Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 20. července 2023 18:54

euridike 

...přesně.

Je to prostě vodfláklý,

a mě to vnitřně uráží. Protože to jednotlivé ingredience téměř dehonestuje...

(asi jsem, co se týče parfémů vztahovačná, přecitlivělá a snob)

Offline Mitzi admin
1483 příspěvků moje polička 21. července 2023 06:28
Reakce na Miru:

Mitzi 

...četla jsem, co píšeš o vůni Vanilla Diorama a

to by se mi líbilo 

moc!

Celé. Složení i jak to popisuješ...

​Miru, taky si myslím, že by se Ti líbila.

Měla jsem opakovaně možnost vyzkoušet celou řadu exkluzivních Diorů, mrzí mě na nich jen cena, která není pro "běžného Čecha" a asi proto se v Pařížské spíš neprodávají (párkrát jsem se v posledních 5 letech ptala, ale poslední dobou marně, měli jen několik z první řady, pozdější už žádné).

Kurkdjian loni reformuloval tři z roku 2004, dvě citlivě, jednu hodně (původní Cologne Blanche neznám, ale složením je to úplně jiná kompozice). Chystám se na srovnání Eau Noire, novou už jsem načichala, tak dneska se vrátím k té původní a pak podám hlášení ;) jak srovnání dopadlo. 

Offline Mitzi admin
1483 příspěvků moje polička 21. července 2023 06:30
Reakce na Miru:

Dimanche Flemme Verstile Paris

...navanilkovělé limetky, hedvábně jemně, delikátně nahořklé luxusně lahodným galbanem,

chomáčky bavlníku nasáklé čerstvě vymačkanou šťávou ze žlutých citronů, ohlazených laskavým heliotropinem a ohřáté teplem těla,

...prachově vlahá pudrovost...

Dokonalá vůně vymazleně zaobleného(heliotropin) zelenkavého(galbanum) musku s vanilkovou inkluzí a s pohlazením hedvábných andělských křídel

​tohle se zas bude líbit mně! 

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 21. července 2023 06:45

Mitzi 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 22. července 2023 13:20

IRIS PALLIDA Marie Jeanne

... tak tu máme kosatcové máslo z Turecka a Itálie, turecké růže, santal z Nové Kaledonie, španělské labdanum a pačuli kdovíodkud, o ambroxanu nemluvě. Tedy by to měla být vůně v podstatě světoběžná... Ale Iris Pallida spíš působí dojmem, že mu někdo řekl: "Doma budeš! Už ses narajzoval dost."

V mých představách se tedy pobledlý kosatec usadil na zemitou podušku utkanou ze santalových a vetiverových vláken, vycpanou sušenou pačulí & nyní tiše hledí z okna na voraře, který právě spadl do řeky... 

/Iris Pallida je jako stínový ministr vůně Iris Fauve Atelier des Ors.../

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 22. července 2023 13:23

MAIG Bravanariz 

Ideu vůně vystihuje /respektive měl by vystihovat/ už samotný název - slovo "maig" v katalánštině značí květen, máj... Měla bych tedy na svém zápěstí cítit vůni "nádherně protichůdnou", abych citovala autora vůně, jímž je Ernesto Collado Sala, založenou na kontrastu elegantních, čistých bylinných tónů a živočišného cistu. 

Realita je v mém případě ale jiná. Bude to znít banálně, ale Maig mi ze všeho nejvíc připomíná vůni/chuť bylinných pastilek, jako jsou například Ricola Original ve žluté krabičce, sladké, namedovělé, lehce větrné bylinky z alpské stráně, odpolední slunce mezi barevnými kvítky, lehký vánek hladí žlutou tařici a potají ji obírá o hebký pyl...

Projekce i výdrž odpovídají koncentraci a jsou neuspokojivé i pro mě, nechci si představit, co by řekla Miru.

/...koncentrace Eau de Cologne, lze použít i jako bytový sprej.../

Offline jerry
11039 příspěvků moje polička 22. července 2023 16:18

Miru euridike 

Opět dočítám po dovolené.,..tedy rozjely jste se obě pořádně, to se čte úplně samo. Díky

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 22. července 2023 16:20

jerry 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 22. července 2023 20:52

jerry 

Díky...

/Ale za Miru tedy kvantitou i kvalitou poněkud zaostávám.../

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 22. července 2023 21:32

euridike 

...kvalitou jsi přede mnou...

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 23. července 2023 10:41

euridike 

tiše hledí z okna na voraře, který právě spadl do řeky... 

Pobavilo :) ... ale škoda promarněné vůně :/

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 23. července 2023 13:23

Miru 

Jsi milá, ale nesouhlasím...

alibi 

No já teď měla podobně rozporuplné pocity z více vůní od různých značek /Bastille, Bravanariz, Equality Fragrances, Marie Jeanne/, vždy ve stylu - zajímavá kompozice, přinejmenším "na papíře", teoreticky, na kůži mírné rozčarování z celkového vyznění, intenzity, projekce, asi to bude tím, že jsou to značky s podobnou "filozofií" a přístupem k technologickému zpracování vůní...

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 23. července 2023 15:25

euridike 

...tak jinak - každá máme svůj styl.

Ty jsi vzdělaná, sofistikovaná, sečtělá, Tvé psaní je velmi noblesní.

Já sice také, jako Ty, čerpám ze života, ale pak píšu  dost syrovým a relativně jednoduchým způsobem

(lidé už mi párkrát řekli, nezávisle na sobě, že jsem ostrá, a někdy jak břitva...),

Ty svoji křehkost dáváš všanc, já ji pořád mám schovanou, takže jsi vlastně mnohem víc odvážnější, než já...

Offline Woody
příspěvků moje polička 23. července 2023 17:31

Miru a euridike  

Jste svébytné autentické a mně se lìbì, že jedete mraky vzorků...ztělesňujete literárně parfémový fetišistický sen. A když jsem měl s některou vůnì také čest, pak mi Vaše slova oživujì vzpomìnky a touhy. Naposled Heresy...a vonìme dál.

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 23. července 2023 17:33

Woody 

Offline jerry
11039 příspěvků moje polička 23. července 2023 18:08
Reakce na Woody:

ztělesňujete literárně parfémový fetišistický sen.

​Naprosto výstižné

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 23. července 2023 22:52

euridike tomu rozumím. Už dlouho mám pocit, že na sto vzorků jedna perla. a dost často se mi líbí jenom hlava, ale pak se to pokazí. Přitom na začátku mé parfémové pouti to bylo úplně jinak. Zrovna dnes jsem na tu dobu vzpomínala se Safari. Taková krása 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 24. července 2023 11:11
Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 26. července 2023 09:51

JASMIN PATCHOULI Marie Jeanne

... na počátku bylo zelené světlo vycházející z mnohokrát v půli přelomených fíkových listů, to světlo bylo míznatě nahořklé a současně medově nasládlé, zelené, pak se stalo mléčně zastřeným a začalo vonět po mošusově laktonických jasmínových květech s bondáží z bylinně pryskyřičných vláken...

//... jednoduchá, přesto působivá kompozice, nicméně projekce je tristní, intenzita tak nějak mlhavě rozplývavá...//

BRUME D'OREILLER Marie Jeanne

... vůně je primárně určena k nanesení na polštář, aby přinesla uklidnění a navodila příjemný, hluboký spánek, lze ji ovšem použít i jako osobní vůni pro čas relaxace a odpočinku; já osobně tuto vůni jako uklidňující a uspávací nevnímám, je to příjemná citrusová mlha, osvěžující, jakou bych použila spíše po sprše na začátku nového dne...

/O výdrži, projekci a podobných detailech tu snad raději mluvit nebudeme, možná by na mně vůně držela déle než pět minut, kdybych byla stvořená třeba ze lnu.../

ADÈLE Marie Jeanne 

... citrusová mlha z Brume d'Oreiller zahuštěná zemitým prachem z na trout usušeného kosatcového kořene... 

... zelená svěžest na sladce zemitém podkladu...

... koncentrace Eau Fraîche mluví za vše...

Majitelem klíčů od značky Marie Jeanne je Georges Maubert, rodák z Grasse, představitel páté generace rodiny zakladatelů společnosti Robertet, která od roku 1850 zpracovává přírodní suroviny z celého světa. Jednotlivé materiály a výsledné produkty nejsou testovány na zvířatech, Robertet i Marie Jeanne dbají na minimalizaci uhlíkové stopy své produkce a vyhýbají se zbytným umělým komponentům, jakými jsou plasty či syntetická pryž.

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 31. července 2023 18:05

Zkouším vzorek zatoulaný na dně parfémové poličky. Asi bude zkažený, je cítit jako chladný sklepní závan, trošku nasládlý od klíčících brambor, s vlhkou omítkou a plesnivějícími starými novinami, u stropu pavučiny zachytávající už jen prach. A někde prosakuje voda; to vždycky, když venku prší, tenhle sklep už nikdy nevyschne. A sakra, ta mokrá skvrna na zemi je rozlitá láhev ginu. Zkouším Baie 19 Le Labo a vzorek voní tak, jak má: petrichor, jalovec, pačuli s vůní hlíny a pižmová zaprášenost.