Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Samara
příspěvků moje polička 17. prosince 2025 07:03

continuity ona je zasadni otazka, kterou si nikdo neklade - kdy bude bytu dost a krize skonci - jake mnozstvi bytu k dispozici a za jakou cenu k mani ukonci tu zlou zlou krizi? Co myslis, hod cisla :-)

Offline continuity
41506 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 09:11

Samaraaž si byt na hypotéku bude moct dovolit alespoň střední vrstva? Někteří brečí tak dlouho, že teď už jim nikdo nevěří, ale aktuálně je to problém realita. Tady jsem narychlo našla graf, jak to za posledních sedm let ustřelilo. 

Offline RoSa
9934 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 09:16

continuity byty nebyly nikdy - co pamatuju, tak spolužák už před 35 lety bydlel s těhotnou manželkou u jejích rodičů v 3+1 ... žádná změna, jen nároky jsou vyšší...

Offline viktorka_od splavu
48849 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 09:34

RoSa mno kdyz jsem se narodila ja, tak 6 lidi v panelakovem 2+1jako v dnesni dobe by kazdy chtel mit vlatni byt, coz driv vubec neexistovalo, kdyz uz tak si novy domov budovala rodina. jako urcite pokrok je potreba, ovsem ze by to driv nebyvalo je nesmysl

Offline rysamona
1092 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 12:38
Reakce na continuity:

Samara

No počkej, bytová krize v některých městech prokazatelně je, to není žádná zaplacena báchorka. A já mám teda pocit, že nikdo není horší než zlý, zlý developer, který nám tady vylil louku betonem. U nás se teď řeší jedno větší území a velké diskuze vzbuzuje kácení náletových dřevin. Nevzhledné roští v zoufalém neudržovaném stavu, ale je to "zelené". 

​Tak náletové dřeviny to je zase druhý extrém Ale objektivně, ta novela SZ byty neslevní, materiál ani pozemky levnjěší nebude. A ani nezpůsobí rychlejší povolování.Projektanti jsou pořád stejně mizerní a nechtějí řešit skutečné problémy - zasíťování, dopravní napojení apod. Raději se snaží zlomit úředníka na SÚ. Kdyby to úsilí věnovaly řešením problémů tak už mají povoleno. 

Rodinný dům se u nás běžně povoluje jako první úkon řízení, tzn. kvalitní projektant, kvalitní projekt a za 14 dní mají povolení. 

Ta novela jen způsobí že se postaví nějaké nové byty a domy, které budou řekněme ne příjemné na bydlení. A nakonec to stejně odnese koncový zákazník.  

Offline continuity
41506 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 12:49

rysamona

To nejsme ve sporu, já vůbec nehajim tu novelu, nic o ní nevím. 

Offline andulka01
12650 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 13:37

A kromě hromady jiných avizovaných zmetků se i dobří holubi vracejí... Protopopová zase dostane obnovený Ústav asi se obnoví cestovka na Krym.

Offline barbucha blogger
35073 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 14:38

RoSa mno kdyz jsem se narodila ja, tak 6 lidi v panelakovem 2+1jako v dnesni dobe by kazdy chtel mit vlatni byt, coz driv vubec neexistovalo, kdyz uz tak si novy domov budovala rodina. jako urcite pokrok je potreba, ovsem ze by to driv nebyvalo je nesmysl

​No a když já přišla na svět, tak nás v 2+1 bylo 8: Rodiče, já. Strýc s tetou. Babička s dědou a pratetou Se divim že se tam nepozabíjeli. Naštěstí do roka sehnali výměnu...

Jinak bych řekla, že ta touha po vlastním je pochopitelná - a u nás vznikla zejména po revoluci, kdy dědicové původních vlastníků domů dělali strašný věci... plus samozřejmě zvyšování nájmů kdy nikdo nevěděl kde to skončí.

RoSa 

Byty nebyly, za totáče už vůbec. Pak to probíhalo tak, že se s radostnou nadějí čekalo, až příbuzný vymřou a uvolněj pár metrů, což výrazně přispívalo k výbornejm mezilidskejm vztahům  Jako nároky jsou vyšší, ale taky žijeme v 21. století, ne? 

Offline rysamona
1092 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 14:39

continuity já čestečně reagovala na tu cenu nemovitostí. Lidi si prostě myslí, že novela SZ zlevní byty. A to je prostě úplně mylný předpoklad. Ostatně jako všechno co Bureš lidem nalže. 

Je mi z toho prostě šoufl. Musela jsem úplně přestat sledovat co se děje, bych se zbláznila. 

Offline barbucha blogger
35073 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 14:47
Reakce na Kokoska:

???

Nejaky cudla, ktery vubec neni z zadne pozice zastupce statu a neni jiste, jestli kdy bude, si domluvi zastupovani na mezinarodnim foru cizim statnim prislusnikem?

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-macinku-na-rade-v-bruselu-zastoupi-slovensky-ministr-taraba-40553557#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

​Tvl co si to ta hranatá nula dovoluje?! A z jakýho titulu se o to vůbec stará?! A proč s ním nějakej cizí kašpar jedná, co je mu do toho?!

Až se příště nebude někam chtít Micinkovi (nebo "nebude stíhat"), tak si zjedná zástupce z Maďarska nebo jinýho Tatarstánu?

Offline barbucha blogger
35073 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 19:42
Offline Kokoska
34067 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 07:42

barbucha to budou dlouhy ctyri roky.

Offline Kokoska
34067 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 19:09

Stydim se za ty vladni kreteny, at uz jde o emisni povolenky nebo o zaruky za penize poskytnute Ukrajine. Babis a Orban, hura na vychod.

Offline notna
9064 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 21:05

Taťána Malá je zmocněnkyní pro lidská práva. Zmocněnkyně pro lidská práva, která pracuje pro bývalého agenta stb, volí rasistu Okamuru za předsedu PS, proti náckovi od motoristů neřekne ani popel a sama dosáhla vzdělání podvodem. A za nedlouho dá nafrak justici, protože bude hlasovat proti vydání těch svých kumpánů. Proč aspoň tu zmocněnkyni nemohli nechat dělat někoho s trochu dobrým morálním kreditem?

Offline prďola
4413 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 21:10

notna ... protože "někdo s trochu dobrým morálním kreditem" by to pro ně dělat nechtěl?

Offline notna
9064 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 21:26

prďola Já si myslím, že on by se i nějaký dobrák našel, který by to dělal z dobrýho úmyslu i pro ně. On ten zmocněnec nemá žádnou velkou moc, nijak by je neohrozil u vládnutí. Ale oni musí pokřivit úplně všechno. 

Offline jerry
10883 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 21:35
Reakce na notna:

zmocněnec nemá žádnou velkou moc

​Ona je to zkrátka taková hodně dobře honorovaná trafika.

A Malá na víc intelektuálně ani fakticky nemá.

Offline RoSa
9934 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 21:43

jerry ale rozumí králikum! 

Offline jerry
10883 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 22:00

RoSa 

To je bez diskuse

Offline notna
9064 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 22:02

jerry Podle mě dobře vykonávaná funkce zmocněnce je důležitá a prospěšná. Ale oni z toho udělali tu trafiku pro Malou.