Vaše nejnovější parfémové úlovky / Co jste si naposled koupily za vůni?

10. srpna 2014 12:35
Offline Korsičanka blogger
13410 příspěvků moje polička 29. července 2023 18:41

slniecko Který původní myslíš?

Offline Miru
16582 příspěvků moje polička 30. července 2023 09:31
Reakce na Korsičanka:

Však si o Le Frag  něco přečti, jsou to divoké vůně:)A pro většinu lidí teda nenositelnéOvšem parfumérka a majitelka značky je Polka a velmi příjemná. Poslala mi i svůj PayPal mail, když jsem jí psala, že nechci platit kartou

...tak, MiJo, zkoukla jsem Le Frag. A jak jdu na všechno intuitivně, prvně jsem si přečetla složení vůně, jejíž název se mi líbil nejvíc, a brala bych ji hned, tu vůni - Meluzyna

(moc bych ji chtěla zkusit a psát na ni recenzi...)

a pak hned v závěsu za ní, nebo současně s ní i Mad Tea Party

(to už snad i teď mi v hlavě běží scénář/kousek života...)

Určitě nebude špatná, resp. dobře vypadají i Pippilotta s Grimmtale, i to jsou potencionální bomby(kompozičně).

To jsi objevila parádu!.

13410 příspěvků moje polička 30. července 2023 09:42

Miru Vzorky lze v Le Frag v Barceloně objednat, ale varuju - obě tebou  jmenované jako první mě zklamaly - zvláště Mad Tea Party... Možná až po dlouhé době, ale záleží na kůži, samozřejmě. Neznám Grimmtale, měla jsem si o ni napsat. Nezdála se mi složením a recenzemi pro mě, ale kdo ví?

Offline Miru
16582 příspěvků moje polička 30. července 2023 09:43

Korsičanka 

...a čím Tě zklamaly.?.

(tak jasné, vždy je to o chemii, jestli se vůně bude s nositelem kamarádit)

13410 příspěvků moje polička 30. července 2023 09:46

Miru Už nevím, prostě jsou i na mě moc ulítlé. Ta nejnovější se líbila parfémovému kamarádovi.

Offline slniecko admin
19459 příspěvků moje polička 31. července 2023 00:34
Reakce na Korsičanka:

slniecko Který původní myslíš?

​Hociktorý okrem flankerov...Extrait, EdP, EdT...čo to dokáže na mne spraviť za horiacu pneumatiku, to je neuveriteľné...a pritom na iných taký krásny parfém

Všetky možné odnože sa na mne chovajú slušne, ale ten "hlavný" nie...

13410 příspěvků moje polička 31. července 2023 09:00

slniecko To víš, nemůžeme mít všechno. U Shalimaru to teda zamrzí, ale hodně jeho odnoží je taky krásných. Někdy ho však na tobě ovoním, ju?

Offline slniecko admin
19459 příspěvků moje polička 31. července 2023 21:20

Korsičanka kľudne!!!

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:48

Dorazil mi čistý parfém Hatria Angela Ciampagna. Podle očekávání je to růže zatavená do medových a lehce zkaramelizovaných pryskyřic, ale navzdory sytosti je vlastně jemná (a příjemná). Je v ní i svěží tón (asi jasmín), který celou kompozici odlehčuje.

Ovšem aby radost netrvala příliš dlouho, manžel nakrčil nos a pravil, že se mu nelíbí a je příliš "cukrátková", což v překladu znamená něco jako "neopovažuj se to nosit, když budu doma". 

Typově podobná svěžejší verzi vůní jako Néa a Secret du Paradis Rouge.

Online andry spravce
2931 příspěvků moje polička 05. srpna 2023 10:02

Fleur byla jsem zvedava, jaka bude. Vuni neznam a kdyz ty beres neco naslepo, je to svatek Tak treba to v jinem - chladnejsim, mene vlhkem? pocasi jeste prehodnoti

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 05. srpna 2023 10:15

andry Dám tomu šanci do podzimu .

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. srpna 2023 11:07
Reakce na barbucha:

Korsičanka 

Mně ještě pěkně drží Shalimar, ale celá rodina ho svorně nenávidí

​Jak se mi vrací čich pomalu, tak ze složek Shalimsru momentálně rozpoznávám jen opopanax s trochou kadidla. Vanilku vůbec zatím, takže vlastně necítím Shalimar. Ale tobě by se to asi líbilo, páč to, jak ho teď vnímám není vůbec sladký .

Offline barbucha blogger
35443 příspěvků moje polička 06. srpna 2023 19:33

wendulka 

No, mně ta vanilka nikdy moc neseděla, ale uznávám, že bez ní by to nebyl Shalimar - a navíc by byl bez ní asi dost ostrej.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 06. srpna 2023 19:37

barbucha 

Ano, jak tu vanilku nos ještě pořád nerozpoznává, bez ní to skutečně není Shalimar. Ostrý to ale není.

Offline 33lejaby
696 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 16:25

Holky dorazila mi naslepo Francesca  Bianchi  Under My Skin. Zatím zkouším, a nedá se říct že by mne uchvátila. Ale láká mne zkusit i Lost In Heaven, Angels Dust, a Sex and the Sea Neroli. Jsou všechny na "jedno brdo", nebo se některá z uvedených odlišuje?? Ať nemám 2 skoro totožné vůně :) .Děkuji :)

13410 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 21:26

33lejaby Rukopis FB poznáš skoro ve všech jejich vůních. Ale kdo se s nimi seznámil blíže, odliší je. Určitě jiné jsou první 4- Angel's Dust, Dark Side a právě Under My Skin. Sex and the Sea se mi líbí spíš s Neroli. Naprosto jiná byla Cuir Soyeux, ale tu už neseženeš. Jinak musíš FB milovat, abys pochytila ty jemné nuance. Já a mnoho mých kolegyněk nemůžeme vůbec The Lover's Tale, mně se nelíbi Byzantine Amber. Ale je to otázka os. vkusu. Naopak Unspoken Musk mám 2.flakon a mnohé z nich jsem prodala a zas je kupuju

Ostatně-prostuduj zdejší vlákno značky FB, dozvíš se mnohé:)

Offline 33lejaby
696 příspěvků moje polička 08. srpna 2023 08:52

Korsičanka 

Já jsem právě přečetla celé vlákno,  a nabyla dojmu, že ty vůně jsou velmi podobné. Ještě teda nějakou zkusim naslepo, asi Angel's Dust kvůli mimóze, a Sex and the Sea Neroli. Už jenom ty názvy lákají. 

13410 příspěvků moje polička 08. srpna 2023 09:02

33lejaby Tu druhou v Myskino nemají, musíš jinde:)

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 08. srpna 2023 17:29

Takto krásne mi prišla zabalená

Offline Kočka_toulavá
356 příspěvků moje polička 08. srpna 2023 18:35

Biely kvet nádherná krabička, Jarka