Vaše nejnovější parfémové úlovky / Co jste si naposled koupily za vůni?

10. srpna 2014 12:35
Offline whiskas
20772 příspěvků moje polička 26. července 2023 09:42

Nedávno jsem si koupila Molecule Iris, protože mi při zkoušení přišla velmi osvěžující. Začala jsem si pravidelně používat a přestala ji cítit :-D. Řekla jsem si, hmm, tak asi fakt jen toaletka. A před týdnem mi prodavačka v jednom obchodě chválila vůni, prý čím voním? Překvapilo mě, že vůbec voním, vzhledem k tomu, že já už ji na sobě vůbec necítím. Záhada .

Offline barbucha blogger
35443 příspěvků moje polička 27. července 2023 12:52

Objednala jsem si další Piombo Wood přímo u zdroje a teď jsem zvědavá, jestli (a kdy) dorazí, anžto obchodovat s italským shopem je někdy kapku obtížnější

Offline Miru
16582 příspěvků moje polička 27. července 2023 13:03

barbucha 

...koukala jsem na složení a to je teda parádní!

(Kdyby jsi třeba měla zbytek ve flakonu, až dorazí nový, moc ráda odkoupím na vyzkoušení)

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 27. července 2023 13:12

Miru 

Měla jsem možnost vyzkoušet na srazu a za mě tedy parádní opravdu je (a parádní je i cena). 

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 27. července 2023 14:02

whiskas To se u dlouhodoběji používané vůně pravidelně stává. Já je i z tohoto důvodu ráda střídám .

Offline Miru
16582 příspěvků moje polička 27. července 2023 14:23

jerry 

...chjooo!, to jsi mě moc "nepotěšila"

Tak o to víc ji chci...

(to složení je totiž parádní, pro mě)

Offline Antje
příspěvků moje polička 27. července 2023 16:17

jerry prosim jaky tam vidis rozdil

Diptyque 

eau plurielle

eau Rose  

nebo 

a la Rose ( F.Kurdkijan ) ? 

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 27. července 2023 19:00

Antje 

Eau Rose - je svěží růže, jde do ovocna, docela proměnlivá 

A la Rose - hodně jemná něžná růže, taková průsvitná (na mě bohužel ani moc nedrží) 

Eau Plurielle - spíš citrusová kolínská, kde se růže jen tak neznatelně míhá (je to jiný typ vůně než ty 2 předchozí) 

Offline Antje
příspěvků moje polička 27. července 2023 19:02

jerry moc dekuji

Offline barbucha blogger
35443 příspěvků moje polička 27. července 2023 20:20

Miru 

Je fakt super, těžko to popsat... taková měkká nepřeslazená, až bych skoro řekla decentní či sofistikovaná, moderní - ale žádná lavýbelka nebo jinej dryák. I flakon je moc pěknej, a  jak píše jerry, tak taky cena je - za stovku ml! - nadmíru příznivá! Povedla se prostě bezezbytku a náhoda mi přála.

Kdybys tak měla cestu do Prahy... tak ti ten zbytek na dně nechám

Offline Miru
16582 příspěvků moje polička 27. července 2023 22:10

barbucha 

...ach, tak to je challenge!

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 27. července 2023 23:10

Ja si budu muset jeste poridit L'Eau d´Iparie, to je takova dokonalostI po tech skoro 20 letech...

Offline barbucha blogger
35443 příspěvků moje polička 27. července 2023 23:13

Miru 

No ale počítej s tím, že je to pouze subjektivní názor! Taky se může stát, že budou všichni koukat, co za strašnej smrad jsem si oblíbila

Offline Korsičanka blogger
13410 příspěvků moje polička 28. července 2023 13:19

barbucha Miru Němci je všechny 3 - asi taky subjektivně - řadí mezi pánské

Offline Miru
16582 příspěvků moje polička 29. července 2023 00:07

Korsičanka 

...to dělení mě v podstatě už x let nezajímá. Pro mě je vždy zásadní složení vůně, vím, co se mi líbí za ingredience, za jejich kombinace. A pak už je to jen o individuální chemii.

Třeba nedávno jsem zkoušela Jus Interdit Jovoy, většina recenzentů strašila a na mně je to velmi sladké, milé, skoro nudné, jak je to "hodné"...

13410 příspěvků moje polička 29. července 2023 10:25

Miru Na všechny Jovoy se do Myskina chystám, až bude vhodné počasí a klid na zkoušení.

Měla jsem zatím jen 21 Conduit St a ta slušela spíš mužovi. Nějaké vzorky jsem kdysi měla, ale už jsem zapomněla, jak voní. Mám však pocit, že mě už nemají čím překvapit

Offline barbucha blogger
35443 příspěvků moje polička 29. července 2023 11:38

Korsičanka 

Nic pánskýho na tom nevidim, a to jsem na to dost citlivá (t.j. jak někde zacítím že pro chlapa, okamžitě to pouštím z ruky). Ani ty druhý dvě, tam taky nebylo nic... a vystavený byly mezi dámskejma hadrama

13410 příspěvků moje polička 29. července 2023 12:20

barbucha Tak v tom případě to bude opravdu bomba a jsem zvědavá, co napíše Miru o výdrži

Offline 33lejaby
696 příspěvků moje polička 29. července 2023 12:27

Mám na cestě Under My Skin od Francescy Bianchi. Úplný slepák, tak jsem napnutá. Žádnou vůni od ní neznám. Jsem v tom období kdy se tady probíral Areej le Dore a Prin Lomros zaspala. Tak jsem zvědavá jestli ty vůně jsou tak odlišující se..

Offline barbucha blogger
35443 příspěvků moje polička 29. července 2023 12:33

Korsičanka 

To jsem taky zvědavá, protože já většinu parfémů na sobě za chvilku necítím, takže se mi většina zdá slabá! Jediná výjimka je 24 Faubourg, to je na mně jak sillage tak výdrž, jakou bych si přála u všech. 

Pročež mi žádnej dlouho nevydrží jak se imrvére přestříkávám, Piombo incl.!