Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Řvousenka
1007 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 17:35

barbucha Neřekla bych, že je prezident chudák. Udělal všechno, co slíbil a co mu ústava umožňuje. Do budoucna to teoreticky můžou ocenit i Babišovi voliči, že jejich Andrejovi milovanému nehodil klacek pod nohy. Čistotu Babišova nevratného ( hi hi ) kroku můžou - a nepochybuju, že budou - hlídat novináři a opozice. A navíc má Andrejko ještě pořád na krku ty Francouze. 

Offline jerry
10883 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 19:52
Reakce na Kokoska:

barbucha z premierskyho platu ze by posel hlady? Ze by kupoval kostelecke uzeniny a penam toustak?

​A na neděli vodňanské kuře

Online černá káva
2105 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 20:09

jerry My jsme nevědomky koupili jeho testoviny. Byloy velice, velice nedobré. Vařím je ptákům.

Offline jerry
10883 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 21:00
Reakce na černá káva:

Vařím je ptákům.

​A nestěžovali si?

Online černá káva
2105 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 21:43

jerry To nevim, ale havrani sežerou všechno..

Offline barbucha blogger
35073 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 22:10
Reakce na Sweet Potato:

Kokoska V akci!

​Zásadně v akci: když teď co už nemá s Agrofertem pranic společnýho, nedostane ani režijní cenu!

Řvousenka 

No chudák v tom smyslu, že nemůže nic namítat, ačkoliv každej příčetnej člověk ví, že je to zase jenom levárna.

Za mě jediný akceptovatelný řešení byl prodej. Definitivně. 

Offline Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 06. prosince 2025 00:27

barbucha Takzvaný Schrodingerův Agrofert. 

Offline barbucha blogger
35073 příspěvků moje polička 06. prosince 2025 09:54

Sedmá z devíti 

Jo to je přesný!

Offline Sweet Potato
39586 příspěvků moje polička 06. prosince 2025 15:15
Offline andulka01
12650 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 09:19

barbucha za mě nejlepší řešení 0 dotací, pak by se hezky vidělo, jakej je Andy manažér

Offline RoSa
9935 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 10:04

barbucha mně se líbilo to Hřibovo řešení: hodit do placu 75% akcií, ať si to lidi koupěj

Offline barbucha blogger
35073 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 10:16

andulka01 

Copak vo to, manažér je světovej, to už víme - dyk si na Agrofert vydělal sbíráním tenisovejch míčků!

RoSa 

Kdo by to chtěl, takovej aušus

Offline jerry
10883 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 11:13
Reakce na andulka01:

pak by se hezky vidělo, jakej je Andy manažér

​Tak to už jsme bohužel poznali v době covidu

Manažer není a nikdy nebyl - na to měl vždycky lidi (podobně všehoschopný jako je on sám). 

Offline continuity
41507 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 11:27

Babiš se pokusil vytvořit něco jako slepý fond (blond trust), nemáme tady na to legislativu, ale třeba v anglosaský zemích se to používá. Během vykonávání mandátu nemá politik nad fondem kontrolu, pak se mu normálně vrátí. 

Jsou tam dvě role: správcovská a kontrolní. A de facto můžou společnosti ve fondu i prodat a původní vlastník to nemá jak zjistit, takže ani vlastně neví, jestli přihazuje zakázky pořád "svy" firmě.

Tady na to není legislativa, takže to musí buď nějak nasimulovat nebo to přenést jinam. 

Upřímně řečeno, tady asi Babiš podpořen prezidentem udělal maximum možného.  

Ale je to znamení, že by asi bylo vhodné začít se tím tématem zabývat. Myšlenka, že oligarchové neovlivňují politiku, když v těch židlích nesedí, je taky poměrně naivni. Ovlivňují a možná ještě víc právě proto, že nejsou vidět. 

Jednou jsem byla účastna lobbingu kvůli jednemu zákonů a jen jsem čuměla,co nám ten právník dovedl slíbit a jaké páky měl. A to byl zákon výslovně odborný a nešlo tam o žádné přímé peníze. (Jen o nějaké vynaložené úsilí na straně dotčených společnosti). 

Takže nemusí se nám to líbit, ale Babiš vyhrál volby a je schopen sestavit vládu. Prezident ho jmenuje a tím to hasne. 

Další věc je strategická, Pavel může na tohle vystřílet všechen svůj politický kapitál, ale pokud chceme, aby měl šanci na znovuzvolení, není to úplně prozíravé. Já bych ho radši ještě jedno volební období než teď ještě půl roku natahování. 

Osobně si myslím, že Babis tu vladu pohromadě neudrží, ale teď mají společného nepřítele. Ve chvíli, kdy bude mít prostor to bude paradoxně se spoluprací horší. Všimněte si pak, že ho bude neustále vyrábět.

Offline Lama_z_Lana
6697 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 11:33

continuity blond trust je Monike?

Offline continuity
41507 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 11:42

Lama_z_Lana

Blind samozřejmě a teď nevím jestli je to překlep nebo korektor. 

Offline continuity
41507 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 11:45

Lama_z_Lana jinak si myslím, že Monike zas tolik nevěří. Ta má apanáž, ale pochybuji, že bude v té závěti nějak významně obmyšlena. 

V těchto bohatých rodinách to má často zajímavý vývoj, stačí se podívat ke Kellnerum. 

Offline Lama_z_Lana
6697 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 11:46

continuityjasný. Mě to jen pobavilo a byla to první asociace. 

Offline continuity
41507 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 11:48

Lama_z_Lana

mě pobavil tvuj příspěvek.

Online Samara
příspěvků moje polička 07. prosince 2025 13:33

#