Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline notna
9387 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 09:35

Kokoska Taky si myslim, ze Okamura bude ten typ, co ani nehne prstem na pozemku, ktery mu neříká pane

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 10:01

notna

Aniž bych se chtěla Okamury zastávat, v Praze je to s těmi obecnými pozemky trochu složitější. 

Pamatuji mrzení, když se rekonstruoval dům, kde má muž byt, na sídlišti. Dost nešetrně se chovali k těm docela vzrostlým keřům a stromům s argumentem, že je to obecný pozemek a správně se to nesmí ani kosit, natož tam sadit keře, že může jen obec a máme být rádi, že nedostaneme pokutu. Tady si sadi nakonec něco kdekdo, ale obec to teda 2x nepodporuje a už vůbec negarantuje, že na podzim nepřijde chlap se strunovkou. 

Taky to může být soukromý pozemek a tam správně nesmíš už vůbec nic. 

Offline notna
9387 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 10:56

continuity Nemyslela jsem žádné větší zásahy, jen párkrát ročně sestřihnout tu trávu. Z fotky to dělá dojem přerostlé trávy. ALe možná je to kvetoucí louka, to se teď ve městěch seje hodně, aby se nemuselo v horkém létě sekat. To bych do toho taky nezasahovala.

Někde jsem viděla, jak se Okamura prsil, že si u něj podávají kliku světové architektonické magazíny, tak to by si mohl to okolí domu upravit. Třeba po domluvě s městskou částí, či komu to patří

Offline Kokoska
34721 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 11:22

continuity vypada to, ze je tam pristup k te brance, to asi cizi soukromy pozemek nebude. My mame za plotem taky obecni pozemky, je to ulice, z jedne strany jen chodnik, z druhe, na ktere jsme my, jsou parkovaci stani a mezi nimi obcas nechany kousek travy. Obec to posece tak jednou, max 2x do roka a jinak je to nechane svemu osudu. Takze to vsichni seceme, kdo to ma pred plotem, nikdy nikdo neprojevil minimalni zajem. Obcas si nekdo do toho "sveho" kousku zasadil nejake keriky, o ulici dal maji i nejake velke kameny a mezi tim stromky. Asi je nase zastupitelstvo rado, ze se o to nekdo stara zadarmo.

Online Pinot Noir
29809 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 12:09

Kokoska taky se starám o prostor před plotem. Myslím, že branku ústící na cizí soukromý pozemek si nepostavil, bude to jeho, nebo obecní. Trochu upravit by to tam mohl, vypadá to neobydleně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 13:27

Pinot Noir však je to takeshiho hrad, ten má vypadat neobydleně

Mně vůbec nepřekvapuje, že to u něj vypadá takhle. Ladí to s domem i osobností majitele Upravená předzahrádka s keři nebo nedej bože květinami by mi přišla mnohem nepatřičnější.

Offline dzizisketa
8924 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 13:32

notna 

Světové architektonické magazíny leda tak do rubriky bizár&k smíchu.

Offline luciole
1223 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 14:39

To je asi vedlejší vchod, normálně mírný svah s vegetací, nevidím na tom nic nepatřičného...

Online Pinot Noir
29809 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 15:08

luciole mně to připadá jako roští z náletu.

Offline Beranka
416 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 15:23

luciole Ježiš, to je hnusný. Okamura neokamura, je to prostě hnusný.
Pinot Noir přesně, jako nálet. Možná se po dokončení to snažili zadělat tím, co původně odebrali.

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 15:52
Reakce na luciole:

To je asi vedlejší vchod, normálně mírný svah s vegetací, nevidím na tom nic nepatřičného...

​a) Nepatřičnej je celej ten barák

b) Okolí je zjevně neupravený, vypadá to jak když je tam pořád staveniště (vegetace náletová, přerostlá tráva), ty hladký ruličky prostě trčej z bordelu

Offline luciole
1223 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 15:57

Pinot Noir Beranka barbucha 

Já zase moc neoblibuju ty vystříhaný trávníčky, no.

Na té přírodě kolem, na rozdíl od tý stavby, nic hnusnýho neshledávám, klidně ať to radši zaroste, jak zámek šípkový...

Online Pinot Noir
29809 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 16:15

luciole tak mezi vystříhaným trávníčkem a chraštím náletového černého bezu je ještě milion dalších možností. 

Offline Kokoska
34721 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 16:53

luciole no kez by to zarostlo! I kdyz ja na to koukat nemusim, jeho sousedu je mi ale lito.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 16:59

Tak abychom se tady nedohadovali, koukala jsem cvičně do katastru, ruličky a oplocený pozemek je registrovaný normálně na Okamuru.

Celá ulice, včetně toho náletu za plotem, je nějaké ochranné pásmo registrované na Brněnskou společnost Domega. kam jsem se až přes rejstříky doklikala, o Okamurovi tam zmínka není. Tato konkrétní parcela má 2000m2 a teď nebo raď, má udržovat i tu silnici nebo to podle vás stačí kosit?

Nebo co je vlastně povinnosti souseda zanedbané parcely. 

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 17:23

continuity 

Soused asi nemusí dělat nic, když se na to vydrží koukat. Spoustě lidí (normálních) by to ale asi nedalo.

U nás kolem baráků apod. to ošetřuje vlastník, t.j. obec - zastřihujou křoví, sekaj trávu... a stejně lidi na těch pozemkách mezi barákem a chodníkem, ačkoliv to už SVJ nepatří, vysazujou kytky do toho trávníku a někde mají i regulérní předzahrádky s nízkým plůtkem (kvůli psům), obec to podporuje a vyhlašuje i soutěže o nejhezčí... Hlavně je ale znát, když je upravený to křoví, když to přeroste tak to nevypadá dobře, kytky nekytky.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 17:28

barbuchajasné, ale tady je vlastník kdoví kdo a proto to tak vypadá. Ale když se podíváš do google street view, tak to rozhodně není jen za Okamurovym plotem.

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 17:36

continuity 

No není nic jednoduššího než vzít nůžky a upravit to trochu i za plotem. Ovšem je otázka, aby vlastník nebyl nějakej debil, kterej by tě nakonec nařknul žes mu zničila jeho vegetaci. Člověk nikdy neví.

Ale mám pocit že ani na Pitomiově pozemku to není nic moc. Asi mu nezbylo na zahradníka...

Offline Kokoska
34721 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 17:55

continuity povinnosti souseda neni nic, mel by to udrzovat vlastnik, jen nevim, kdo ho muze donutit. Sousedime s neudrzovanym pozemkem, jednou za rok to nekdo poseka, vetsinu roku je tam metr vysoky plevel. Ale jsme celkem radi, ze tam nestoji barak a necumi nam nikdo do oken, tak si nestezujem.

Offline Samara
příspěvků moje polička 13. listopadu 2025 06:22

luciole Presne, moje rec.