Dekuji, jsem na to samozrejme prisla ten moment co jsem se dotazala :) Hledala jsem to na strance v databazi misto na policce. Klasika.
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
Drobný dotaz - nechcete někdo vzorky z Ingredients? Mám tu Diptyque 34 EDT, Do Son EDP, L'Hombre dans L'Eau EDT+EDP, od Byredo Bal d'Afrique a Frederic Malle Lys Mediterranee. Nic za to nechci, jsou to 2ml odstřiky, ze kterých už jsme ale několikrát očuchávali.
Jů já!
Jste první a hned čtyřnásobná, tak mi třeba do soukromých zpráv napište adresu :)
Může někdo potvrdit, že Rumba, nyní Ted Lapidus, původně Balenciaga, je stále tatáž vůně, nebo tam došlo k reformulaci?
Můžu risknout manželovi Encre Noire naslepo? Mezi jeho oblíbené patří především Opium, Dior Homme Intense, Joop Homme....... Nešlápnu vedle? ![]()
blby dotaz: jak voni kosatec, kterej tady ve spouste recenzi opevujete? :D
Odpověď ze zahraničního fóra, se kterou zcela souhlasím: It smells like a mix of lipstick, powder, raw potatoes and carrot. ![]()
Pak už záleží na celkové kompozici, ke které z uvedených ingrediencí se bude parfém přikloňovat.
Nebo bych kosatec taky charakterizovala jako fialky s kusem hlíny, ale přesný to úplně není. Každopádně je to nádherná složka. ![]()
To je na dlouhou odpověď, ale v krátkosti asi takto: Kosatcová silice (z oddenků) má mrkvově-zemitý nádech. Iris absolutní zas voní po fialkách a má krásný dřevitý podtón. Podle množství a kombinací s ostatními ingrediencemi může vzniknout kosatec máslový, pudrový, zemitý, kořenitý/mrkvový, dřevitý, rtěnkový, šminkový...
Jo, je to jedna z mých nejoblíbenějších složek.
Používal jste někdo parfém Escada Collection 1998? Mohl by mi někdo doporučit parfém, který v současné době existuje a je co nejpodobnější?
Díky!
Kam, prosím, chodíte vyzkoušet nové parfémy? Projela jsem tu uživatelkám některé velice zajímavé poličky, studovala v místní databázi parfémů podle složení a vyzbrojila se seznamem s parfémy, které bych chtěla zkusit očichat, včera navštívila Sephoru na Floře a velice zklamaná odešla s tím, že to, co bych chtěla zkusit, tam prostě nemají. V parfumeriích se moc nevyznám - je třeba Douglas lépe zásobený? Nebo musím do nějakých úplně jiných speciálních obchodů? Jsem z Prahy.
Úplně identického neexistuje bohužel nic
. Ta vůně byla v produkci Escady opravdu jedinečná. Tou karamelovou medovostí a ovocností bych možná doporučila zkusit Botrytis (Ginestet), ale ta je o dost sladší a bez toho krásného pomerančového květu s tuberózou.
Douglas doporučuju ten nejnověji otevřený v Palladiu. Pokud jde o vůně niche značek, které řetězcové parfumérie běžně nevedou, tak Ingredients v Jáchymově ulici, Odér v Černé Růži nebo Egoist Royal Parfums v Husově ulici. Tady je kompletní přehled. Akorát Ogivi už v Maiselově ulici nenajdeš, přestěhovali se na Břevnov.
mně kosatec voní jako mrkvová nať, takže nic moc. Na jemné nuance zřejmě nemám vytříbený čich.
...no, on tak v určitých vůních vyloženě voní, resp. v některých vůních ho víc nositelek vnímá více či méně mrkvově(a některé samozřejmě tam vůbec mrkev necítí),
ale pak jsou vůně, kde je skvostný.!,
lahodný a téměř narkotický...
(= bez jakékoliv mrkvové stopy)
Chce to zkoušet...
Douglas doporučuju ten nejnověji otevřený v Palladiu. Pokud jde o vůně niche značek, které řetězcové parfumérie běžně nevedou, tak Ingredients v Jáchymově ulici, Odér v Černé Růži nebo Egoist Royal Parfums v Husově ulici. Tady je kompletní přehled. Akorát Ogivi už v Maiselově ulici nenajdeš, přestěhovali se na Břevnov.
Děkuji moc, píšu si a příští týden dám nějakou parfémovou tour. ![]()
Nevim presne, do ktereho vlakna bych mela svuj dotaz smerovat, tak to zkusim zde... Ma prosim nekdo z vas (nebo zkousel nekdo z vas) Black Amber od Agonist? Mam z teto vune velmi smisene pocity, kdyz jsem si prosla slozeni, mam pocit, ze citim neco uplne jineho, nez bych mela, lepe to popsat neumim. Obecne mam jejich parfemy velmi rada, s timhle si nevim rady :), tak bych rada slysela nazor nekoho dalsiho.
Já mám od Black Amber vzorek, takže ji mám nazkoušenou důkladně. Mně se líbí hodně, ale když se dívám na ostatní vůně na tvojí poličce, zrovna pro tebe mi přijde těžkopádná. Chci tím říct, že to je vůně "těžšího kalibru", ke které je potřeba se pročichat až časem anebo taky vůbec, pokud si nesedne s chemií konkrétní pokožky.
Diky za reakci, obecne mam i tezsi vune docela rada, tady se asi opravdu sesla nevhodna kombinace parfemu a me pokozky. Hlavne mi pripada zvlastni, ze necitim komponenty, na ktere jsem obvykle hodne citliva, treba Ylang Ylang nebo Bourbon Vanilla, zato porad citim Heliotropium arborescens a Jasmin (ale to bude mozna tim, ze jasmin mam tak rada, ze ho citim vsude :) ). Jinak vzhledem k tomu, ze sem zatim chodim sporadicky, jsem na policku umistila jen 3 aktualne nejoblibenejsi (tedy Jasmin et Cigarette je dlouhodobe moje srdcova zalezitost), jinak by to byla sbirka o neco rozsahlejsi a znacne eklekticka. :) A jeste jednou dekuji.
...tak sem s ní.!, se sbírkou...![]()
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025