Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Sweet Potato
39727 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 23:47

Paris Ty fotošopy ani nejsou potřeba.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 23:48

Sweet Potato praveze vubec, ja budu vstrebavat dojmy od vas. Po dnesku vim dost kulovy krom toho, ze s karlem divisem je docela sranda

Offline Garfie
28105 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 00:56
Reakce na moora:

Garfie hezky Olomouc

​No ale je to ostrůvek uprostřed Babišistánu. :-(

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 08:46
Reakce na Renusatko:

Tak teď jsem měla možnost si přečíst kamenování a důvody k volbě Babiše a žasnu. Kamarád z malé vesnice napsal, že volil Pavla. Pod tímto příspěvkem má 50 komentářů, že je debil, že chce jít do války, že všichni budou muset narukovat a bránit Ukrajinu. Dost z těch lidí znám. Je to průřez věkový, od 20 po 70. Já vůbec nechápu, kde k tomu ti lidi přišli

O tom jsem tady psala už před volbami. To jede napříč celou republikou, že to prý udělá, protože je zelený mozek. Vůči cizím lidem jsem se zatím neodvážila reagovat, ale po té včerejší Babišově "tiskovce" to asi přehodnotím.

Ty lidi jsou evidentně zblblí americkými filmy. ​Já bych se těch tvých známých zeptala, zda četli Ústavu ČR a jsou si vědomi, že k něčemu takovému nedává prezidentovi absolutně žádné pravomoce. Mobilizaci může vyhlásit pouze vláda ČR, prezident je jen "vrchním velitelem ozbrojených sil". Myslím, že strašně moc lidí vůbec netuší, co přesně ten pojem u nás v zemi znamená.

Stejně tak prezident fakt nemá absolutně žádné pravomoce na výši průměrné hrubé mzdy. To je tady u nás v okrese asi druhej "nejpopulárnější" důvod, proč volit Bureše. Jediné, co tak může ovlivnit, je guvernér ČNB, která svým zásahem může ovlivnit inflaci.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 09:01

Sweet Potato Znas animak Sing 2?

Offline RoSa
9999 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 09:02

Mám strach, aby se na to lidi za dva týdny nevykašlali... nejsou v nějakym důležitým regionu prázdniny nebo tak něco?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. ledna 2023 09:15

RoSa prázdniny jsou až v únoru 

Offline eM
1720 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 10:00

RoSa Myslím, že to je směr , kterým to Babisuv tým bude více či méně skrytě hrát. Nakukat lidem, proč nevolit PP (zelený mozek, mobilizace, cokoli...) a  nejit k volbám vůbec. Je to jednodušší než přetahovat lidi na svou stranu.

Offline Korsičanka blogger
13371 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 10:08

wendulka Mobilizaci může vyhlásit pouze vláda ČR, prezident je jen "vrchním velitelem ozbrojených sil". Myslím, že strašně moc lidí vůbec netuší, co přesně ten pojem u nás v zemi znamená.

Stejně tak prezident fakt nemá absolutně žádné pravomoce na výši průměrné hrubé mzdy. To je tady u nás v okrese asi druhej "nejpopulárnější" důvod, proč volit Bureše. Jediné, co tak může ovlivnit, je guvernér ČNB, která svým zásahem může ovlivnit inflaci.

Dobře ty!

Offline Renusatko
11675 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 10:18

wendulka To tam ten kamarád a ještě jeden, vysvětlují pořád dokola a je to totálně marné. Debata se nikam neposunula. Přitom ten region volil víc Pavla, ale babišovci s válkou, jsou mnohem víc slyšet.

13371 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 10:27

Renusatko Jen ať to do nich valí, někteří rozumnější se třeba dovtípí - a pak možná nepůjdou k volbám...

Offline Černá kočka
1732 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 10:29
Reakce na wendulka:

O tom jsem tady psala už před volbami. To jede napříč celou republikou, že to prý udělá, protože je zelený mozek. Vůči cizím lidem jsem se zatím neodvážila reagovat, ale po té včerejší Babišově "tiskovce" to asi přehodnotím.

Ty lidi jsou evidentně zblblí americkými filmy. ​Já bych se těch tvých známých zeptala, zda četli Ústavu ČR a jsou si vědomi, že k něčemu takovému nedává prezidentovi absolutně žádné pravomoce. Mobilizaci může vyhlásit pouze vláda ČR, prezident je jen "vrchním velitelem ozbrojených sil". Myslím, že strašně moc lidí vůbec netuší, co přesně ten pojem u nás v zemi znamená.

​Vím, že je to myšleno dobře, ale musím to zpřesnit. Pokud někde bude Babiš tvrdit, že A) prezident může vyhlásit mobilizaci, tak má pravdu (protože mobilizaci opravdu vyhlašuje prezident, ale neříká už B) že je to na návrh vlády a neříká C) že je to možné pouze ve válečném stavu nebo stavu ohrožení a s vyhlášením takového stavu musí souhlasit nadpoloviční většina poslanecké sněmovny a senátu. Tak abyste si až budete někde přesvědčovat nějaké lidi o tom jaká je to blbost nenaběhly.

13371 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 10:31

Černá kočka Díky za upřeněníPoužiju.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 10:32

Korsičanka 

Taky ještě může vetovat zákon o státním rozpočtu, který způsobí, že v měsíci, kdy ho vetuje, dojde díky tomu ke zpoždění výplaty sociálních dávek, jako to provedl končící Zeman, který "myslí hlavně na lidi".

Offline Sweet Potato
39727 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 10:33

Luna Neznám, ale ten opičák je zbytečně lichotivej.

Mně se prosím v noci zdálo, že mám nad postelí plakát Petra Pavla! A když jsem se podívala pořádně, nebyl to on, ale Společenstvo prstenu.

Jo a včera odpoledne byla u nás návštěva, nevydržela jsem a koukla na výsledky. Návštěva začala děsně PŘEKVAPENĚ lkát a nadávat, že nepostoupil Fišer. (V druhém kole to doufám hoděj PP)

Hrozně sakrovali na nefér kampaň, na to, že byly debaty rozděleny na Velkou trojku a Ty ostatní. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 10:37

Černá kočka 

Díky za připomenutí upřesnění. Já si pamatovala, že sám o sobě to prostě udělat nemůže, ale ty detaily jsem už koukám zapomněla.

Tak to dopadá, když jsem vytočená nějakou dezinformací.

Offline Černá kočka
1732 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 10:45
Reakce na continuity:

Jinak nejlepší zpráva letošního prvního kola za mě je volební zisk pana demokratického kandidáta Bašty. To me opravdu potešilo, ze těch antisystemovych voličů zas tolik v ČR nežije.

U nás v kantýně jsem vyslechla rozhovor asi osmi lidí, kteří jsou zřejmě voliči SPD a u Bašty jim vadilo, že je starý.

Tak si říkám, kdyby Tomio vyslal do volby někoho jiného, třeba Radimu Fialu, jestli bysme teď nezírali na úplně jiný výsledek.​

13371 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 10:48

wendulka To by stejně PP neudělal, na to je moc rovný.

Offline moora
8625 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 10:51
Reakce na Černá kočka:

Tak si říkám, kdyby Tomio vyslal do volby někoho jiného, třeba Radimu Fialu, jestli bysme teď nezírali na úplně jiný výsledek.​

​jo, to vcera v nejaky debate zaznelo, ze vyslat zmateneho seniora byla chyba, ze lip by udelal, kdyby do toho sel sam (Okamura)