wendulka Tak potom nezbývá, než se poohlédnout po nějaké typově podobné, ať máš alespoň trošku změnu.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Za tu zdvojenou reakci na Tvůj post se omlouvám, chtěla jsem ji editovat, ale docílila jsem pouze toho, že se zobrazuje cosi, co prostě nejde vymazat. Pardon. :)
Alespoň to odráží míru souhlasu.
Lettre de Pushkar
Přesladká, hustá, hebká. Rozvařené meruňky s okvětními plátky růže zatavené v medové pryskyřici kropenaté skořicí a muškátovým oříškem spolu se zrníčky z vanilkového lusku. Slunce do kapsy.
Thaman
Písečná bouře bez písku, jen teplý vzduch a oslepující vír pepře, nového koření, římského kmínu. A slané kadidlo je jako blesk rozrážející mlhu, jako maják vysílající jehličnatě štiplavé a svěží závany. Kdo se vydá v jejich stopách, dočká se vlídného pobřeží a dřevěného domku, kde to voní lékořicí a vanilkou.
Pro ženy s odvahou Sindibáda a muže s rafinovaností Šeherezády, ideálně však vůně pro každého, kdo má rád koření, dřevo, kadidlo, jehličí a vůni soli zasychající na teplé pokožce.
Když jsem ji včera zkoušela, vůbec by mě nenapadlo uvažovat o ni výhradně jako o pánské vůni. Je velmi zajímavá, trošku z rodu Copal Azur od Aedes de Venustas.
2021 Nights
Z misky pražené rýže vykvetl ylang ylang. Opojností konkuruje šeříku, ale nechává si kokosově vanilkový tón. A možná se mi tam šeřík plete kvůli fialové barvě hebkého kosatce a šťavnatého fíku. Tuhle vůni bych nechtěla nosit, ale přála bych si ji potkávat, aby mě jen letmo pozdravila fialovou omamností a zelenými lístky, než se rozplyne v neurčitě sladkém oparu z pryskyřic.
Lust for Sun (Juliette Has a Gun) - svěže studený jasmín, postupně se přidaly sladké konvalinkové zvonečky a lehká gardénie - ale nic třeskutého, na bílé květiny je celek spíš umírněný. Dojezd v podobě pižmově krémového ylang-ylangu se sladkým pylem je pak tím opravdovým "dotykem slunce" na opalovacím mlékem provoněné pokožce.
Place Rouge - Guerlain
Název je opravdu děsný.. ale vůně za to nemůže. A protože miluji Quand Vient La Pluie (a tohle má být údajně reinkarnace QVLP), byla jsem hodně zvědavá.
Ano, Place Rouge opravdu vychází z QVLP. Rozhodně to ale není stejná vůně. Od prvního okamžiku v ní nastoupí velmi intenzivní heliotrop, který v QVLP dostává slovo až po chvíli. Vůně je mnohem sladší, mandlově sladká. Kdysi dávno jsem zkoušela QVLP ve verzi č.p., moje čichová vzpomínka už vybledla - vzpomínám si ale, že mi vůně přišla mírně sladší a kulatější než verze EdP. Place Rouge jako by navazovala spíše na verzi č.p. než na EdP a ještě k tomu přidala pár stupňů na sladkosti navíc. A pod tou heliotropovou sladkostí se schovává QVLP - tak jak vůni důvěrně znám. Jemně zelená rozmarýnem, něžně pudrová fialkami. Je to krásné. Opravdu škoda, že není k dostání - pod nějakým důstojnějším názvem a ve flakonu bez obrázku Rudého náměstí... ach jo :)
...tak název je mi ukradený/nepodstatný,
ale moc se mi líbí, že píšeš, že je tam intenzivní heliotrop a že je sladší.
A co intenzita a výdrž.?
A je, prosím, k dostání nebo zas nějak blbě/těžko..?.
Miru Pro mě je intenzita trochu intimnější než QVLP EdP (podobně jako č.p. QVLP), na druhou stranu výdrž je výborná.
Dostupnost vůně je téměř nulová - limitka dávno ukončená, dnes už rarita.
Martula Já to vnímám jako podbízení se ruskému trhu a klientele, Rudé náměstí pro mě nemá žádné (pozitivní) kulturní konotace, takže bych ten název a flakón také těžce rozdýchávala.
Martula Já to vnímám jako podbízení se ruskému trhu a klientele, Rudé náměstí pro mě nemá žádné (pozitivní) kulturní konotace, takže bych ten název a flakón také těžce rozdýchávala.
Byla to limitka pouze pro ruský trh, takže je to tak, podbízení se ruskému trhu.
Ale jak píšu..vůně za to nemůže, oprostila jsem se od toho a zkusila vnímat jen obsah - a ten je krásný.
Martula
...hmm, intimní, tak nic...
Říkám "intimnější než QVLP EdP" , neříkám "intimní". Pro mě je prostorová i tak až až.
Ale pro tebe určitě ne ![]()
QVLP byla akorát, takže když tuhle Ty označíš jako intimnější, tak pro mě to bude "vrtání nosu do kůže"...![]()
De Los Santos (Byredo) - bylinkářství ve vichru z ledového pižma - máta a šalvěj se po rozvonění začaly usazovat do směsi nasládlého sena a vysušených trsů trávy na mořském pobřeží. V dojezdu pak suše dřevitý kosatcový pudr s pár zrnky ledového kadidla.
Divin´Enfant Etat Libre d´Orange
...chvilku v úvodu něžně nasládlý pomerančový květ, opatrně inhalující změklou mýdlovou páru a pak hned
lahodnost z vyšlehané ambrové pěny s karamelovým podtónem,
a v tom - tabákový vánek,
jen takový hebký, lehoulinký závan jemně zasychajících mohérově hebkých tabákových listů, jež do sebe nasály trochu slabé kávy, a
tím vším neustále, delikátně prosálává jemné pižmo.
Hmm...
...je to takové tělové, křehké, nasládlé capuccinkem a slimkovým vanilla doutníčkem a dýchá to stydlivou roztoužeností...
...náctiletá slečna, občas spratek rozcapenej, ale
pokud jde o lásku.?.,
touha, strach/stud zároveň.
Začátek dobrý, střed také, no, usadilo se to do opatrné, podprahově nakaramelovělé měkké pižmovky.
Vůně opravdu pro holčičky.
Nebo když chcete, aby vás jako holčičku brali..

Geste Humiecki Graef
...moc příjemné!. A hned.
Pudrové, nasládle pižmové, lahodné,
podprahově delikátně nagurmánštělé a současně provzdušněně hutně větrové - jakoby vyšlehaná pěna z, v mléce máčených, pryskyřic lesních velikánů...
...něco na způsob čokoládových bonbonů plněných mátovým furé.
(na mně veeelmi delikátní tělovka. Škoda, brala bych větší intenzitu i prostorovost...)
((edit: po půl hodině nemám na kůži
NIC))

Santal Tislit Maison Incens
...krásné...
Odněkud to už znám.?.
Nechce se mi nic vymýšlet, ale v podstatě souhlasím s andry ...
(no, vypadalo to na variaci na téma Etro Heliotrope bohatší o další ingredience, ale ke konci tam právě pod celkovou lahodností prosvítá více, byť hladké, ale prostě dřevitosti a to mě prostě ruší... Jakoby Heliotrope Etro zkřížili s něčím od Frederica Malleho, jo, Dries Van Noten, protože v něm vnímám Jungle Elephant Kenzo, stejně jako zde, v Santal Tislit...)

Thirty-three Ex Idolo
...ach...
...růže jak z Paestum Rose Eau d´Italie(bez kadidla) a
k ní delikátní, ale chuti plná, lahodná mazlavost ze všeho, co
ve složení uvádějí...
...slast.
Tíha.
Narkotická měkkost, vláčnost, vazkost.
...slova
oči
ticho
strach