Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Renusatko
11677 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 22:29

baltikJá právě taky žasnu, ale nevím, kde se to vzalo. Očividně v okrese, kde jsme měli chalupu, je to dost populární názor. Nestačila jsem se divit. 

Offline notna
9171 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 22:29

Jen hájím venkov na Moravě. U nás v Kotehulkach vyhrál Pavel, v podstatě kopírujeme celorepublikový výsledek. A naši senioři v rodině volili Pavla nebo Nerudovou.

Offline Korsičanka blogger
13371 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 22:30

baltik On jim to snad někdo na Twiteru připomene, když se budou nesmyslné výhrůžky opakovat.

A oni mu to všichni společně natřou, jak o tom teď na ČT24 mluví. Třeba ho z toho klepne

Online continuity
42009 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 22:32

Kokoska já mu rozuměla, protože jsem věděla, co chce zhruba říct. Ale myslím, že příliš srozumitelné to nebylo.

Offline Kokoska
34279 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 22:33

Jos ty fotky byly taky super moment. "Ja se znam se vsemi prezidenty... skoro se vsemi... a mam s nimi fotky, ma to pan Pavel? U nej si vzpominam akorat na fotku s Bulharskym prezidentem... mozna".

A kdyz bude prezident Pavel, budeme mit vojenskou diktaturu jako maji jen v Jizni Americe. Pak se divte, ze lidi cekaji mobilizaci, kdyz tohle kvaka politik z obrazovky.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 22:34
Reakce na continuity:

Němčinu jsem slyšela, ale už ji nevládnu tak, abych to poznala. 

​Jsem si teď vygooglila jedno video na youtube z 2019. No pokud jde o výslovnost, má občas tendenci sklouzávat k typickému otevřenému českému e tam, kde by být nemělo, ale jinak mi to přijde ve srovnání s takovou Zemanovou czenglish jako slušná němčina místy s lehce rakouským akcentem.

https://www.youtube.com/watch?v=QbpoXu0Ucs0&t=196s

Offline Korsičanka blogger
13371 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 22:34

Kokoska Čenglish je boží

wendulka Jo, mluví rychle, gramatika mu občas uniká, Prager Deutsch jak moje, a jeho sebejistota podepřená krátkými souhlasnými větami novinářům jistě zabrání kritizovat formu i obsah.

Online continuity
42009 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 22:34

Máme doma jen malé dítě, tak ji muz průběžně vysvětloval Babišovi argumentační fauly. Vynikající studijni materiál. Měli by to ve školách analyzovat v rámci verbální sebeobrany. 

Online continuity
42009 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 22:36
Reakce na Kokoska:

Jos ty fotky byly taky super moment. "Ja se znam se vsemi prezidenty... skoro se vsemi... a mam s nimi fotky, ma to pan Pavel? U nej si vzpominam akorat na fotku s Bulharskym prezidentem... mozna".

​No už se po internetu rojí Pavlovi fotky s Havlem a papežem. 

Jinak si myslím,že to video z NATO vypustil Pavel těsně před volbami úmyslně a zároveň si nemyslím, že by už neměl v zásobě nic dalšího. 

Offline notna
9171 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 22:43
Reakce na continuity:

Máme doma jen malé dítě, tak ji muz průběžně vysvětloval Babišovi argumentační fauly. Vynikající studijni materiál. Měli by to ve školách analyzovat v rámci verbální sebeobrany. 

​Přesně, taky jsme to rozebírali s dcerou. Zároven jsme vysvětlovali , že jestli půjde ČR do války, fakt není vec jen prezidenta. A že by to Pavel chtěl, protože je voják.To jí někdo řekl ve škole, že Pavel bude chtít válku

Offline Řvousenka
1014 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 22:47

continuity Základní problém vidím v tom, že podobné fotky a videa se dostanou jen k lidem, kteří o pravdě přesvědčováni být nemusejí, ale nedolehnou k těm, kdo by potřebovali trochu dovzdělat. Nedělají třeba ti novináři něco špatně?

Offline RoSa
9999 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 22:53

continuity

jo, angličtina nacamranýho turisty objednávajícího poslední drink Hula Hoop

Online continuity
42009 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 22:55

Řvousenka víš co,já si především myslím,že by Pavel měl do těch debat chodit i sám. Novináři můžou zůstat nestranní pokud budou vysvětlovat třeba prezidentské právomoci, a pritom velmi pomoct Pavlovi. Ale odpracovať to musí sám. 

Ale mám pocit, že sundal rukavičky a Babiš ještě bude čumět. 

„Nemusím na Andreje Babiše shánět žádné lži. Nadělal toho tolik, že na to stačí jenom ukázat.“ (Petr Pavel v Událostech ČT reaguje na tiskovku Andreje Babiše)

Offline jerry
10935 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 22:59
Reakce na continuity:

Ale mám pocit,že sundal rukavičky a Babiš ještě bude čumět. 

​Pochopila jsem to úplně stejně.

Offline Řvousenka
1014 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 23:02

continuity Naštěstí Pavel není Drahoš a má dost energie a charizmatu na to, aby toho zmetka dokázal aktivně převalcovat, a ne jen odrážet ty jeho sprosťarny.To mě hodně uklidňuje.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 23:14

Tak damy, kdy dame mezivolebni sraz? At to poradne probereme!

Offline Sweet Potato
39728 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 23:17

O francouzštině sice tvrdí, že je to jeho první jazyk, ale má ji horší než angličtinu. 
https://youtu.be/93B8ywsu2FM

Plus je tam pěkně vidět, že to měl připravené dopředu.

Ale asi se fakt domluví, to zas jo.

Offline Sweet Potato
39728 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 23:18

razorblade Na rovinu, ty tam budeš VIP host, tak si vyber den asi ty.

Offline Sweet Potato
39728 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 23:22

Offline Paris
příspěvků moje polička 14. ledna 2023 23:32