Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Sweet Potato
39700 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 11:14

continuity Tak já mám právě vtipnou bublinu. Ale angažovanou.

Offline Sweet Potato
39700 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 18:05
Offline barbucha blogger
35242 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 11:03
Reakce na brrr:

Já nevím, ať už se snad prezident na to NATO vykašle a nechá tam jet Makeke s Mrcinkou a Zůnou.

​No tak to teda ne!

Jednak už z principu: co má nějaká křivohubá nula poroučet prezidentovi, notabene v tomhle případě zrovna emeritnímu předsedovi vojenskýho výboru NATO?! ... a pak taky - to chceš další vostudu? Co by tam ta nekvalifikovaná lůza asi předvedla, kromě toho že sežere všechno občerstvení?

Offline Kokoska
34214 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 15:01

barbucha vostuda bude tak jako tak. Jak chce Babis vysvetlit ty okrouhany vydaje na obranu, je ve hvezdach. To jeho knuceni o zdravi obcanu nikoho nezajima, Trumpa nejmin, kdyz Obamacare je pro nej sprosty slovo a kvuli valce chce zrusit podpory nemohoucim i skolkam.

Americký prezident plánuje zrušit financování školek a zdravotních programů pro seniory či lidi se zdravotním postižením, protože musí financovat války. Podle americké televize NBC to prohlásil ve středu během velikonočního oběda v Bílém domě.

Zdroj

Offline barbucha blogger
35242 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 16:35

Kokoska 

Kéž by se Trumpeta předved v (jeho) nejlepším světle a na Babiše jen sprostě řval, jak je jeho zvykem Za prvé by měl výjimečně pravdu, a za druhé by - také zcela výjimečně - hodně potěšil!

Offline luciole
1209 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 00:31

Těžký večer v Průhonicích!  (Nesnáším loučení...  )

https://x.com/P_Fiala/status/2043416676977311845

Offline Samantha
3222 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 07:49

Klidně to mohu dát sem, protože to je i o Česku ... Orbán je (v pr...)  za zenitem

volební účast  byla 80% 

Offline slniecko admin
19395 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 09:36

Maďarsko

...dáva mi yo svetielko mádeje....

Offline Garfie
28079 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 10:10

slniecko Samantha Jo! Dneska jdeme slavit s Maďarskýma kamarádama, jsou úplně v extázi...pro jejich syna to byly první volby, takže vlastně důvod k oslavě hned 2x! 

Offline andulka01
12699 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 10:19

Garfie Jo, super to je!

Offline Sweet Potato
39700 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 10:27

Garfie To je hezké.

Pamatuju si doteď tu nesmírnou úlevu, že mé první volby byly až ty porevoluční.

Offline viktorka_od splavu
48963 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 10:53

Garfie a vazne je to tak super, nebo z blata do louze? mne prijdou tak nejak stejni

Online continuity
41943 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 10:59

viktorka_od splavu

Hodnotového pohledu ano, Maďaři jsou docela konzervativní nacionalisti, to  těžko vygeneruje liberálního politika francouzského střihu, ale ta země je ekonomicky úplně v háji a zmenšení korupce a příklon k normální Evropské spolupráci může významně pomoct. 

z pohledu Evropy bych řekla, že bude taky výhodné, pokud nebudou reportovat vse, co kde šustne rovnou do Ruska. 

Offline barbucha blogger
35242 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 11:03

Jsem ráda, že jde to proruský čuně od válu, i když si od změny neslibuju žádný světový zázraky... no, uvidíme.

Ale neskutečně mě baví skuhrání a pláč jeho zklamaných voličů. Jako bych slyšela naše dezoláty! Voni jsou všude stejný, jak z jednoho chovu! Všichni dostávaj noty od russáků...

Offline viktorka_od splavu
48963 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 11:07

continuity jo, to mas pravdu

Offline Garfie
28079 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 12:09

viktorka_od splavu Pro Maďary je to především velký symbol.

Třeba jako když byl zvolen Fiala po Babišovi, taky jsi mohla mít námitky, ale byla jsi ráda, že je pryč. A vem si, že Orbán byl u válu 16 let... 

Pro Evropu je to určitě dobře, je rozhodně víc proevropský. 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 13. dubna 2026 12:45

Maďarské voľby boli podľa mňa niečo ako u nás za Mečiara - hocikto iný, len nie on ! Takže Orbán zmizne, a  čo ukáže pán Maďar, uvidíme . Zato my sme sa teraz ocitli skutočne sami, Orbán padol, EU na nás / zaslúžene / kašle  , a  Slovensko vďaka Ficovi jednak nioho nezaujíma, a druhak skončí na absolútnom dne . Nie, že by sme sa mohli na toho Orbána na Slovensku vyhovárať, my máme predsa legitímnu vládu , ktorá mieri  na „ všetky 4 strany sveta “ .A naše voľby sú ešte v nedohladne . S Maďarmi sa teším, doma smútim.

Offline Kokoska
34214 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 12:58

viktorka_od splavu i kdyby jen prestali blokovat pomoc Ukrajine, je to dobre. A oni na tom vydelaji, protoze maji naopak blokovane dotace z EU, takze maji sanci na nejake svoje investice, pokud se aspon trochu posnazi o zmirneni korupce, zmeny v justici atd.

Offline slniecko admin
19395 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 14:29

viktorka_od splavu vieš čo, už len to, že bolo možné vykopať od válovu takto zabarikádovaného autokrata je silna vec.