Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 14. června 2023 10:14

alibi 

Moc děkuju...

Miru 

No já na tuhle značku/parfuméra přišla tak nějak náhodou přes bývalého přítele, který na dovolenou rád jezdí do oblasti Cagli, kde má Lorenzova rodina restauraci, mmch moc pěknou... Zkoušela jsem Cherry Ink a Pax, líbí se mi, ale kdybych nevěděla, že jsou to extraity, tak bych si to fakt netipnula. 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 15. června 2023 12:49

PAX Lorenzo Pazzaglia 

... exotický nápoj /vědomě jsem se vyhnula slovu "drink"/, ovocný, kořenitý, ale žádný koktejl, žádné paraplíčko, žádná Havaj nebo Bahamy, tohle je jiný druh cizokrajnosti, spíše orientální, hřeje a voní kořením a kvalitním alkoholem s aureolou zlatých hvězd, jeho vůně temně houstne, rudne a černá rybízovým kadidlem, ano, součástí kadidlové směsi jsou sušené plody i listy černého rybízu, lehce mi připomíná bájný sirup mého dětství, Thymomel, koncentruje se, tu temnotu prosvětlují záblesky ovocné magnolie a sladkého, neindolického, vyloženě rostlinného jasmínu, pak se vůně rozesychá jako starý peň, stává se z ní žlutovanilková prašina, která sesedá na bílou jelenici, jakou měl můj dědeček na leštění brýlí, lupy, dalekohledu...

Offline jerry
11039 příspěvků moje polička 16. června 2023 19:17

Calypso Fountain (Novellista) - nasládlá květinově dřevitá krémová vůně, ale taková synteticky nijaká.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 17. června 2023 18:11

Isabey: Avant et Après 

Jarní bílokvětinovka v moderním hávu, ale naštěstí ambroxan není dominantní. Vůni kraluje frézie s květinovým a zeleným tónem, svěže středozemní ráz přináší pomerančový květ se slaným vánkem od moře. Všechno v krémovém pižmu smíchaném s vanilkou a tahitským olejem monoi.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 18. června 2023 11:14

DANGEROUS CURVES The Zoo

Co všechno o této vůni /ne/potřebujete vědět?

Tak tedy - je inspirována Amandou Lepore /a jejím 'joie de vivre', tedy radostí ze života/, podle oficiálního textu provázejícího Dangerous Curves především její rafinovaností, odvahou, elegancí a krásnou jemnou pletí /sic!/. Pro ty, kteří nevědí - Amanda Lepore se v roce 1965 narodila jako chlapec Armand a již coby transgender Amanda se stala múzou mnoha umělců, fotograf David LaChapelle by mohl vyprávět, je také zpěvačkou, herečkou, spisovatelkou, influencerkou, no jak už to tak bývá... 

A k vůni samotné... Upřímně... Napadá mě, že je přesně tím, čím/kým Amanda Lepore není. Tedy alespoň pro mě ne. Ta vůně je hravá, příjemně vyzývavá a vkusně provokativní /s důrazem na slovo 'vkusně'/, cítím v ní burlesku a vidím Ditu Von Teese ladně pózující ve sklence na Martini. 

A ona reminiscence zahrnující sklenku Martini je vlastně téměř jungovská, protože tato vonná kompozice se otevírá citrusově jiskřivými, sladce perlivými, vinnými tóny, které sládnou a jemní ovocným, jahodovým akcentem do podoby růžového šampaňského, jímž se v podobě drobounkých bublinek prohánějí třaskavé kapsličky tinkturově živočišného pižma /ano, přiznávám, vizualizuji si je jako skleněné mikroponorky řízené maličkými cibetkami/, vůně usedá a stává se sametovou a těžší, cítím růž na rty, hebkou a matnou, i růž na tvář, která zbarví lícní kosti do růžovozlatého pudrového odstínu, jenž v drydownu ztmavne pylu podobným prachem ze suchého, bylinně kořenitého pačuli...

Líbí se mi...

Má více vrstev i poloh, hravou ve stylu Pu-Pu-Pi-Du - i stinnější, tišší, která mi připomíná song I'm In Here /Sia/ a slova: "I'm in here, a prisoner of history, can anybody help?" 

//A povím vám, bylo zatraceně těžký najít fotku, na níž by Amanda Lepore naplňovala vizi této vůně. Alespoň z části... A snažila jsem se Amandě v editoru fotografií přidat trochu v kategorii 'živost', ale příliš to nepomohlo, řekla bych...//

//složení podle Fragrantiky: cibetka, lýkovec, akord rtěnky, růžové šampaňské, jahody, májová růže, fialka, broskev, pačuli, magnolie, tonka, bergamot//

versus

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 18. června 2023 11:20

euridike mikroponorky řízené maličkými cibetkami

:)))

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 18. června 2023 11:23

alibi 

Bylo to silnější než já... ;) Takhle moje mysl bohužel pracuje... 

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 18. června 2023 13:18

euridike to je boží. Aspoň si nepřipadám jak blázen, když se snažím představit si elektřinu - trpaslíky přenášející plus a mínus sem a tam :)

Offline Korsičanka blogger
13420 příspěvků moje polička 18. června 2023 14:05

alibi euridike Sice si nic takhle nepředstavuji, ale líbí se mi využití fantazie vás obouA tato vůně mě už před nějakou dobou zaujala

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 18. června 2023 18:55

Maître Parfumeur et Gantier: Ambre Tibet 

Další krásná ambra po povedených Ambre Précieux, Ambre Doré a Ambre Mythique. Tahle je příjemně lehká a takřka svěží. Má citrusově bylinkovou šťavnatost a obejde se tentokrát bez koření. Medový balzám je lehce zakouřený a uzemněný čokoládovým pačuli a zpovzdáli se připomíná růže. Díky santalu získá krémovou dřevitost.

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 18. června 2023 19:16

euridike 

...dokonalá recenze...

(zbožňuji, jak si pokaždé podle Tvého psaní dokážu představit nejen vůni, ale hlavně její náladu, podstatu...)

13420 příspěvků moje polička 18. června 2023 21:25

blackviolet Jak vůně této značky drží, prosím?

Online andry spravce
2933 příspěvků moje polička 18. června 2023 22:17

Korsičanka ad Dangerous Curves - neni spatna, ale jsou lepsi v tomto stylu. Osobne mi The Zoo nesedly.

13420 příspěvků moje polička 18. června 2023 22:18

andry Díky, ušetřím:)

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 18. června 2023 23:06

KorsičankaVšechny, co jsem měla, drží dlouho. Ambrovky zvlášť.

13420 příspěvků moje polička 19. června 2023 08:38

blackviolet Děkuji

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 19. června 2023 10:07

Miru 

Moc děkuju...

andry 

A řekla bys mi, které jsou 'lepší v tomto stylu'? Pro inspiraci... 

Online andry spravce
2933 příspěvků moje polička 19. června 2023 10:36

euridike je to samozrejme vec nazoru, ale treba Love Toxin (Calaj) nebo So Fetch! (Strangers).

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 19. června 2023 10:43

andry 

Díky, obě znám a v rámci mého vnímání stojí Dangerous Curves někde mezi nimi, z Love Toxin má takovou tu prvoplánovější, křiklavější polohu, ze So Fetch! tu sofistikovaněji vyzývavou... 

A ještě jednou díky za odpověď. 

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 19. června 2023 18:11

euridike ja len radím ísť na Calaj veľmi, veľmi opatrne