Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline rasaNori
8825 příspěvků moje polička 19. dubna 2022 19:46

Karina, Margareta a Leo. 32, 10, 12. 2 tydny se schovavali ve sklepe kousek od buce, dneska uz jsou u nas...

Offline continuity
42736 příspěvků moje polička 19. dubna 2022 19:48
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. dubna 2022 19:49

rasaNori Super. Mají pěkný jména, takový melodický.

Offline Karja
44477 příspěvků moje polička 19. dubna 2022 19:56

rasaNori Tak ať se jim daří. Já bych u vás byla moc spokojená! Máte pěknou kuchyni a Ostrava je velké město s hodně možnostma;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. dubna 2022 20:15

rasaNori jste užasní

Offline rasaNori
8825 příspěvků moje polička 19. dubna 2022 20:19

Zatim mam nejvic prace od nich dal udrzet nase holkymaji tendence jim tam snaset vsechny mozne hracky:D

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 19. dubna 2022 21:44

Mohla bych poprosit, zda by mi někdo neotevrel tento článek? 

https://mobile.twitter.com/enkocz/status/1516492692041216006

Offline continuity
42736 příspěvků moje polička 19. dubna 2022 22:15

Malvin Sweet Potato díky za odemčení. 

Jsem si to přečetla teda úplně nevím. Mám pocit, že tito američtí historici a politici až na vyjímky ty evropské problémy úplně nechápou. Podobný pocit jsem měla z Kissingera a jeho uspořádání světa.

Díky tomu rozšíření má Putin nakreslenou dost jasnou červenou linii. Kdyby to bylo v jakémkoliv jiném módu, snažili by se russaci tu rozmlzenou hranici pořád někam posouvat a zkoušet, co kdo vydrží. Zrovna toto bylo někde kdesi dobře popsáno, v nějaké vojenské strategii o jaderném odstrašení, ale už to nenajdu. 

Nakonec i teď se objevují pochybnosti, jak dobře by článek 5 zafungoval v prípade Pobaltí. 

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 19. dubna 2022 22:26

Sweet Potato díky moc. 

Dnes jsem absolvovala výživnou diskuzi v kanceláři. Kolegové nejsou žádní rusofilove, maminky a babičky z UA podpoří, ale je to už na ně dlouhé. už by se měli nějak dohodnout, Zelenskyj nenechává prostor k diskuzi a na tom Donbasu se někomu ubližovalo. A posílali by do UA jen léky a potraviny, rozhodně ne zbraně. Angažovat se má jen Německo a Anglie. A i ti Slováci jsou proti podpoře války a to jsou blíž než my. Do Česka Putin by nikdy nepřišel. My jsme v NATO a máme klid. Jsem si pripadala jak válečný štváč.

Offline continuity
42736 příspěvků moje polička 19. dubna 2022 22:32

Malvin víš co, ono se hádat není potřeba, když alespoň podporují pomoc uprchlíkům, tak to stačí. Já jsem si teda o sobě vždy myslela, že jsem pacifista. Tak nejsem no. 

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 19. dubna 2022 22:59

continuity my se nehadali, byla to diskuze, ale náročná. I mam pocit, že jsem je v některých věcech přesvědčila. Taky jsem se považovala za pacifistu. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 20. dubna 2022 07:28

continuity Četla jsem včera a je to hodně zajímavé, ale hlavně hodně depresivní. Nemají naději. Pro nás bude nejlepší hodně pevná opona na hodně dlouhou dobu.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 20. dubna 2022 07:29
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 20. dubna 2022 07:36

Moje teta byla vždycky blbka, ale level její blbosti ještě vystoupal. Celý život ráda cestovala, byla to její největší vášeň. Teď mi sdělila, že už nikam jezdit nemůže, ani po ČR, protože tu jsou Ukrajinci, kteří mají choleru. Dost jsem ji "seřvala", dokonce myslím, že to mělo efekt. Bohužel efekt nebude dlouhodobý, protože tyto sračky přebírá od nějaké kamarádky, která jí to každý den tlačí do hlavy

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. dubna 2022 07:44

nonemy Tohle je tezke. O cholere, tubere a jinych infekcich mi denne pise kamaradka prakticka (je uplne normalni, UA podporuje). Ono to opravdu bude asi problem, hodne se to pry resi v ruznych doporucenich pro PL. Asi je lepsi verejnost spis rozumne poucit, nebo budou prebirat nekakou prepalenou verzi od demagogu. Stran zdravotnictvi tu ted budou veci, ktere desitky let nikdo nevidel. Ale rozhodne to nebude znamenat nejake velke ohrozeni nasi populace a neni to duvod k averzi vuci utikajicim lidem. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 20. dubna 2022 07:46

Jos a myslis teda, ze ma smysl nechat doockovat deti proti tuberkuloze? 

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. dubna 2022 07:57

711990 Hele ja fakt nejsem odbornik, ale doufam, ze ne. Jako dosud tu zilo taky treba 200tis UA a nic extra se nedelo.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 20. dubna 2022 08:14

Jos https://www.stopfake.org/cz/fake-v-azovskem-mori-byl-nalezen-nebezpecny-virus-cholery/
Poslední zmínku o výskytu cholery na Ukrajině jsem našla z roku 2011 a jednalo se o ojedinělý výskyt po 16 letech z důvodu konzumace nedostatečně upravených ryb (nevím, jestli je to pravdivé). Sice se tam může začít šířit nyní, válka situaci mění, ale doposud tam nic takového nebylo, zdroje pitné vody normálně kontrolovali, není to žádná rozvojová země. Já bych informace kamarádky praktické nepřeceňovala, toto té averzi bude jen nahrávat.