Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline slniecko admin
19769 příspěvků moje polička 19. zaří 2026 09:53

whiskas tak tu ciernu masku Nuxe som si kupila a je velmi prijemna. Nema ten ucinok ako mavala ta cistiaca zelena, ale pokozka je po nej velmi prijemna na dotyk.

Offline slniecko admin
19769 příspěvků moje polička 19. zaří 2026 10:02

Prosim, mala som v poslednych tyzdnoch dost problemy so spankom a pocas toho sa mi zacala vyrazne zhorsovat "roleta" na cele. Ako ano vyspatim sa to vzdy zlepsi, ale do vecera je to zase tam.

Nemate nejaky tip na akykolvek kozmeticky prostriedok (krem, serum, maska....cokolvek), alebo proceduru (v idealnom pripade neobsahujucu ziadne ostre predmety?)

Offline 0zero7
12047 příspěvků moje polička 19. zaří 2026 19:48
Reakce na Mini:

0zero7 koupila jsem si, po vyzkoušení v mini balení, k haru haru wonder essenci i odličovací olej a čistící gel a jsem moc spokojená. A oční krém. Nic nedráždí, nevysušuje, nečervená pleť, takže ok.

​super! Mě teď přišlo další balení té esence a odličovací olej Pyunkhang tak jsem zvědavá. Na oční krém mrknu, dík! 

Offline Mini
příspěvků moje polička 19. zaří 2026 22:47

0zero7 ucinky a ingredience uplne neposoudim Pro me je ted nejdulezitejsi, ze to snesu

Offline whiskas
21175 příspěvků moje polička 20. zaří 2026 23:57

slniecko Děkuji za reference, masku si dávám na seznam.

Offline michaela
338 příspěvků moje polička 21. zaří 2026 10:31
Reakce na slniecko:

Prosim, mala som v poslednych tyzdnoch dost problemy so spankom a pocas toho sa mi zacala vyrazne zhorsovat "roleta" na cele. Ako ano vyspatim sa to vzdy zlepsi, ale do vecera je to zase tam.

Nemate nejaky tip na akykolvek kozmeticky prostriedok (krem, serum, maska....cokolvek), alebo proceduru (v idealnom pripade neobsahujucu ziadne ostre predmety?)

​Tejpovacia páska a na noc lepiť čelo. Asi mesiac to používam, hovorím tomu "princezná so zlatou hviezdou na čele". Jeden šípovitý pás v strede (ten niekto robí ako srdiečko) a 2 štvorce po bokoch. V podstate celé čelo zalepené. 

Ukázala mi to kozmetička - oni si hovoria štúdio estetickej starostlivosti - po tom, ako som absolvovala Kobido masáž. A teda Kobido masáž je zázrak. Na všetko a proti všetkému.

Offline prďola
4482 příspěvků moje polička 22. zaří 2026 19:35

Ounz Ano, míchám si je sama. Ale psala jsem to spíš pro potvrzení, že jsou ingredience, které opravdu fungují

Offline 0zero7
12047 příspěvků moje polička 22. zaří 2026 21:22
Reakce na Mini:

0zero7 ucinky a ingredience uplne neposoudim Pro me je ted nejdulezitejsi, ze to snesu

​Souhlasim, to je prvni priorita! 

Offline slniecko admin
19769 příspěvků moje polička 23. zaří 2026 01:51

michaela vďaka, píšem si jedno aj druhé!!!

Offline Ounz
20579 příspěvků moje polička 23. zaří 2026 08:33

prďola já rozumím :) jen to hledání mezi komerčníma přípravkama je vcelku složitý..

Offline 0zero7
12047 příspěvků moje polička 23. zaří 2026 18:43

Jdu pochvalit krem na oblicej od Mary and May

moc prijemny a zda se, ze fajn slozeni Miru na Tebe jsem si vzpomela, kdyz jsem koukala na cosdna

v CZ maji na Cosibella

Offline Miru
17257 příspěvků moje polička 23. zaří 2026 20:14

0zero7 

...děkuju...

...joo, jak jednou strčíš něco do tabulky, příště už nejde jinak...

EDIT: vypadá moc dobře a stojí pár korun.!

Offline 0zero7
12047 příspěvků moje polička 23. zaří 2026 20:17

Miru ja strkam, ale s mirou hehe

Offline Kokoska
35375 příspěvků moje polička 25. zaří 2026 09:16

Zadala jsem AI požadavek na denní krém pro 60+, suchá až smíšená pleť, s SPF, proti pigmentovým skvrnám, bez silikonů a bez parabenů, dobrý poměr cena/ výkon, načež po pěti minutách štrachání vypadl jeden jediný výsledek: Bioderma Photoderm Spot-Age SPF50+ , což je v podstatě opalovací krém. Musím říct, že mě to trochu zklamalo - to fakt neexistuje nic jiného?

Napsal konkrétně:

ověřil jsem kompletní INCI seznam a je prokazatelně bez parabenů i bez silikonů. Má SPF 50+ (což jste chtěla), a je to jeden z mála produktů na trhu, který cíleně řeší přesně vaše tři priority najednou: vrásky/pevnost (klinicky doloženo −13,4 % hloubky vrásek), pigmentové skvrny (vitamin C, redukce/prevence skvrn) a hydrataci (8hodinová hydratace, obsahuje kyselinu hyaluronovou a squalan). Recenze od žen se zralou pletí jsou velmi pozitivní (4,6/5, konkrétně zmiňováno "výborný produkt pro mou zralou pleť"). Cena od cca 305 Kč za 40 ml (Heureka), dostupný v DrMax, Lékárna.cz, BENU, Pilulka.cz i přímo na bioderma-cz.com.

Jediné upozornění: textura je lehčí gel-krém (rychle se vstřebává, nezanechává stopy, funguje i jako podklad pod make-up), ne těžký "výživný" noční krém. Pro pleť 60+ to ale podle recenzí i popisu funguje dobře — je to primárně opalovací/antioxidační péče navržená přímo pro zralou pleť s pigmentací, ne lehký letní fluid.

Pokud by chtěla ještě bohatší, "krémovější" pocit navrch (např. na suchá místa nebo přes noc), mohu ještě ověřit i nějakou doplňkovou výživnější péči bez SPF (tu přes den nepotřebuje, protože SPF už kryje Bioderma) — dejte vědět, jestli to má smysl řešit, nebo je tohle přesně to, co jste hledala.

Chtěla jsem vysloveně denní, že? A ještě před tímhle verdiktem nabídl 

Vichy Neovadiol Post-Menopause (denní krém) obsahuje Dimethicone a Dimethicone Crosspolymer (silikony) a navíc nemá SPF — nevyhovuje ani druhému požadavku.

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity SPF30 je bez parabenů a SPF má, ale i on obsahuje Dimethicone — takže také nesplňuje "bez silikonů".

Proč, když jsem zadala bez silikonů? 

No, nepřesvědčil mě, inteligent umělý

Offline Miru
17257 příspěvků moje polička 25. zaří 2026 11:42

Kokoska 

...není to "jen" opalovák, je i s pečujícími složkami

(můžeš si ho klidně zadat do AI)

https://www.ingredients-store.com/hyeja-bamboo-peptides-barrier-sunscreen-spf50?brands%5B0%5D=75

Offline viktorka_od splavu
49528 příspěvků moje polička 25. zaří 2026 12:55

Kokoska na nakupy je AI uplne k prdu

btw vcera me ten dement presvedcoval, ze subjekt bez IC nemuze mit DIC

Offline 0zero7
12047 příspěvků moje polička 25. zaří 2026 19:16

Kokoska a dala bys serum na pigmentove skvrny a na to krem? Ono je to vetsinou i ucinejsi. Chapu teda, ze jeden produkt je jednodussi. Eucerin dela serum s kys thyamidolovou, ktera by mela zabranit tvoreni pigmentu plus zesvetli ten co uz existuje, ale ma myslim silikon. Anua to ruzove serum by silikony mit nemelo. Mozna na to krem s SPF pro zralou plet? 

Offline Kokoska
35375 příspěvků moje polička 25. zaří 2026 22:34

0zero7 ano, tak to pouzivam, Anua + krem. Jen me zajimalo, co vypadne z AI :)

Offline 0zero7
12047 příspěvků moje polička 25. zaří 2026 23:04

Kokoska Jasne, pouizila jsem Chat parkrat, jestli mi najde variantu neceho co tady neni dostupne a maji v EU, no slabota.

Jestli pouzivas i retinal vecer, ten taky pomuze. Thiamidol je super, ale hodne veci s nim na i silikony. Alpha arbutin je jemnejsi a trva dyl, ale taky ok, Azelaic acid, tranexamic acid. Tak mozna zkusit najit krem bez silikonu aspon se dvema co se doplnuji? Hodne veci na pigmentaci jsou chemicke exfolianty, coz se uplne neslucuje s dennim pouzivanim v kremu. A samo o sobe to nestaci, protoze nadprodukce melaninu pokracuje. Na to pomahaji prave tyto Tyrosinate inhibitory (pisu to spravne snad) takze nejlepsi je nejaka kombinace. 

Mozna pisu co uz davno mas zmakly, to kdyztak promin! 

Myslim, ze i proto najit to v seru je orisek. Plus samo spf i kdyz je zamraceno. 

Offline 0zero7
12047 příspěvků moje polička 25. zaří 2026 23:30

Kokoska Jeste jeden prispevek, jeden jsem nasla bez silikonu:

https://pletove-kremy.heureka.cz/axis-y-txa-2_5-intensive-brightening-cream-50-ml/#prehled/

davam co je na heurece, slozeni vypada fajn myslim :)