrytá ale přítomná živočišnost, aristokratičnost, touha, rozlet, lehkost jenže i tíha, emoce, drive i melancholie, vzduch, horizont i kyprost země po dešti...

...nasládlá, příjemná zelenkavost, platinové hebké zlato jasmínu a vanilky, téměř oplatkové akcenty a současně cinkání ledových kostek ve skleněném džbánu s citronádou...

Relax...

...relax pro divu unavenou velkými rolemi, relax tak důležitý...,

jen prostor, příroda a siesta ve slunečních paprscích

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 18:10

Thé Noir 29 Le Labo

...velmi příjemné.

Sytost fíku zjemněna lehkým měkce pepřovým vánkem a současně s tím vnímám i dotek lahodného černého čaje, jehož delikátně kouřové drhnutí má na svědomí vetiver a na druhém pólu chuti je naopak hebkost, hebká oblá vzdušnost z pižma a bobkového listu(čerstvý rozemnutý list v kombinaci právě s pižmem dodává vůni na svěžesti, odlehčuje...) s příjemnou, téměř neviditelnou/efemérní svíravostí.

Chladné i chladivé na povrchu a teplavé, hřejivé uvnitř.

Osvěžující

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 18:26

1978 Les Bains Douches Les Bains Guerbois

Lahodnost.

...jo, tohle znám -

i já si zjemňuji jinak čistou whisky pár zmáčknutími čerstvého pomeranče...

...tady přidali ještě delikátně davanovou nahořklost se dvěma zrnky kardamonu(je dobrý i v bylinném čaji),

a pak, hm, jo, k drinku je chuť na cigáro pokaždé, na kvalitní tabák, jehož chuť měkne na patře spolu s lahodně prohřívajícím mokem.

Nasládlost ve vůni - to je tavená zlatistá myrha, hebká a s ní i navanilkovělá ambra, v níž se dlouhé hodiny předtím máčelo pačuli...

...mohlo by se zdát, že celá kompozice bude těžká, hutná. Ale ne,

ne, protože přítomné cedrové dřevo dodává svěžest, dřevitou nazelenalost, jež zjemněna otočníkem přechází do vláčně prachově pudrových nuancí.

Stručně?..

...hmm -

chlast, spíše

vznášet se v jeho oparu, hlava v oblacích a lehkost bytí

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 18:34

Synthetic Jungle Frederic Malle

...konvalinky rozdupaný ve skleníku. Teplá zelenost z rozdrcených listů, minivětévek a delikátně dřevitých šlahounů břečťanu, nasládlost z křehkých jedových kvítků barvy slonové kosti

Nic pro mě

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 18:39

Caravansérail Intense Parfums de Nicolai

...jako jo, asi to tam všechno je, co uvádí.

Ale to takové opatrňounkaté a po chvíli to jaksi zřídne - vycmrndlá káva/lógrovej druhák a v něm vyráchaný lehce vintage pačuli a ten zbytek.? Nějak mi to jde do libečkova.

Hm, s touhle pani autorkou si já vůbec nerozumím, opakovaně

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 18:50

Essence Rare Houbigant

...ano, esence.

Esence, protože ultra mega vele jemná.

K vzteku toto.

Delikátní dřevitost z kosatce taje v hladké, provzdušněně klouzavé lázni z pudru a mydlinek,  ochucených vodou z růží. Překvapivě - není to řídká voda, ale krémová koupel, hedvábně husté bezgravitační mléko z aldehydů, růží, pudru, s luxusně lahodným dotekem dřev odlehčených a osvěžených drobnými kvítky konvalinek.

Krásné...

Takhle ěnjak bych si představovala vůně Christian Dior

(jen ta intenzita, ta intenzita je nehorázně směšná).

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 18:59

Patchouli de Molinard Molinard 2015

...hm.

Normálně je to

krásný..!

Hustý, chlastavý pačuli s delikátním vintage italy dotekem. Ano pačuli zjemněný tmavým pomerančem, vlastně spíše jeho kůrou macerovanou i spolu s vanilkovým luskem delší dobu v silnějším alkoholu,

a díky přítomnému pižmu vůně zpod trika příjemně teple/tělesně sálá...

Simply and chic

(hm, tak už to ze mě zmizelo, tak nic nooo)

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 20:29

euridike Děkuji !

Offline andry spravce
2933 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 21:01

Fleur bude se mi Sogni libit? (Doufam, ze mas v supliku kristalovou kouli )

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 22:03

andry Zkus si pomyslně namíchat něco z původní Murmure des Dieux (rýže!), Freudian Wood, Musc Encensé, Encens Japonais, k tomu přidej špetku Meovy typické zaprášené svěžesti a máš jasno i bez křišťálové koule

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 22:57

Fleur tvoje recenze na Sogni byla tak sugestivní , že jsem při objednávce kosmetiky z Vava přihodila její vzorek, i když je Meo na mě často příliš temný 

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 23:22

alibi Abyste mě pak doma neproklínaly !

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 04:21

Animal Mondain Pierre Guillaume

...mahagonové dřevo.

Ale v lahodném provedení.

Jakoby totiž bylo pod průhlednou, skelně lesklou, hedvábně hladkou a kluzkou glazurou...

...glazurou z medu, pižma a v delikátně lepkavě nasládlém potu rozpuštěných pudrových závějí.

Nádherná, sofistikovaná

animálnost...

...zpočátku jemně/naoko prvotně odrazující, jenže pak stávající se nenápadně, pozvolna, velmi přitažlivou a ke konci až téměř koketně svůdnou -

to zásluhou, pro mě teprve nyní, objevivší se hrušky, hruškových tónů, jež elegantně

zmírňují a svým způsobem odlehčují vážnost, vážnou intimitu celé vůně.

Krásné...

...konec letních

trav

opojnost horkých polibků

křehkost šeptaných slov

a

tíha,

úlevná malátnost

jen tobě mohu

říct´-

mé touhy

zbav...

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 04:40

Portrayal Amouage

Jasmín.

Měkce hutný...

...hutně tlumeně, máslově delikátně navoskovělý, s podprahovými, mléčně bílými mýdlovými bublinami a s umně vpravenou, pouze přirozeně nasládlou vanilkou.

Jakoby vůně dýchala zpod hustě tkaných kašmírových a mohérových přikrývek, kdy ona hedvábně jemná příze je z jasmínových květů, květového nektaru a lahodných pryskyřic, táhnoucích se jak hodně zahřívaný med...

...a vůně na kůži sofistikovaně živočišně hoří

Krásné...

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 04:46

Ashore Amouage

...hmm, tahle bílokvětinovka se mi nelíbí.

Jasmín se zelenem(teploskleníkovo) a se santalovými dřevy - prostě zeleno s květy a do toho ambra, to mi nelícuje, ale naopak - ruší mě to.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 05:01

Imitation Woman Amouage

...hmmm...

Pár vteřin to vypadalo hodně dobře! - temný, chutí ingrediencemi bohatý, nasládle lahodný černý rybíz.

Jenže v momentě mi na kůži voní stejně nesourodá směs, jako jsou barvy flakonu...

...no, nakonec se to překvapivě usadilo v poloze

ledového,

hebce černorybízově větrového,

hladivě aldehydového kadidla,

jenž jak mýdlové bubliny, s v sobě uvězněnými, blíže neurčitelnými květinami,

levituje éterem...

Přes množství uváděných zúčastněných se vlastně jedná o kadidlovou vůni se světlem...

(barvy flakonu jsou matoucí, vyznění vůně je absolutně jiné. Leda by to bylo kvůli tomu zpleskanému, pár vteřinovému úvodu)

Offline andry spravce
2933 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 08:29

Fleur a kdy uz bude konecne delat mensi velikosti?

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 08:38

51 Pour Femme Roja Parfums

...ze všech uváděných ingrediencí

slastně lahodně likérovitý hedvábný lektvar...

Kouzelné.

Luxusní.

Decentí a přesto nepřehlédnutelné

(mě ale finanční náročnost vůně mrzet nemusí, intenzita na můj vkus značně intimní a dost rychle mi z kůže mizí)

((než jsem našla obrázek, zbyla jen jedna ustrašená vonná mikromolekulka...))

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 13:52

Petali e Spade Nobile 1942

...ano, bílá broskev!, opravdu dojmově bělostný, jindy plod v různě sytých odstínech oranžové a

pak jemná čajovost, žlutý nebo i bílý čaj nasládlý vonokvětkou s hebkými meruňkovými podtóny a

ještě pak saténový skluz delikátního navanilkověle mydlinkového krému po ženiných pažích, jež předtím splachovaly ze své kůže pěnu z broskvového mýdla...

Vůně pro velmi mladou nevěstu, opatrné oklepání labutěnky, naivistická nasládlost těla a zbytky chuti  ovocné žvýkačky...

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 14:00

Petali e Spade Nobile 1942

...ano, bílá broskev!, opravdu dojmově bělostný, jindy plod v různě sytých odstínech oranžové a

pak jemná čajovost, žlutý nebo i bílý čaj nasládlý vonokvětkou s hebkými meruňkovými podtóny a

ještě pak saténový skluz delikátního navanilkověle mydlinkového krému po ženiných pažích, jež předtím splachovaly ze své kůže pěnu z broskvového mýdla...

Vůně pro velmi mladou nevěstu, opatrné oklepání labutěnky, naivistická nasládlost těla a zbytky chuti  ovocné žvýkačky...