Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Korsičanka blogger
13421 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 18:25

Fleur jerry Mně tedy hodně připomněla jemnější Insolenci

Online blackviolet
3453 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 18:47

Memo Paris: Sherwood 

Sherwoodský les jsem si představovala drsnější. Tmavě zelený, hustý, plný kapradí, s břízami a velkými duby. Trochu tajemný a nebezpečný, protože kolem může prosvištět přesně zacílený šíp Robina Hooda.

Tento Sherwood je ale pohádka pro děti o princi Robinovi a princezně Marian. O ovocném želé z mrkvového semínka s poupaty černého rybízu a o růžové růži v krému z mošusového semínka. Marian je navoněná fialkovým pudrem a Robin přinesl z tropických krajů malou misku se sladkým mléčným santalovým krémem. Ruku v ruce se prochází prosluněným zámeckým parkem a nakonec se usadí do stínu kašmírového dubu.

Offline Kočka_toulavá
356 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 18:52

@blackviolet @jerry vás tiež moc rada čítam. Žial som to zostručnila na jedno vlákno ale ono je tých vlákien určite viac... Este to japonské ma nadchlo.

Korsičanka dobrý postreh. Insolence Edp, že ?

Offline Korsičanka blogger
13421 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 19:29

Kočka_toulavá Myslím, že klidně i EDT:)

Offline jerry
11039 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 21:05

Woody 

Je to prostě vzájemná výměna a porovnávání informací

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 03:44

andry

...Tvoje "Liška" se mi moc líbí, jak ji cítíš!, vypadá hodně dobře...

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 12. dubna 2023 12:38

Cuir Nilam Atelier Materi

...kůže.

Kůže v objetí dojmově jemně naovocnělém(růže, kardamon, list fialky) a jakoby uvnitř sebe má vůně i tabákový prach...

...prach z tabáku suchého, téměř popel a současně ale i vláčný prach z namletých houževnatých, ne ještě úplně suchých tabákových listů a s velmi delikátní kouřovostí.

Příjemná kožená vůně. Sytá a zároveň s jistou zastřeností.../po chvíli se Cuir Nilam rozpadá do hebce koženého prachu levitujícího v proužcích dýmu...

Intenzita akorát.

Určitě se bude líbit těm, kdo mají rádi/y vůně Renier Perfumes, vůně kožené v kombinaci se sytou tmavou růží a lehkého požitku...

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 12. dubna 2023 13:10

Tara Mantra Gri Gri

...hezké je to a zvláštní,

skoro mystické...

Všechno uváděné ve složení ve vůni vnímám...

...šafránovou větrovost, černé rozmazané saze, plamínky ohně olizující svými špičkami prstů člověčí kůži - teplo a pach delikátně škvařeného těla,

světlo a vzduch z lotosu(v úvodu vůně je květ signifikatnější, později už ne tak čitelný, ovšem jas ve vůni má na svědomí neustále a možná s ním pak i platinově zlatavé jasmínové květy),

měkkost a inkoust, černá tuš a kmín...

...kmín je zde příjemný(třeba zrovna tak, jako je lahodný v původním Hypnotic Poison) -

dodává delikátní namělněnou kořenitost/pikantnost a ohřívá přítomnou podprahovou živočišnost.

Tara Mantra voní meditací...

...teplo i chlad, klid i rozjitřenost, jež se ale v momentě utišuje(jakési přelévání stavu duše z jedné strany na druhou...),

světlo vzlínající skrze šero, intenzivní tichá síla...

...zvláštně příjemná,

vlastně krásná...

(teplá vůně těla mladý holky, která jointa jen zkusila a na patře jí zůstala nazelenalá, lehounce větrová dochuť zakázaného)

((nemůžu za to, ale následující obrázek mi k vůni jde nejlépe))

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 12. dubna 2023 13:32

Les Jeux sont Fais Jovoy Paris

...héj!, lahoda na první dobrou...

...ovoce sice sušené, ale naložné v ginu -

není to tím pádem smrt ovocným cukrem, ale má v sobě vzduch, lehkost, stopy chlastu i drive, chutnost, živost/pohyb...

A pak - do výše zmíněného napadá delikátně nahořklý, ale hladký andělikový prach, a ještě pak je vše střídmě zakápnuto hebkým rumem.

Aristokratické ztvárnění dobrého chlastu a pod ním se požitkářsky začíná rozvalovat, přímo slastně vonící hedvábné labdanum s téměř načokoládovělými akcenty.

Parádní kousek!

Veškerý alkohol dodává vůni paradoxně lehkost, vzduch a tep a

labdanum s pačuli tím pádem nejsou těžce vonící, nýbrž lahodným zabarvením celé kompozice

s téměř gurmánskými tóny.

Intenzita spíše intimní, akurátní, distingovaná

Ale tak jasné, přece člověk nebude vonět jak macerovaný v chlastu, ale decentně kvalitním alkoholem pouze políbený a s prsty od čokolády držící drahé cigáro právě vytažené černého lakovaného humidoru...

...vůně pro každého, kdo si troufá

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 12. dubna 2023 13:46

Sticky Fingers Francesca Bianchi

...provzdušněné kosatcové máslo, bezgravitační nadýchaná pěna z něj a i s pár mikrozrníčky skořice, jež změklé, pouze rezavě hladí...

Nádhera.

Lahodnost, lahodná načokoládovělost - to určitě pačuli, vanilka, otočník, pižmo a kůže čarují...,

gurmánský balzám

(ve finále, základ = načokoládovělá vanilka s delikátní větrovostí)

Za mě bych si název přeložila na "nenechavé prsty"...

A yes, chápu, vím, proč.

Prostě čiré pokušení všech smyslů...

...a to je pak slast

chuť

a

hlad

vem si 

vše

a

nejen

slovy

hlaď...

Offline Woody
příspěvků moje polička 15. dubna 2023 20:55

Chapel factory L' Eau d Épine

Růže výrazně sytá a sladká s naovocnělou kyselkavostì přezrálých šìpkových plodů. Našel by se i jeden zelený trnitý šlahoun a kapka krve zářivá a usychající v paprscích slunce. Na kůži evokuje až šìpkový jam, na papìrku je zase doplněna akcentem luxusnìho mýdla, jež postupně přecházì v pudrový prach zřejmě dìky kadidlu. Na oděvu nejrychleji - po úvodu s růžì - trochu výrazněji vystupuje sakrálnì dřevitost lavic kostelíku za slunných dní babího léta. Té se jinde ne a ne dočkat, papìrek i kůže podporujì spìše linii labdana a kůže...linii nasládlou lehce tělesnou a zakouřenou. Držì dobře, přijde mi velmi ženská. A táhne mě proti času, někam do vzpomínek a pocitů ...jen nevím kam.  

Offline jerry
11039 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 22:07

Météore (Louis Vuitton) - Rozkrojený citron plný nasládlé šťávy se zakutálel pod cedr, kolem kterého se suší na hromádkách různé bylinky a svěží vítr rozfoukává sladce kořeněný prach. Po rozvonění nasládlá vzdušná cedrovka. Račte si draze koupit to, co podstaně laciněji nabízí mainstream....a ve více provedeních. Tahle "hra na exkluzivku" skončila debaklem.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 14:55

Coffee Break: Golden Dallah Xerjoff

...růže nořená do provzdušněně hedvábného likéru a prokuřovaná měkoučkými kořeněnými výpary

Naovocnělost, rozvolněné ovocné tóny z růže

Saténově klouzavá až dřevitost z dokonale prosušeného koření

Likérovitost - kluzká, vláčná a lehoučká, přesto hustá, tekutina zacelující rány  aromatickým dílkům roztovdivných tvarů, vůní a chutí

Kadidlo dodává nejen luxusně delikátní kouřový tón, ale současně i jakousi vzdušnost, lehkost, bezgravitační tanec v chřípí, v němž se mi plíživě, pomalounku usazuje i dochuť lískových oříšků rozmělněných v teplých ústech na vlahou pastu...

...ne, není to v žádném případě Nutella, je

to zbytek, poslední polknutí lahodně silného espressa, jehož chuť ztemňuje slastné potáhnutí z cigára...

Barvy flakonu a vůně.?

Yes.

Velmi tmavé dno(= interiér, i myšlenky...), tmavá rudá(= teplý svit tlumených lamp, tep...),

zlaté víčko(= vždycky je šance, naděje...)

Vůně se nakonec usadí v naoříškověle delikátně kouřovodřevité poloze v aristokratickém provedení

(= žádná těžkotonáž).

Ač osobně vůně vůbec nedělím na dámské/pánské/pro koho jsou určené, tak tady, kdybych musela,

pak Golden Dallah vnímám jako velmi unisex. Ale paradoxně, ať už by ji nosila žena či muž - pokaždé by působila velmi,

velmi přitažlivě...

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 15:07

...prý by se mi mohla líbit.?.

Ris Tanama Renier Perfumes

Oud.

Zjemněný...

...zjemněný tím, že je pod krkem držen a ztláčen pod hladinu, pouze mírně nasládlého třešňového kompotu.

Není to kiki třešničková infantilita, je to trochu rebel chic, protože tmavorudé kuličky mizí a ladným krokem na kůži přitančilo liči...

...ne rozjuchané, upištěné či přeslazené, ale

tlumeně tmavě nazelenalé, distingované, tiše mluvící, potichu rozmlouvající s delikátní santalovou dřevitostí, s jasem z jasmínových květů a s houževnatými, lahvově zelenými stonky růží.

A pod touto zdánlivě neprostupnou, odměřenou maskou si jen tak, jakoby nic, zlehýnka a vlastně trošku nadrzo zpívá hebká, jemňounkatá vanilka svoji lahodně svůdnou píseň...

Nedejte na růžovou barvu flakonu(není to vůně pro zlatokopky), nebojte se oudu ve složení(není to vůně do orientálních chrámů),

jestli se nebojíte být sami sebou - 

kupte si Ris Tanama

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 15:23

1992 Purple Night Les Bains Guerbois

...óch!

Rozkošná! Lahodná!

Měkoučce nasládlá, chutí plná, delikátně marshmallow-nažvýkačkovělá a delikátně tajícně navoskovělá, a současně

teple chladivá...

...luxusně plně vláčně mohérově mydlinková -

prostě úvod je slastí na první dobrou.

A pak, najednou si uvědomuji,

pomalu, ale jistě si všímám toho, že vůně potemňuje,

má v sobě jakési podprahové tajemství, dekadenci, černé šmouhy v jinak téměř dokonale čisté tváři...

...perfektní zakomponování pačuli, tabáku a kůže = stabilita, hustota a hutnost, originalita, přitažlivost

...z tuberózy zbyla aristokratická živočišnost, mazlavá, provzdušněně houbičkovitá(byť gardenii ve složení neuvádí), smetanově hedvábná, navanilkověle ultra lahodná.

Asi nejkrásnější - pro mě - tuberóza, co jsem kdy cítila. 

Tahle skvostná Mrcha není pro každého...

...já ji chci

lahodnost - kapitulace - vysvobození - slast

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 15:43

1900 L´Heure De Proust Les Bains Guerbois

...je to fofr - zpočátku jsou jasně čitelní - bergamot, borůvka i grep.

Ale v momeně se delikátní bergamotová dřevitost ohladí, i svíravá citrusovost grepu zkrotne a naopak borůvka vynikne nejvíc...

...svojí poměrně jinak mdlou chutí by téměř byla nepostřehnutelná, ale zde, právě zásluhou hlavy vůně je zachytitelná.

Hm, je to taková borůvková zmrzka - ta chutná také tak nějak neurčitelně. Tmavě fialová barva bez chuti

...takové celkově opatrné, hebítkové, milounká vanilka a milounkaté hedvábné pižmíčko a stydlivý borůvkový opar. Lékořice.? Kůže.? Skoro každý lže. Proč by nekecali tady.?.

Vůňka pro školačky

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 15:59

Genius Renier Perfumes

Slast.

Z Jungle Elephant lahodná skořice, z Tobacco Vanille luxusně změklý, zde však nepřeslazený, tabák,

kur****y lahodná kouřovost z pryskyřic -

labdanum a benzoin = dekadence v nočním klubu, bez studu, prostě si berou to, co zrovna chtějí...

...a aby nezdechly na dehydrataci, byť jim po skráních i z čela kape pot, tak do sebe kopnou velkej drink(nechutně drahýho alkoholu), jeden mohutnej hlt a

teplo v útrobách a

tekutina do žil, aby

se krev zbytečně nezastavovala a mohla vší silou pulzovat 

dál...

...yes, ambra, to ona, ta mrcha jedna, tady hraje sólo v tom, kdo určuje míru živočišnosti - lehounce lepkavou, provzdušněně hutnou, teplou, stahující do tmy, tiše měkce pukající pod černou krajkou...

Tak jo, asi takhle - žena navoněná 1992 Purple Night a muž s vůní Genia - nemohli by jste se dívat, jen tak, museli by jste se přidat

nim...

Genius voní požitkem všeho druhu/sálá z kůže jak pach hořící svíčky

(kvalitní chlast, kvalitní tabák/cigára, příslib erotiky, kvalitní...).

...jestli máte předsudky(různého druhu),

běžte si

pro jinou vůni

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 16:04

Miru 

+ Fleur ... recenze na Sogni je dokonalá... 

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 16:25

De Licious Renier Perfumes

Zchlastaná čokoláda.

Bayleys s vysokoprocentní čokoládou, žádnej mdlej karamílkovej likérek.

Prostě whiskey s velmi tmavě hnědou tenkou tabulkou rozpuštěnou na táhlou, vysoce lesklou hutnou nit, jak lano lahodnosti a pokušení...

...nee, člověk nezkape na bolest zubů z kil cukru, ne,

člověk "jen" pozbyde zdravého rozumu z přemíry 

slasti - 

delikátní větrovost z anýzu způsobuje, že nemáte dost, že chcete, aby neprůhledná láhev neměla dno, aby jste mohli polykat tu čokoládově chlastavou epikurejštinu

pořád...

...a pak, jen tak mimoděk, hrábnete rukou do mísy a plnou hrst sušených meruněk, datlí, fíků, ananasových plátků a zcvrklých jahod naložených v medu nacpete do úst, přidáte do té dark brown hmoty a máte co dělat, aby jste svými panty utáhli onu dobrotu,

mega delikatesu.

První vůně s čokoládou, kterou se nedá přejíst.

A může za to ohnivá voda a kvalitní cigára a cibetka(jakoby provzdušněně luxusně měkce pichlavá živočišnost) a

noc může být dlouhá,

jak chce...

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 16:28