Blbé a drobné (parfemové) dotazy

12. srpna 2014 17:51
Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 22. října 2016 12:03
Reakce na Miru:

Doplnila jsem to, na co jsem si ted vzpomnela. :) Vim, ze je to "sbirka" velmi nevyhranena a nesouroda, ale ja uz jsem proste takova. A taky se vzdycky necham zviklat recenzemi a postrehy Chandlera Burra, priznavam. A musim rict, ze jsem moc rada, ze jsem tenhe web objevila, uz jsem precetla desitky recenzi a stve me, ze ja jsem zatim takovy amater - oproti vam tady. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 22. října 2016 13:03
Reakce na euridike:

Ta moje je nevyhraněná úplně stejně. "Jaký typ parfému hledáte?" - to je otázka, která mě vždycky dokáže značně pobavit, když mi jí položí v jakékoliv parfumérii, protože já to fakt nevím.

Takže za ta léta už odhaduju podle složení, když přidávám novinky do databáze nebo prolejzám blogy, pokud jsou už k dispozici recenze a nakonec to dopadne tak, že mezi všemi těmi vzorky najdu tak 10 % vůní, které mě opravdu zaujmou, že bych je i chtěla vlastnit. Ale i tak mě to zkoušení pořád ohromně baví.

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 22. října 2016 13:20
Reakce na wendulka:

Me prave to zkouseni, hledani a objevovani taky nesmirne bavi. Take se orientuji hlavne podle slozeni, nekdy jdu v podstate uplne nelogicky a nesmyslne neco zkusit jen proto, ze se mi libi nazev, dalsi zarucene pokuseni je to, kdyz nekdo napise, ze je ta vune neuchopitelna, zvlastni, vlastne docela divna a fakt neni pro kazdeho - tak to musim zkusit! :) Kdyz Burr napsal o Rose Poivree, ze tato vune pripomina horky dech stareho mrzuteho boha, byla jsem ztracena uz predem. 

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 22. října 2016 18:46
Reakce na euridike:

Zdá sa, že si na Charlesa Burra musím nájsť čas ...

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 22. října 2016 18:46
Reakce na euridike:

...Tvoje polička není nesourodá.!

Má jeden, podle mě, základní rys - 

nejdeš s davem.

A jsi Osobnost...

...a asi dost zajímavá, když máš vůni

Moon Dance.!

...a zkoušení a to neustálé hledání parfémového grálu je

nádherné a

téměř nekonečné...

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 23. října 2016 10:51
Reakce na Miru:

Moon Dance je takovy klic k me osobni Pandorine skrince. Kdybych ho mela charakterizovat jednim slovem, rekla bych "znepokojujici". Lehce nestoudna vune, kterou miluje ten drzy a ironicky fracek ve mne. Myslim, za na nekom by tahle vune mohla vyznit az lascivne, u me je to trochu jinak... Pred casem jsme s jednim pritelem po dlouhem premysleni dali dohromady charakteristiku tehle vune, takovy kratky pribeh... Asi bych na tenhle parfem mela napsat recenzi. 

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 23. října 2016 10:54
Reakce na euridike:

...určitě napiš.!

(třeba, nejspíš bude mit s tou mojí styčné body...)

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 24. října 2016 17:51

Chtela jsem se zeptat - nenapada vas nejaky parfem, v kterem by byla citit takova ta specificka vune propolisu - pryskyricna, hrejiva, lehce stiplava? 

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 24. října 2016 18:07
Reakce na euridike:

Tubereuse Animale 3 Histories de Parfums

Anima Dulcis Arquiste

Ambre Eternal

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 24. října 2016 18:23
Reakce na Miru:

Diky moc, Ambre Eternel znam, citila jsem v nem spis kombinaci medu, vosku a propolisu, ale prave propolis spis jako takove "jiskricky", ktere se objevuji a zase ztraceji, neumim to lepe popsat... Anima Dulcis neznam, ale slozeni vypada nadejne, takze vyzkousim. Zkousela jsem Serge Lutens Ambre Sultan, to bylo uz hodne blizko. :)

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 24. října 2016 18:35
Reakce na euridike:

...bez propolisu, ale hořící a krasná

Imortelle Marillyn Nez á Nez

Alambar Laboratorio Olfativo

Rouge Hermes

Offline jerry
11114 příspěvků moje polička 24. října 2016 18:58
Reakce na euridike:

Amber of Yemen (El Nabil)

Ambra Nera (Ortigia Sicilia)

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 24. října 2016 19:20
Reakce na euridike:

Já v Ambre Eternel propolis taky nijak zvlášť nemám. Totéž v Anima Dulcis, to je spíš prachové kakao s kořením. Nicméně jinak je to skvělá vůně, kterou rozhodně stojí za to vyzkoušet.

Na vůni propolisu přesně tak, jak ji popisuješ, to chce ambrovky. Souhlasím s těmi 2 tipy od jerry, ty jsou perfektní.

Já přidám ještě Amber Absolute od Toma Forda. Akorát u té to bude náročné s dostupností. Loni se sice vrátila, ale jen v limitované reedici, takže v Praze ji třeba sice ještě pořád mají, ovšem jinde už to asi bude horší.

No a potom mi přijde po dlouhodobějším nošení propolisová i Calling All Angels (April Aromatics).

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 25. října 2016 10:37
Reakce na wendulka:

Moc dekuji za tipy. Precetla jsem si vas komentar k Calling All Angels a jasne mi z toho vyplyva, ze tuhle vuni potrebuji i bez ohledu na propolis vyzkouset.  Amber Absolute ma kamaradka, budu ji muset navstivit... 

Jinak musim rict, ze vzhledem k tomu, ze pochazim z vcelarske rodiny, jsem od detstvi byla zvykla na vuni domaciho medu, vosku, propolisu, takze jsem asi ohledne techto vuni pomerne zaujata a kriticka, o to vic se ted tesim, az vyzkousim zase neco noveho.

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 25. října 2016 10:39
Reakce na jerry:

Dekuji, slozeni i charakteristika jsou velmi lakave, urcite se po nich podivam. 

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 25. října 2016 10:41
Reakce na Miru:

Alambar znam, ten je opravdu uzasny, je to pro me ztelesneni ciste hrejive ambry. Immortelle Marilyn neznam vubec, stydim se a mam v planu to napravit. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 25. října 2016 16:10
Reakce na euridike:

Chtela jsem se zeptat - nenapada vas nejaky parfem, v kterem by byla citit takova ta specificka vune propolisu - pryskyricna, hrejiva, lehce stiplava? 

Tenhle propolisový tón vnímám v Muscs Koublai Khan (Serge Lutens). To je vůbec tak strašně zajímavá vůně, živočišná, "sprostá"  a sexy a... tím pádem pro mnohé nenositelná, ale zas někdo na ní nedá dopustit. Akorát bude těžší se k ní (nebo ke vzorku) dostat - momentálně je jen ve zvonkové neexportní edici (a i tam momentálně nedostupná). Snad jen dočasně.

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 25. října 2016 18:16
Reakce na domenica:

Diky za doporuceni, uz jsem nekolik parfemu od Serge Lutens zkousela a libily se mi, momentalne uvazuji, ze si poridim Ambre Sultan. Jak pisete, Muscs Koublai Khan je vsude "temporarily unavailable", ale hodne cestuji, tak na neho treba nekde narazim - jestou jednou diky. 

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 25. října 2016 22:35

S kamarádkami jsme asi před dvěma lety slyšeli tento "vtip": Haha, zasmála se buchta, a vyhnala tvaroh z podnájmu. 

Od té doby se nemůžeme shodnout na jeho významu. Buď je to strašně nechutné, a nebo úplně blbé. Dovedl by nám to tu někdo vysvětlit? 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 25. října 2016 23:38
Reakce na Bowle:

Já se vám zeptám ve škole. Tam tomu určitě budou rozuměl.