Fleur No, vzhledem k tomu, že se dost líbí chlapům, asi cítíš dobře:)
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Korsičanka Já bych to na sobě nesnesla. Možná, že kdyby tím voněl nějaký muž, mělo by to jistou přitažlivost (vlastní velikou zchátralou nemovitost a celé dny vyklízí sklepní prostory
).
Fleur myslim, ze tvuj vzorek je v poradku ![]()
andry Taky se obávám, že je v pořádku. Zařazuji na seznam voňavých bizarností.
Lost In Time HAVAC perfumes
Lahodné jehličí.
Začátek voní provzdušněnou hutností různě zelených éterických lesních mini jehlic a jehliček, jež jsou
lahodné velekřehkou jelenicovou měkkostí jasmínových okvětních plátků, dobrovolně poddávající se pohybu nočního vánku,
nasládlé vlahou prachovou osmantovou esencí s podprahovými tóny kůže.
Ale ta kůže je tak delikátní!...
...křehká a současně vláčná a
jakoby do sebe natáhla i hebký, hebce stydlivý, něžně navlhlý prachový pyl z jasmínových keřů a i
- opět prachovou - stopu meruněk z osmanthu a
tím vám v nose vzniká hustě tkaný mohérový étericky nagurmánštělý, teple zlatistý semiš...
...velmi příjemné hedvábné drhnutí luxusně vydělané kůže,
a nevíte, zda ona kůže je pach letitého křiváku, přehozeného přes opěradlo křesla a nebo
vůně těla, jež polykalo drahý tabák a horké polibky...
...ano, pak se ztrácíte v čase -
někdy i
časoprostor
přestane
existovat
a
jen
na
slastné
vlně
tsunami
se
dva
začnou
pohybovat...
(parádní - v tom nejlepším smyslu slova -reirkarnace Daim Blond Serge Lutens...)

Black Rose SweDoft
Nádherná růže...
...sladká vlahým navláčnělým heřmánkovým pylem prosypaným vanilkou,
s luxusně delikátní větrovostí z kadidlových strunek, křehoučkých a citlivých jak v těle nervové spoje,
a současně ale vnímáte i jistou houževnatost - to oud se rozhodnul, že sám ze sebe vytvoří oněm spojům střeva, pevná, nepřetrhnutelná...
...relativně nezničitelná, jako struny na hudebním nástroji, kdy
jedině zuřivým a emočně vyšponovaným mlácením dlaněmi, pěstmi, celými pažemi do dřeva oblečeného v hudební šat, některý kovový vlas nakonec nevydrží,
vypne se na maximum a praskne tak, že svému mučiteli/ničiteli
zanechá nachově rudý, kovově nasládlý podpis ve tváři...
...hmmm...
...přivírám oči nad kyticí svázanou pouze z velikých květů růží,
nasávám jejich měkce naovocnělý chuti plný odér,
v ústech se mi zvolna rozpouští zbytek mátového furé,
které, určeno pro dospělé,
má v sobě i podprahovou stopu hebce nakyslé(hedvábný dotek oudu)
kouřovosti a
chladivost kovu - to možná masivní mosazná klika,
jež při mém odchodu cvakla
do
ticha
...
zajatcem
chtíče
a
obětí
vlastní
netrpělivosti
slíbím,
udělám
cokoliv,
by
z
konzistence
hadru
zas
pevnosti
kamene
byly
mé
kosti...
...a
můžu
si
v
duchu
různá
moudra
recitovat -
však
slyším-li
tvůj
hlas,
všechna
chytrá
slova
přestanou
existovat...

Tvůj popis Black Rose je extrémně lákavý
, kombinace damašská růže, heřmánek, oud & kadidlo vypadá skvěle, budu muset zkusit.
...kuju![]()
Rosy de Palma Etat Libre d´Orange
...růže...
Mžik.
Úvod a
hlavně pepř, pepřová větrovost, trochu antracitového kouře - jakoby oheň prodoutnával vlhkým, khaki pačuli,
a pak, ano - růže,
načajovělá - zlatá a chutná černým čajem...
...yes, černá,
černá barva tam je.
I přes lahodnou zlatistost povzbudivého nápoje má v sobě jakýsi tmavý akcent, náboj, myšlenku, pocit, temnou emoci...
...kadidlo se dobrovolně nechalo uvěznit v zahřátém benzoinu,
jenž díky vyšší teplotě je velmi tekutý, provzdušněný nočním vzduchem,
a tihle dva úlisně do sebe vtáhly ještě i právě onu růži a vytvářejí tak příjemnou, měkce zmalátňující směs,
jež zásluhou pačuli dostává podprahový delikátní vintage pout-pouri ráz.
Na mé kůži to není sólo pro růži.
Vůbec.
Na mé kůži voní nostalgie,
přes vlhkost vrstvy měkkých houževnatých listů/skrz ně prosálává k mému nosu horko -
jehož případnou ohnivou pichlavost ztrhává právě mikromnožství vody vsáknuté do pačuliových plátů...
...rozdupané zaschlé květy růží, jež se pod hrubou podrážkou rozpadají v droboučké zlomky, v prach
...suchý kakaový prášek nešikovně vdechnutý a nyní dusivě drhnoucí v chřípí
...pryskyřice zahřátá teplem těla natolik, že zkapává a vsakuje se do země, jak dešťová voda
...mazlavá/lehce mastná růžová esence, jak rozmazaná maskara kolem očí a zažraná do stop času tak, jako jsou zahojené jizvy v srdci, také nejdou vyčistit a jejich drhnutí akorát bolí
...distanc, aby se znovu, právě k srdci už nikdo nedostal
Rossy de Palma - vůně má hustotu krve...
...distingovaná děvka s vnitřní křehkostí malý holčičky

Atelier Vesper: Badawï
Nahořkle zelená svěžest a teplé koření, kardamom se skořicí, levitují kolem hladkého bílého dřeva s kapkami pryskyřice. Sladký benzoin s čokoládovým pačuli se rozpouštějí v krému, ze kterého vykukují listy vysušeného tabáku a hlavičky slaměnek.
čtu a vidìm Rosy de Palmu v Almodóvarových filmech...na přehlìdkách Gaultiera...povedlo se...Tobě...État...Rosy...Všem!
Pont des Arts: À Chaque Instant
Chypre, ale ne úplně klasická. V základu má hlavně galbanum, ve kterém se objeví citron a mandarinka, sladce zelená andělika a pak bílé květiny tuberóza s jasmínem. Potom jako by se vůně přenesla do lesa, hlína, pryskyřice a větvičník s pačuli ve stínu jehličnanů, ve kterém chvílemi probleskuje krémově vanilkový benzoin. Jen to galbanum se drží zuby nehty.
Pont des Arts: Jardin des Avelines
Růže takřka soliflorová. Krémová i citrusově svěží. Fialkově pudrová i pivoňkově růžová. Něžná i svým ukotvením v santalovém balzámu.
Cuir Gardenia Aftelier
...delikátní med s něžným živočišnem v hebce vzdušně naovocnělé(tiaré) poloze.
A možná i jasmín, jasmínové květy, ale křehoučké jak střípky slídy blyštící se v letním slunci.
Kůže žádná, gardenie žádná.
Absolutně nechci vůni dehonestovat, ale jestli kůže, tak pouze taková ta tenoulinká vrstvička, kterou jsou potažené ne příliš kvalitní boty, které pak nazývá výrobce koženými...
...jenže ona vrstvička se po pár krocích poláme, nakrabatí, popraská a začne pod ní vykukovat materiál nekožený.
A tato, jakože kůže je zalita sladkou politurou, kdy smíchali vodový med s ananasovou šťávou a nacpali do žvýkačkových bublin.
Bohužel s mojí kůží/pokožkou, s mojí chemií propadák
(a to jsem si dle složení od vůně slibovala velmi...)

Estate Carnation Solstice Scents
...óch!, tak
toto
je
krásné!
Navláčněle prašně mohérový karafiát rozmělněný a topený v olibanu i s delikátní, leč typickou chutí opiového květu
(opiový květ znám díky vůni Fiori d´Ambra Profumum Roma - luxusní vůně. Ovšem na mně intenzita i výdrž tristní)
a
kouř...
...kouř nasládlý saténově likérovitou vanilkou, lahodný, mazlivý, narkotický, prostě k pomilování!.
Och, toto je prostě
SLAST!
...a pak, vanilkový kašmír se ztlumí, vanilka se vsákne do hebkých dřev(kosatec, kosatcové oddenky),
jež díky ní změknou do maximální bezvládnosti a přidá se ještě tlumená, pocitově však hořící, růže.
Estate Carnation voní jako rtuť -
nelze ho uchopit, zkrotit, srovnat do způsobného tvaru. On se pohybuje tak, jak sám chce, vlní se prostorem, těká, válí se a tulí, tiše plápolá, a pak zase
leží a hledí a jen jiskry v očích prozrazují jeho něžně divokou náladu...
- následující text jsem někde objevila a protože se mi moc líbil, upravila jsem si ho
(minimálně však)
Je to, jako bych totiž psala téměř o sobě -
jsem paradox,
hádanka
...jsem věrná a přesto odtažitá.
...jsem oddaná a přesto uvolněná.
...miluji všechny a přesto nikoho.
...jsem společenská a přesto samotářka.
...jsem jemná a přesto tvrdá.
...jsem vášnivá a přesto platonická.
Zkrátka jsem předvídatelná ve své nepředvídatelnosti
(pro milovníky vůní od Francescy Bianchi)

Pacific Forest Sonoma Scent Studio
NÁDHERA.
Všechny uváděné ingredience ve složení tam jsou...
...lahodné, provzdušněně likérovité, hebké, jemňoulince naalkoholovělé, nasládlé, lesně nakakaovělé, teple vodní, teple tmavě zeleně pačuliové, vláčně suše mechové, a všechny další přívlastky, které bych zde napsala jsou v luxusně delikátním, vymazleném provedení.
Vůně pro vílu...

S Tvojí recenzí na Estate Carnation naprosto souznim... ![]()
FUM Bravanariz
Papírová krajina ohmataného leporela a silueta lesa vyřezaná carvingovým nožem do plátku pomerančového želé v čokoládě. Celá scenérie jest pak nabodnuta na pryskyřičnatou jedlovou větévku a rituálně sežehnuta nad plamenem ohně ilegálně zapáleného v březovém háji, rozhostilo se sucho a rozdělávat oheň je přísně zapovězeno. Hořím lépe než Nácíčkova cikorka, víš... //If you, if you could return, don't let it burn, don't let it fade...//
Vůně, kterou Hall Newbegin nikdy nevytvořil, ale cítím v ní jeho vnímání a rukopis /chybíš nám, Halle/. Je tu sladká aromatická zelenost, ale není syrová a čerstvá, ne, je papírově měkká a nasládlá, jako suché větvičky, byliny a slunečným časem vysušený mech, do této herbářové atmosféry se vkrádá tón hipsta kavárny Coutume na 47 Rue de Babylone, pomerančová sladkost a pražená obilná i kávová zrna, dokonalá harmonie a disbalance v jednom, fúze dvou vesmírů ve velmi klidné a pomalé božské částici všehomíra.
...to je veliký kompliment...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje