Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 14:05

Sugar Leather Une Nuit Nomade

...jemné, hebké, slabé.

Slabounkatý, spíš dia karamýlek, labdankum někam zdrhá/takže spíše jen žhavá čára z něj

a kůže.?, no, kůžička, už hooodně tenounkatá, častým nošením na krku vytahaná, spíš zteřelej špagátek.

Jo a ten jakože amyris to celý kazí jakýmsi divnorostlinstvem, takže to není gurmánská kůže ale spíš letitý zbytky z prací prodřenejch koženejch rukavic pohozených v zapařeným skleníku.

Ještě že je to tak slabý a vodový.

...odvážný, skoro troufalý název pro toto

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 14:12

.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 14:32

Miru 

Já obdivuju, že dokážeš vyzkoušet tolik vůní v tak krátkém čase, napsat recenze a ještě si ty vůně alespoň trochu užít, já bych na tohle množství potřebovala týdny... 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 14:33

ORIANA Parfums de Marly

... zahradní jahody ve vrcholné formě, smetana vyšlehaná stříbrnou metličkou a sněhové pusinky tvarem připomínající střechy Kremlu, to vše v bělostné porcelánové misce se zlatavým okrajem, zanoříš do té scenérie dezertní vidličku, sirupovitá ovocná šťáva vzlíná do hebké smetanové masy... A pak slyšíš s jemným křupnutím drcené pusinky, měnící se v malé sladké meteory, plující galaxií Smetanové dráhy a jahodovými souhvězdími. 

Sladká, měkká, hebká, ovocně smetanová vůně, má jemnost delikátního smoothie z lokálních bio surovin, jen pozor, střípky sušeného sněhu ulpívají na rtěnce odstínu Ruby red, její vůně a chuť se přimknou k sněhovému polibku a... A to zcela mění situaci, víte... 

Pro mě je Oriana především gurmánská vůně, je ovocně smetanová, sladká, z této kategorie ji do určité míry diskvalifikuje tón evokující vůni a chuť růže na rty, tón ovocně květinový a pocitově vláčný, krémový... 

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 14:37

euridike 

...hm. Mně jak přijdou vzorky, nevidím, neslyším, nejím(pouze, je-li, zavlažuji vínem...).

Taky si říkám, že si to rozdělím, ať mám na každý další den těšení, ale mně to nejde. Prostě musím...

Většinou poznám na první dobrou, jestli tu vůni chci nebo ne. A když ji nechci, tak už ji znovu zkoušet nepotřebuju. Když si nejsem jistá, tak si ji pak dám třeba druhý den na kůži a pak mám jasno. Někdy si zájem potvrdím, jindy jí její šanci seberu úplně...

Nejvíc si užiju, když mám co největší flakon toho, co se mi líbí. Nesnáším 30tkové flaštičky, to je akorát tak k vzteku, množství i cena za to

(no, ale pořád se učím pokoře... ...Francesce Bianchi a Lignu jejich velikost odpouštím, musím...)

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 14:39

euridike 

...tak Orianu bych si dala!.

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 16:28
Reakce na Miru:

Sugar Leather Une Nuit Nomade

...jemné, hebké, slabé.

Slabounkatý, spíš dia karamýlek, labdankum někam zdrhá/takže spíše jen žhavá čára z něj

a kůže.?, no, kůžička, už hooodně tenounkatá, častým nošením na krku vytahaná, spíš zteřelej špagátek.

Jo a ten jakože amyris to celý kazí jakýmsi divnorostlinstvem, takže to není gurmánská kůže ale spíš letitý zbytky z prací prodřenejch koženejch rukavic pohozených v zapařeným skleníku.

Ještě že je to tak slabý a vodový.

...odvážný, skoro troufalý název pro toto

​Musím se smát, pro mě je to "pecka", hodně gurmánská, likérově hustá, švestková ...

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 16:29

Fleur 

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 09:49

SOGNI Meo Fusciuni

...rýže, vařená ve vodě,

vložena do misky a nejspíš mimoděk zapomenuté dřevěné hůlky do ní vpíchnuté

popustily do pokrmu i trochu své chuti...

...oknem pohled do dálky,

bezmyšlenkovitý, a

na horizontu tmavé, téměř do černa přecházející odstíny lahvově zelené vysokých jehličnanů, jejich odér zpět ke mně putuje přes reliéf krajiny na křídlech neposedného vánku...

...někomu může vařená rýže připadat příliš obyčejná, jako pokrm příliš jednoduchá, prostá.

Ale

co uklidňuje,

tiší rozkuchané vnitřnosti(emocemi nebo, pokud jsou už cesty srdce velmi těžké, nesnesitelné, zkroutí se do nemoci celé tělo...)

nejlépe.?

Congee,

léčivá rýžová kaše...

...duše

hedvábí kadidlové

lačně

polyká,

aby

tmavorudou řekou

v těle

mohla opět

vnitřní síla

proudit

směle...

a

za svými

řasami

klid si

zamyká...

(opravdu realistická vůně rýže vařené ve vodě v harmonii s delikátními dřevy a s éterickým kadidlovým vánkem prohřívaným teplem těla)

Sogni = KLID

(hedvábí těla i duše)

...báseň

čas neexistuje

bytí

jsoucno

vesmír...

Láska

a

všechno

je

možné...

Online jerry
11039 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 10:22

Miru 

Já tě nestíhám ani dočítat...ty jsi fakt parfémová údernice

O skvělých recenzích nemluvě.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 10:23

jerry 

...kuju

(Sogni přišla před 3/4 hodinou...)

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 10:36

Miru 

Já k Tobě fakt nemám slov...

A myslím, že Orianu bys Ty proklela kvůli mizerné projekci i výdrži...

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 10:45

euridike 

(a jinak - těžko říct´, všechno je individuální. Základ je, že ve vůni musí být, klidně ukryta, vnitřní síla...)

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 15:36

Miru vzorek sogni mám v zasilkovne, tak po tvé recenzi se fakt těším 

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 16:02

alibi 

...tak jsem zvědavá na Tvé dojmy...

(no, je fakt, že je to vůně intenzity efemérní na mé kůži. Škoda, s větší silou by byla krásná, uklidňující, taková volnost duše...)

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 17:11

Miru to by mi vyhovovalo, spíš mám strach, že na mě to bude silák držák ;)

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 18:34

Miru Těší mě, že navzdory výhradě k intenzitě tě vůně oslovila. Krásně napsaná recenze!

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 18:37

Fleur 

...kuju.!

Ano, je to opravdu krásná vůně - svojí podstatou, nekomplikovaností, čistotou...

(hm, když si to tak uvědomím, rýži jím poměrně často a nejraději ji mám jen obyčejně uvařenou a osolenou. A když si chci. jó, pochutnat, nakapu na ni sojovku. A to se pak nedá přestat jíst...)

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 19:37

Fleur Miru tak mé úplně první dojmy na papírku jsou: kokosové mléko pité přímo z rozpůleného kokosového ořechu a eukalyptus??? To mléko je takové to kokosové Alpro, je totiž s rýžovou vodou. Samozřejmě chápu a cítím tam všechny ty vykuřovadla, ale první dojem tento. Dala jsem čichnout Jirkovi a ten říká: "To je pěkný, je to podobný tomu, co mám dneska na sobě (Bois D ' Armenie)... ten eukalyptus pomalu odchází, což je dobře, (měla jsem strach, že to bude mít podobný vibe jako Alpský vzduch od Tauera). Teď je  to oblý a ne moc silný a nemám strach to dát na kůži 

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 19:49

alibi 

...hm...

Za prvně - je opět zajímavé, jak je každý jiný, jiná chemie těla

Za druhně, a to víc, jako omlouvám se, ale je mi téměř k smíchu/nechápu, že tady některé občas píšete, že máte strach dát vůni na kůži..?.

U běžného(rozuměj, ne parfémového maniaka, tak jak jsme tu většinou my) člověka bych to ještě brala(z x důvodů),

ale u člověka, který se parfémům věnuje roky.?.

Čeho se jako bojíš.?/nebo - dej tomu lepší výraz, říkej, že třeba - bude to výzva!.

(to zní hned líp)