Já bych v tom hlubší smysl nehledala. Jako děti jsme měli rádi "Haha, zasmáli se zbrojnoši a odjeli na šicím stroji". Nám to přišlo jako superskvělá legrace a rodiče protáčeli panenky a ťukali si na čelo.
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
Já bych v tom hlubší smysl nehledala. Jako děti jsme měli rádi "Haha, zasmáli se zbrojnoši a odjeli na šicím stroji". Nám to přišlo jako superskvělá legrace a rodiče protáčeli panenky a ťukali si na čelo.
Haaahahaha, jste me rozesmala nahlas, super!
S kamarádkami jsme asi před dvěma lety slyšeli tento "vtip": Haha, zasmála se buchta, a vyhnala tvaroh z podnájmu.
Od té doby se nemůžeme shodnout na jeho významu. Buď je to strašně nechutné, a nebo úplně blbé. Dovedl by nám to tu někdo vysvětlit? ![]()
Jelikož jsme v parfémovém vláknu, domnívala jsem se, že mi uniknul kontext otázky a vztahuje se to k charakteristice nějaké vůně. Už jsem přemýšlela, zda jsem někdy v nějaké cítila tvaroh
.
aha, myslela jsem, že když se vlákno jmenuje "blbé a drobné dotazy", tak se zde člověk může zeptat na cokoliv. asi jsem to měla vložit spíše do vtipů, ale to mi došlo až po odeslání příspěvku, a mazat jsem ho už nechtěla :)
děkuji za reakci, zbrojnoši mě opravdu rozesmáli ![]()
Blbé zostáva, parfémové už menej![]()
Upravila jsem název vlákna . Když sem člověk jde přes parfemovou poradnu , tak je to jasné , ale je pravda , že pro nově příchozí to asi bylo matoucí, když se téma rozkliklo jen přes nejnovější příspěvky .
Zeny, kde se daji nejbliz realne vyzkouset vune Parfumerie Generale? Nasla jsem akorat Pariz a Moskvu. To je fakt nebo mi strejda Google nepreje zadnou radost na svete? ![]()
To se strejda google teda opravdu moc nepředvedl
. Neboj, tak daleko nemusíš. Ty to budeš mít asi nejblíž do Vídně, kde je najdeš v Le Parfum na Petersplatz 3
http://www.parfumanie.cz/forum/detail/obchody-internetove-i-kamenne:c19/t726.htm?page=1#m25251
No uff...diky moc. Teda uz jsem si zacinala myslet, ze budu muset vytahovat ten berani kozich a frcet na Arbat.
No, Google se nepredvedl, ale moc sanci jsem mu nedala, pravda.
Existuje tu nějaké míchací parfémové vlákno? Resp. mícháte si někdo svoje vlastní parfémy z EO? Hledala jsem v parfémových diskuzích a nepovedlo se mi nic najít... ![]()
Ne, takové vlákno tu opravdu není, jen téma o vrstvení vůni při navonění se. Osobně tu vím jen o jedné člence, která si míchá vlastní vůně (Hyperosmia). Ale je to bohužel jen čtenářka, což je škoda, protože jsem měla příležitost její vůně očichat díky jerry, které poslala vzorky, a některé byly opravdu dobré, že bych si je i sama pořídila.
Moc díky za reakci! Vlákno o vrstvení jsem objevila a i když je moc zajímavé, tak mě opravdu hlavně zajímá míchání si vlastních vůní. Zkouším to už nějakou dobu (cca rok) a potřebovala bych se občas poradit... Tak já budu dál zkoušet ty zahraniční fóra ![]()
V české mutaci píšou toho: Popis pro Notino Zákon přitažlivosti se připravuje.
Tak teď jsem zvědavostí našponovaná skoro stejně, jako když nás před lety cca měsíc v televizi hypnotizovali větou/reklamou, že nám "chybí něco Super"...
mohu se zeptat, co je to ta silaz u parfemu? u tohohle vyrazu znam jen jeho zemedelsky vyznam:)))))
Siláž je blbej překlad, kterej vzniknul překladem anglickýho "silage"....což ale nemá s původem francouzským "sillage" - používaným v souvislosti s vůněma - nic společnýho.
Lepší slovo je "projekce." Znamená to, jak moc se parfém nese do prostoru.
No to je vlastně chybně použítý překlad, ze kterého já osobně rostu. Ve skutečnosti jde o sillage parfému se dvěma l a ne to zemědělské krmivo a myslí se tím intenzita/projekce parfému. Jak moc jde do prostoru. Některé jsou tzv. intimní, že mají dosah jen pár centimentrů od nositelky, jiné jsou cítít mnohem intezivněji až tak, že zanechávají stopu v místnosti, i když ji nositelka třeba právě opustila.
EDIT: Koukám, že Hoolinkah byla rychlejší.
Nejlepší a největší sillage má stejně to zemědělské krmivo - no schválně, který parfém je silně cítit na mnoho desítek metrů?![]()
Chloé
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025