Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Zuzuli
3747 příspěvků moje polička 05. října 2025 14:23

Evaeva koukam na nas okrsek, coz by mely byt vetsinou ty nove bytovky u jeremiasky a pak ta devadesatkova zastavba reporyj, a tam je spolu prvni s 40% a za nim ano se 17%. Ostatni nasleduji, spd ma jen 3%. Ale je to celkem maly okrsek, celkem asi 900 odevzdanych hlasu. Spolu 370 hlasu a ano 159.

Ale tady u nas v ulici si netroufam skladbu obyvatel odhadovat, jen asi tak u tretiny, mozna ctvrtiny bytu odpovida jmeno na schrance i jmenu v seznamu svj, hodne bytu v pronajmu, hodne bytu ma majitele nekde v kazachstanu nebo belorusku, kteri se nijak neangazuji ani v hlasovani svj... par obalek s hlasovacimi listky s nadepsanymi jmeny jeste ted visi u schranek na nastence. Mimo jine i pro pani, kterou jsme tu nikdy nepotkali, zjevne byvala najemnice, ale vyzvu od exekutora miva na nastence pravidelne. Ze ma prijmeni Dluhošová, me celkem bavi. Nomen omen.

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 05. října 2025 14:27
Reakce na Evaeva:

No ale v zelené (=spolu) Praze, náš okrsek a ještě asi dva okolní svítí fialově (=ano) vycházím z barev na seznam zprávy

​U nás vyhrálo Spolu, ale vo prsa - 28% a něco, druhý ANO s 27% třetí STAN ale už o desítku níž... 

Offline continuity
42777 příspěvků moje polička 05. října 2025 14:41

RoSa

Finance, oni utáhli strašně moc voličů, kteří se prohlašují za pravicove, na ozdravení veřejných financi. 

Ale jedna věc je, co chtějí a zcela jiná, co dostanou. 

Byl řekla že ta vyjednávání budou hodně tvrdá než se povede dostat Babiše z jeho pozice: chci jednobarevnou vladu, které rozdam úkoly. 

Možná by to nebyl takový prupal, protože by se dnešní koaliční vyjednávání (které podle něj všechno zdržují) přesunuli do snemovny. A tam mu to hadí hnízdo může pěkně zavařit. 

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 05. října 2025 16:58

prosím vás, kde v praze přepadávají ty ukrajinské hordy bezbranné občany? že bych se teda přesvědčila na vlastní oči.

(z debaty s voličem SPD) 

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. října 2025 17:05

Zuzuli u nas sice vyhrala zelena ale ANO melo dost. Nove bytovky jsou sami mladi, ale stara zastavba je nasledujici.

Nase spusedstvi jsou vetsinou domy z predvalecne doby, tak tretina bez reko, tretina po reko a tretina novostavby na miste puvodnich domu. A ty parcely jdou z generace na generaci. Proste treba soused odnaproti, muj spoluzak roky voli SPD. Ted jezdi jako popelar, predtim se ruzne potloukal, zena je servirka, mama v invalidnim duchodu...Dalsi sousedi maji dum napul a v ramci rodiny a taky z toho koukaji cihly a ti zas voli (nekteri) ANO. Pak mame v ulici jednoho sileneho hromadice apod. Vlastne az na souseda pravnika jsou ti nejblizsi sousede lidi socioekonomicky urcite maximalne nizsi stredni trida, uplne bezna sestava kazdeho malomesta, kde kazd zna kazdeho. Nezdedit parcelu na Praze 9, tak tam uz davno nejsou. A ti co nezateplili, nemaji FVE apod., tak se treba tech povolenek boji desne. To je jedno z nejvetsich temat. 

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 05. října 2025 17:11

Tak Tomio ma zalusk na ministerstva obrany a vnitra.

Offline jerry
11166 příspěvků moje polička 05. října 2025 17:12
Reakce na RoSa:

přemejšlim, jaký ministerstvo bude chtít Motojugend... životní prostředí? průmysl?

​Vnitro...to se to pak bude jezdit i 250...

Offline RoSa
10119 příspěvků moje polička 05. října 2025 17:23

Bowle hele kde Ukrajinci nevim, ale autíčkáři dostávaj držkovou v Blúlajtu na WC

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 05. října 2025 17:26
Reakce na RoSa:

přemejšlim, jaký ministerstvo bude chtít Motojugend... životní prostředí? průmysl?

​Vážně chtějí Ministerstvo životního prostředí, padlo to dnes v OVM. 

Offline RoSa
10119 příspěvků moje polička 05. října 2025 17:34

euridike fakt? to je strašný, měl to bejt vtip...

Offline andulka01
12795 příspěvků moje polička 05. října 2025 17:56

euridike to bude strašný panoptikum a kolik škody nadělají. Fakt doufám, že se brzo rozhádaj a budou se navzájem blokovat.

Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 05. října 2025 18:37

euridike Macinka Zivotni prostredi a Turek Zahranici, za co, maminko, za co? Nebyla mi minula vlada komplet sympaticka, ale Lipavskyho bude velka skoda.

Offline andulka01
12795 příspěvků moje polička 05. října 2025 20:11

Kokoska Turek zahraničí? No tvl

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2025 20:15

Že by Babiš pustil zrovna zahraničí?!

Offline Aranel
6569 příspěvků moje polička 05. října 2025 20:21

Zuzuli Vidím to jako ty. Dneska jsem teda poslouchala Vinohradskou12 s Lenkou Zlámalovou a to mi trochu přišlo, že Matěj S. sáhl vedle.

Ze žen a těch dvou Zelených mám velkou radost! (A myslím spíš Olgu Richterovou než Šichtařovou btw. kdo se bude starat o těch sedm nebo kolik dětí??)

Pro pobavení, moji rodiče žijí na vsi o asi 200 obyvatelích. A tam dostala jeden hlas Švýcarská demokracie tak jsme dneska bádali, kdo ze sousedů to tak mohl být!

Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 05. října 2025 20:33

andulka01 Evaeva no zatim to problesklo jen v jednom ze clanku, co jich je ted plno, ve stylu "zadna ticha podpora, chceme do vlady!". Jo, muzou nas  cekat veci!

Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 05. října 2025 20:34

Aranel nekdo, kdo blbe vidi a spletl si cisla?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2025 20:52

Aranel

Kokoska zatím v každém okrsku, kam jsem klikla, byly nějaké takové hlasy. Taky si říkám, jestli tam mají někoho známého třeba?

Offline continuity
42777 příspěvků moje polička 05. října 2025 21:23

Aranel Kokoska 

Evaevamůžou to být protestní hlasy. Hodit to straně, která se určitě nedostane, znamená zvednout kvórum a zároveň nehlasovat. 

Nasranych lidí bylo dost.