Jak jsem pred casem psala o Leile, studentce, ktera uvizla v Chersonu, tak dobra zprava, dostala se odtud, je ve vlaku a miri do Uzhorodu.
Aktuální česká politická situace
nika Tak to je dobrá zpráva.
Kan mladej ted rikal, ze uz je na Slovensku
nika To je dobře, míří k vám? Poskytnete azyl a pomoc?
Kan ne, ne. Ona tady zázemí má. Žije dlouhodobě v Praze, má tam mámu a bratra. Do Chersonu jela za další rodinou na návštěvu po zkouškách na VŠ. Manžel říkal ráno mladýmu, aby jí napsal, že by pro ně na Slovensko zajel, ale nepotřebovala.
Kan a posledni dodatek, je v Košicích s babičkou a čeká na rychlík, přímý spoj do Prahy
nika Tak to je super zpráva. ![]()
barbucha wendulka Nějak mi to nedalo, včera jsem si projela školský zákon a mohla jsem si ušetřit čas, protože tohle dneska vyšlo na Seznamu. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-komentar-existuje-svoboda-ucitele-sirit-dezinformace-198416#source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest196_discussion_timeline_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Já myslím, že ta hranice ja jasně daná. Prostě tak, jak se nesmí zpochybňovat holokaust nebo podporovat nacismus atd., tak schvalování ruský agrese a vyjadřování podpory Putlerovi (=schvalování trestnýho činu, popírání genocidy) je protizákonný, hotovo dvacet. Ergo bába by měla neprodleně skončit před soudem - zvlášť při tak pěknejch nezpochybnitelnejch důkazech - a přijít, mimo jiný, nenávratně o místo ve školství.
Z prohlášení Nejvyššího státního zastupitelství: Pokud by někdo veřejně (včetně demonstrací, prostoru internetu nebo sociálních sítí) vyjadřoval souhlas s útoky Ruské federace na Ukrajinu (akceptoval je či podporoval) nebo v této souvislosti vyjadřoval podporu nebo vychvaloval čelné představitele Ruské federace, mohl by za jistých podmínek čelit i trestněprávní odpovědnosti za trestný čin schvalování trestného činu podle § 365 trestního zákoníku, případně za trestný čin popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia podle § 405 trestního zákoníku.
barbucha Já to myslela tak, jak jsi včera psala, ať si na těch svých shromážděních kvákají... Prostě jako učitel si to člověk nemůže dovolit ani ve volném čase.
No asi by neměl, ale zas vidim větší nebezpečí v tý výuce (bezbrannejch dětí), než někde na mítinku stejnejch pomatenců. Ale je fakt, že by to neměli nahlas vykřikovat nikde. A vlastně nikdo, učitel nebo prodavačka... zákony snad platěj pro každýho.
Kterej čtvrtek? Už bylo nebo teprve bude?
Teprve bude - 21. 4.
Dík ![]()
barbucha Co učitel nebo prodavačka. Ale matka...!![]()
![]()
Dostala jsem dnes v noci úplně zoufalý mail od tety, že se má matka úplně zbláznila a jestli bych jí mohla zkusit nějak vysvětlit, co ji k tomu vede, že adoruje Putina a že jí to nebere hlava. No, jenže mně taky ne. Takže tak...
Brácha už jí třískl s telefonem. Situace na pos.ání.![]()
Luna vítej v klubu.. ![]()
Luna Tvoje matka má vždy čím překvapit...
. Co návštěva, odrazila jsi ji?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my