Doplnila jsem to, na co jsem si ted vzpomnela. :) Vim, ze je to "sbirka" velmi nevyhranena a nesouroda, ale ja uz jsem proste takova. A taky se vzdycky necham zviklat recenzemi a postrehy Chandlera Burra, priznavam. A musim rict, ze jsem moc rada, ze jsem tenhe web objevila, uz jsem precetla desitky recenzi a stve me, ze ja jsem zatim takovy amater - oproti vam tady.
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
Ta moje je nevyhraněná úplně stejně
. "Jaký typ parfému hledáte?" - to je otázka, která mě vždycky dokáže značně pobavit, když mi jí položí v jakékoliv parfumérii, protože já to fakt nevím
.
Takže za ta léta už odhaduju podle složení, když přidávám novinky do databáze nebo prolejzám blogy, pokud jsou už k dispozici recenze a nakonec to dopadne tak, že mezi všemi těmi vzorky najdu tak 10 % vůní, které mě opravdu zaujmou, že bych je i chtěla vlastnit. Ale i tak mě to zkoušení pořád ohromně baví.
Me prave to zkouseni, hledani a objevovani taky nesmirne bavi. Take se orientuji hlavne podle slozeni, nekdy jdu v podstate uplne nelogicky a nesmyslne neco zkusit jen proto, ze se mi libi nazev, dalsi zarucene pokuseni je to, kdyz nekdo napise, ze je ta vune neuchopitelna, zvlastni, vlastne docela divna a fakt neni pro kazdeho - tak to musim zkusit! :) Kdyz Burr napsal o Rose Poivree, ze tato vune pripomina horky dech stareho mrzuteho boha, byla jsem ztracena uz predem. ![]()
Zdá sa, že si na Charlesa Burra musím nájsť čas
...
...Tvoje polička není nesourodá.!
Má jeden, podle mě, základní rys -
nejdeš s davem.
A jsi Osobnost...
...a asi dost zajímavá, když máš vůni
Moon Dance.!
...a zkoušení a to neustálé hledání parfémového grálu je
nádherné a
téměř nekonečné...
Moon Dance je takovy klic k me osobni Pandorine skrince. Kdybych ho mela charakterizovat jednim slovem, rekla bych "znepokojujici". Lehce nestoudna vune, kterou miluje ten drzy a ironicky fracek ve mne. Myslim, za na nekom by tahle vune mohla vyznit az lascivne, u me je to trochu jinak... Pred casem jsme s jednim pritelem po dlouhem premysleni dali dohromady charakteristiku tehle vune, takovy kratky pribeh... Asi bych na tenhle parfem mela napsat recenzi. ![]()
Chtela jsem se zeptat - nenapada vas nejaky parfem, v kterem by byla citit takova ta specificka vune propolisu - pryskyricna, hrejiva, lehce stiplava?
Diky moc, Ambre Eternel znam, citila jsem v nem spis kombinaci medu, vosku a propolisu, ale prave propolis spis jako takove "jiskricky", ktere se objevuji a zase ztraceji, neumim to lepe popsat... Anima Dulcis neznam, ale slozeni vypada nadejne, takze vyzkousim. Zkousela jsem Serge Lutens Ambre Sultan, to bylo uz hodne blizko. :)
...bez propolisu, ale hořící a krasná
Imortelle Marillyn Nez á Nez
Alambar Laboratorio Olfativo
Rouge Hermes
Já v Ambre Eternel propolis taky nijak zvlášť nemám. Totéž v Anima Dulcis, to je spíš prachové kakao s kořením. Nicméně jinak je to skvělá vůně, kterou rozhodně stojí za to vyzkoušet
.
Na vůni propolisu přesně tak, jak ji popisuješ, to chce ambrovky. Souhlasím s těmi 2 tipy od jerry, ty jsou perfektní
.
Já přidám ještě Amber Absolute od Toma Forda. Akorát u té to bude náročné s dostupností. Loni se sice vrátila, ale jen v limitované reedici, takže v Praze ji třeba sice ještě pořád mají, ovšem jinde už to asi bude horší
.
No a potom mi přijde po dlouhodobějším nošení propolisová i Calling All Angels (April Aromatics).
Moc dekuji za tipy. Precetla jsem si vas komentar k Calling All Angels a jasne mi z toho vyplyva, ze tuhle vuni potrebuji i bez ohledu na propolis vyzkouset.
Amber Absolute ma kamaradka, budu ji muset navstivit...
Jinak musim rict, ze vzhledem k tomu, ze pochazim z vcelarske rodiny, jsem od detstvi byla zvykla na vuni domaciho medu, vosku, propolisu, takze jsem asi ohledne techto vuni pomerne zaujata a kriticka, o to vic se ted tesim, az vyzkousim zase neco noveho.
Dekuji, slozeni i charakteristika jsou velmi lakave, urcite se po nich podivam.
Alambar znam, ten je opravdu uzasny, je to pro me ztelesneni ciste hrejive ambry. Immortelle Marilyn neznam vubec, stydim se a mam v planu to napravit.
Chtela jsem se zeptat - nenapada vas nejaky parfem, v kterem by byla citit takova ta specificka vune propolisu - pryskyricna, hrejiva, lehce stiplava?
Tenhle propolisový tón vnímám v Muscs Koublai Khan (Serge Lutens). To je vůbec tak strašně zajímavá vůně, živočišná, "sprostá" a sexy a... tím pádem pro mnohé nenositelná, ale zas někdo na ní nedá dopustit. Akorát bude těžší se k ní (nebo ke vzorku) dostat - momentálně je jen ve zvonkové neexportní edici (a i tam momentálně nedostupná). Snad jen dočasně.
Diky za doporuceni, uz jsem nekolik parfemu od Serge Lutens zkousela a libily se mi, momentalne uvazuji, ze si poridim Ambre Sultan. Jak pisete, Muscs Koublai Khan je vsude "temporarily unavailable", ale hodne cestuji, tak na neho treba nekde narazim - jestou jednou diky.
S kamarádkami jsme asi před dvěma lety slyšeli tento "vtip": Haha, zasmála se buchta, a vyhnala tvaroh z podnájmu.
Od té doby se nemůžeme shodnout na jeho významu. Buď je to strašně nechutné, a nebo úplně blbé. Dovedl by nám to tu někdo vysvětlit? ![]()
Já se vám zeptám ve škole. Tam tomu určitě budou rozuměl. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025