Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline jerry
11184 příspěvků moje polička 20. května 2024 12:13

Kan 

Já si tu kauzu pamatuju - bývalá vězenkyně  z gulagu (vězněná spolu s matkou a myslím i mladší sestrou) napsala knížku, jezdila na besedy.  Úryvky z té knížky jsem četla a bylo to dost děsivé.

Ale po pár letech nějaký mladý historik v ruských archivech zjistil, že matka byla civilní zaměstnankyně. A pak to nějak šlo do ztracena.

Je to tak 8-9 let zpátky, určitě se to dá dohledat.  

Ale určitě si to pusť, za zhlédnutí to stojí (Bohdalová je tedy v neskutečné herecké kondici - fyzické i duševní). 

Offline Korsičanka blogger
13451 příspěvků moje polička 20. května 2024 12:20

jerry Jj, na Seznamu je k filmu recenze a připomínají i tu kauzu spolu se jmény.

Já jen čekala, kdo bude hrát prezidenta (Miloše?)a oni to taktně přešli.

Offline Garfie
28482 příspěvků moje polička 20. května 2024 12:23

jerry Já to sjela dneska (RoSa díky za odkaz) a teda taky jsem z toho závěru trochu rozpačitá...

Ale teda Vlasáková i Bohdalová (zvlášť v tom věku!) všechna čest. 

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 20. května 2024 13:43

GarfieVlasáková je fakt dobrá. Já v tomto tandemu jsem spíše pro ni. Bohdalka mi moc připomínala nesmrtelnou tetu. A poté, co se ukáazala tady ,tak už jí ani moc nemusím

Offline Garfie
28482 příspěvků moje polička 20. května 2024 13:45

Samantha No ale na ten věk musíš uznat, že to utáhla dobře! Vlasáková teda byla super, té jsem věřila každý slovo. 

Offline slniecko admin
19529 příspěvků moje polička 20. května 2024 14:19

Korsičanka tak na Karlovej univerxite to malo aký zmysel?

No nadskakujem dnes pri kazdej smske

jerry Krvavé jahody? Sledovala som to len tak z diaľky, na detaily som citlivka...a dodnes ma zaujima, ako to vlastne realne bolo, lebo moj dedo tiez presiel gulagom, nesmel o tom hovorit a este bol potom aj prinuteny pracovat pre Zvaz ceskoslivensko-sovietskeho priatelstva. Cim nehovorim, ze je urcite pravda na strane tej oani, len ze som na to velmi zvedava.

Offline jerry
11184 příspěvků moje polička 20. května 2024 14:36

slniecko 

Krvavé jahody, to je ono, díky za připomenutí

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 20. května 2024 16:21

Garfie

No, utáhla. Ale ona taková ta představa "stará babička = věchýtek" nemusí být zrovna pravdivá.

Já mám klientku, 85 let a paní s přehledem nadzvihne takové to velké bytelné kožené křeslo o váze cca 50 kg. Já mám co dělat, abych to jenom pošoupla o  pár cm a ona to bafne a postrčí přes půl místnosti . A to paní je o hodně hubenější než Bohdalka. Tyhle paní prostě mají páru. 

Offline baltik
4969 příspěvků moje polička 20. května 2024 18:12

A nevite, jestli v tom realnem pribehu mela ta hrdinka stejnou motivaci? Ja jsem si prave vzdycky rikala, proc by to nekdo delal, vymyslet si, ze byl v gulagu.

Offline jerry
11184 příspěvků moje polička 20. května 2024 18:31

baltik 

Tady

se píše, že promluvila až poté, kdy bylo schváleno odškodnění pro vězně z gulagů. Pravda je, že  3 mil. mohly být motivace

Ale nic nedostala a asi skončila trochu s ostudou.

A podle Wikipedie zemřela letos v únoru. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 20. května 2024 19:02

Ja Bohdalovou nemusim, ale ve filmu mi prisla skvela. Vlasakova vyborna. Spis jsem posledni dobou zklamana herectvim P.Beretove. Byvala vyborna, ted mi prijde vsechno stejne. 

Zaver filmu mi prisel divny. Lhani je v poradku, hlavne, ze delate osvetu proti zlu. No nevim... 

Offline jerry
11184 příspěvků moje polička 20. května 2024 20:24
Reakce na Lamicka:

Spis jsem posledni dobou zklamana herectvim P.Beretove. Byvala vyborna, ted mi prijde vsechno stejne. 

​Mně přijde, že v televizi dostává role tak nějak na jedno brdo (nevýrazné a la "paní od vedle"). 

Offline Tak Betty
6102 příspěvků moje polička 20. května 2024 20:55

Dívala jsem se, Vlasáková výborná, no a Bohdalka dobrá,  ale občas přehrávala. Z filmu mám rozporuplné pocity.

Určitě film vzbuzuje velké vášně. 

A taky mi dost vadilo,  že Bohdalová byla zbytečně moc zmalovaná, to mělo  jaký význam. Možná se na ten film  kouknu znovu, mám pocit,  že mi něco unikalo. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. května 2024 23:05

jerry Tak jsem to viděla a teda má tam Strach chybky. Jak jí mohla zůstat po smrti muže jeho občanka, ta se přece odevzdává pohřební službě. Příběh zajímavý.

Offline jerry
11184 příspěvků moje polička 21. května 2024 00:12

Kan 

Jo, občanky jsem si taky všimla, ale beru to jako scénáristickou licenci.

Offline luciole
1226 příspěvků moje polička 21. května 2024 01:15

Kan 

Stačí říct, že ji nemůžeš najít...

Offline Garfie
28482 příspěvků moje polička 21. května 2024 02:24

Samantha Moje máma má přes 80 a taky je ve výborné kondici, ale přece jen přes 90 už je něco jiného, v tom věku poznáš každý rok. Celkově mi přijde že to natáčení je náročný, i psychicky. 

jerry Lamicka Já nad tím ještě včera přemýšlela v posteli a dospěla jsem k závěru, že novinářku jakž takž chápu, poselství jí přišlo důležitější než pravda (odhlédnu od profesní cti) a dokážu to pochopit. Být dcerou, tak jsem ale naštvaná až na půdu, přesně jako Vlasáková byla. A co je absolutně přes čáru je to odškodnění, to je prostě jednoznačná věc, nad kterou se nedá přemýšlet. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. května 2024 06:06
Reakce na luciole:

Kan 

Stačí říct, že ji nemůžeš najít...

​Když pominu, že odevzdání je povinnost, tak k čemu by mi byl OP po nebožtíčkovi? 

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 21. května 2024 08:01
Reakce na Kan:

jerry Tak jsem to viděla a teda má tam Strach chybky. Jak jí mohla zůstat po smrti muže jeho občanka, ta se přece odevzdává pohřební službě. Příběh zajímavý.

Spis té Anny z MOSKEVSKÝHO archivu by jim domů teda taky nedali. Vůbec z žádnýho archivu.

Film se mi líbil hlavně první půlka, kdy je tam napětí, co se vlastně provalí. Skutečný příběh jsem neznala, takže jsem se bála, že byla dozorkyně. A zmalovanost Bohdalky mi připadala, že má naznačit, že ona je "na druhé straně" - ne vězeň, ale "Ruska".

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 21. května 2024 10:26
Reakce na Kan:

​Tak když podváděla ve velkém, proč by nemohla zatajit občanku