slniecko Který původní myslíš?
Vaše nejnovější parfémové úlovky / Co jste si naposled koupily za vůni?
Však si o Le Frag něco přečti, jsou to divoké vůně:)A pro většinu lidí teda nenositelné
Ovšem parfumérka a majitelka značky je Polka a velmi příjemná. Poslala mi i svůj PayPal mail, když jsem jí psala, že nechci platit kartou
...tak, MiJo, zkoukla jsem Le Frag. A jak jdu na všechno intuitivně, prvně jsem si přečetla složení vůně, jejíž název se mi líbil nejvíc, a brala bych ji hned, tu vůni - Meluzyna
(moc bych ji chtěla zkusit a psát na ni recenzi...)
a pak hned v závěsu za ní, nebo současně s ní i Mad Tea Party
(to už snad i teď mi v hlavě běží scénář/kousek života...)
Určitě nebude špatná, resp. dobře vypadají i Pippilotta s Grimmtale, i to jsou potencionální bomby(kompozičně).
To jsi objevila parádu!.![]()
![]()
Miru Vzorky lze v Le Frag v Barceloně objednat, ale varuju - obě tebou jmenované jako první mě zklamaly - zvláště Mad Tea Party... Možná až po dlouhé době, ale záleží na kůži, samozřejmě. Neznám Grimmtale, měla jsem si o ni napsat. Nezdála se mi složením a recenzemi pro mě, ale kdo ví?![]()
...a čím Tě zklamaly.?.
(tak jasné, vždy je to o chemii, jestli se vůně bude s nositelem kamarádit)
Miru Už nevím, prostě jsou i na mě moc ulítlé. Ta nejnovější se líbila parfémovému kamarádovi.
slniecko Který původní myslíš?
Hociktorý okrem flankerov...Extrait, EdP, EdT...čo to dokáže na mne spraviť za horiacu pneumatiku, to je neuveriteľné...a pritom na iných taký krásny parfém ![]()
Všetky možné odnože sa na mne chovajú slušne, ale ten "hlavný" nie...![]()
slniecko To víš, nemůžeme mít všechno. U Shalimaru to teda zamrzí, ale hodně jeho odnoží je taky krásných
. Někdy ho však na tobě ovoním, ju?![]()
Korsičanka kľudne!!!
Dorazil mi čistý parfém Hatria Angela Ciampagna. Podle očekávání je to růže zatavená do medových a lehce zkaramelizovaných pryskyřic, ale navzdory sytosti je vlastně jemná (a příjemná). Je v ní i svěží tón (asi jasmín), který celou kompozici odlehčuje.
Ovšem aby radost netrvala příliš dlouho, manžel nakrčil nos a pravil, že se mu nelíbí a je příliš "cukrátková", což v překladu znamená něco jako "neopovažuj se to nosit, když budu doma".
Typově podobná svěžejší verzi vůní jako Néa a Secret du Paradis Rouge.
Fleur byla jsem zvedava, jaka bude. Vuni neznam a kdyz ty beres neco naslepo, je to svatek
Tak treba to v jinem - chladnejsim, mene vlhkem? pocasi jeste prehodnoti ![]()
andry Dám tomu šanci do podzimu
.
Korsičanka
Mně ještě pěkně drží Shalimar, ale celá rodina ho svorně nenávidí
Jak se mi vrací čich pomalu, tak ze složek Shalimsru momentálně rozpoznávám jen opopanax s trochou kadidla. Vanilku vůbec zatím, takže vlastně necítím Shalimar
. Ale tobě by se to asi líbilo, páč to, jak ho teď vnímám není vůbec sladký
.
No, mně ta vanilka nikdy moc neseděla, ale uznávám, že bez ní by to nebyl Shalimar - a navíc by byl bez ní asi dost ostrej.
Ano, jak tu vanilku nos ještě pořád nerozpoznává, bez ní to skutečně není Shalimar. Ostrý to ale není.
Holky dorazila mi naslepo Francesca Bianchi Under My Skin. Zatím zkouším, a nedá se říct že by mne uchvátila. Ale láká mne zkusit i Lost In Heaven, Angels Dust, a Sex and the Sea Neroli. Jsou všechny na "jedno brdo", nebo se některá z uvedených odlišuje?? Ať nemám 2 skoro totožné vůně :) .Děkuji :)
33lejaby Rukopis FB poznáš skoro ve všech jejich vůních. Ale kdo se s nimi seznámil blíže, odliší je. Určitě jiné jsou první 4- Angel's Dust, Dark Side a právě Under My Skin. Sex and the Sea se mi líbí spíš s Neroli. Naprosto jiná byla Cuir Soyeux, ale tu už neseženeš. Jinak musíš FB milovat, abys pochytila ty jemné nuance. Já a mnoho mých kolegyněk nemůžeme vůbec The Lover's Tale, mně se nelíbi Byzantine Amber. Ale je to otázka os. vkusu. Naopak Unspoken Musk mám 2.flakon a mnohé z nich jsem prodala a zas je kupuju![]()
Ostatně-prostuduj zdejší vlákno značky FB, dozvíš se mnohé:)
Já jsem právě přečetla celé vlákno, a nabyla dojmu, že ty vůně jsou velmi podobné. Ještě teda nějakou zkusim naslepo, asi Angel's Dust kvůli mimóze, a Sex and the Sea Neroli. Už jenom ty názvy lákají.
33lejaby Tu druhou v Myskino nemají, musíš jinde:)
Takto krásne mi prišla zabalená ![]()

Biely kvet nádherná krabička, Jarka ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje