Koupila jsem si Cristalle, tentokrát edp. Do tohohle počasí ideální, navíc u mě žádný ovoce, žádnej meloun ani broskev (zaplaťpámbu!) ... jen sofistikovaný citrusy s vetiverem a větvičníkem a snítkou jasmínu... a drží... Spolu s Lucou T. dávám pět hvězdiček. Ne, šest ![]()
Vaše nejnovější parfémové úlovky / Co jste si naposled koupily za vůni?
Dobrá volba. Taky bych mohla cristallku někdy zopakovat, do vedra je fakt pěkná (podobně i Bel Respiro).
Je fajn... měla jsem edt a ta je slabší vo moc, navíc taková slanější nebo jak to říct. U edp je znát že je mnohem mladší (modernější?). Zajímavý, že jsou asi dost rozdíly v šaržích - někdy snad předloni jsem edp měla, a šla rychle z domu - tam bylo to ovoce znatelný a vůbec byla dost do sladka. Letos jsem se odvážila znova a je to mnohem lepší ![]()
já mám na cestě do Zásilkovny No 19 EdT - pro mě je to na léto ideální vůně, objednávám stovku ob měsíc
(a to vše jen proto, že barbucha je hroznej hamoun a nic nepustí, i když to už nepotřebuje
)
Rozdíly v šaržích jsou poměrně velký, reformulací prošla důkladnou, ale nezničující, naštěstí. Pořád je to - dle mého - jedna z nejlepších svěžích vůní, protože nejen svěží, má charakter. Vždycky jsem si přála, aby vznikla i v koncentraci extaitu, to by mohlo být taky zajímavé.
já mám na cestě do Zásilkovny No 19 EdT - pro mě je to na léto ideální vůně, objednávám stovku ob měsíc
Té vysoké spotřebě se nedivím; já se držím koncentrace EdP, kde je výraznější květinová složka. EdT by se mi líbila víc, ale musela by mít na mně výdrž delší než deset minut.
Mňa dnes potešil Shalimar Cologne, darček z ďalekej Ameriky, nádherne sa teraz na mne rozvoňal, som zvedavá, akú bude mať výdrž zajtra, keď bude slnko opäť pripekať.
Už keď sa tu píše o Cristalle edt verzus edp,
Chanel Cristalle Eau Verte Concentrée
má akú životnosť?
Jen o malinko větší než nulovou
. Je to polívačka, ale moc pěkná polívačka.
milacka to je další moje oblíbená... výdrž má teď špatnou - lepší je v zimě!
jerry mám ho v hľadáčiku, ale ak je životnosť takáto biedna, rozmýšĺam, či za tie peniaze stojí. Zasa na druhej strane “moc pěkná polívačka” ma trochu nahlodáva ku kúpe....
milacka Ona je to opravdu velmi hezká vůně, je v ní krásná citrusová magnólie, ovšem výdrž i prostorovost jsou vzhledem k ceně skutečně neúměrné. Já jsem ji vždycky koupila, chvilku nosila a potom naštvaně prodala, po čase opět pořídila a opět prodala...
RoSa Takže Cristalle Verte je nositeľný aj v zime? Mám ho zaškatuľkovaný ako letný parfum, asi ho teda odkliknem![]()
Já jsem ji vždycky koupila, chvilku nosila a potom naštvaně prodala, po čase opět pořídila a opět prodala...
Toto sa mi stalo z Iziou, raz som jej dala šancu koncom jesene, nielen v lete a ona sa tak krásne rozvinula, že som jeden predaj potom oľutovala.
milacka Ja som Iziu darovala a o pár mesiacov zas kúpila.
Dám to i sem, neboť právě dorazila a chystám se porcovat... ![]()
![]()

prďola To je vtipné...
A čo to je, ak sa môžem opýtať?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje