Jdu pochvalit par veci co pouzivam asi dva mesice, plet super (klep klep), stavnata a rovnomerna, zhydratovana a zda se mi, ze vidim efekt kombinace peptidu a retinalu.
HaruHaru essence, krasne hydratacni, davam na resveratol/ferulic serum rano, nema parfemaci, ale me to hrozne voni, jakoby cistou pleti. Mini tobe by asi sedela, je to podobny, jak to Ordinary ectoin serum, o chlup to mam radsi a je to 120 ml baleni (tady ho teda koupim za polovinu).
Seoul 1988 retinal serum, vubec neirituje plet, je lehke a vstreba se rychle, zkousela jsem asi 4 ruzne, tenhle zatim nej. Jeste mam ten Celimax v zasobe, az mi dojde Seoul. Za me tento super.
Numbuzin peptidy (stranku neznam, snazim se to akorat najit nekde v cesku), ma more ingredienci, divalala jsem se zbezne a peptidu by tam melo byt hodne, zalezi samozrejme, jake je mnozstvi, ma i nejaky antioxidanty. A myslim i jeden nebo dva silikony. Stridam vecer s retinalem.
COSRX 6 peptide booster, ridsi gelova esence, pouzivam jako toner. Je hydratacni plus benefity z peptidu.
Geek & Gorgeous C glow vitamin C serum - lehke a zda se mi, ze dobra formulace. Stredam rano s Resverato a Ferulic acid. Maji taky vybornej retinal ve 3 ruznych intenzitach (mam ten 0.2 a uz jsem ho zkousela 3 tydny, je super, podobnej jak Seoul).
Uz jsem to sem davala, ale dam znovu, je bezvadnej a levnej, tento Avene krem. Davam ho porad, rano i vecer na aktivni latky (myslim, ze ty sera uplne staci), je krasne hydrataci a pritom lehky a mel by posilovat barieru (ceramidy atd). Kupuju si uz jen tu 400ml verzi (maji i 200ml).
A jeste stoji za zminku tohle Anua Niacinamide TXA serum na pigment, souvisle jsem zkousela na rukou, protoze mi sviti na pravou ruku, kdyz pracuju doma a zapominam davat SPF nekdy, a za mesic a pul se to solidne spravilo - kyselina tranexamova by mela zabranit tvoreni pigmentu. Na Notino je ot nejaky drahy, melo by to stat min, tak mozna jinde.
Asi to vypada kdovikolik toho nepatlam, ale opak je pravdou.
Rano: 1. vycistim pletovou vodou 2. striknu NIOD Saccharide mist 3. dam bud vit C a nebo Resveratol/Ferulic 4. Na to Avene krem
Vecer: 1. Vycistim plet a dam vetsinou COSRX jako toner 2. Retinal nebo peptidy 3. Avene krem - pokud mam pocit suche pleti pridam jeste squalan
Haru esenci pouzivam v podstate kdykoliv, stejne tak ty Ectoiny od Ordinary nebo hyaluron, Anua na pigment, Amino kyseliny s B5 - vsechno narazove podle potreby, mam suchou plet a potrebuje hodne hydratovat. Piju teda cca 3-4 litry denne.
Tak treba to nekomu pomuze si vybrat nebo zaujme ![]()