Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online continuity
43487 příspěvků moje polička 15. dubna 2026 22:48

Já už se těším na zítra, bude legrace.

Offline Korsičanka blogger
13496 příspěvků moje polička 15. dubna 2026 23:12

Sweet Potato Kokoska Svatá pravda

Offline Sweet Potato
40603 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 00:43

continuity Proboha, co zas? Já už snad ani žádnou legraci nechci.

Online continuity
43487 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 07:22

Sweet Potato

Ale to děláš chybu, přijede na návštěvu Rutte. v půl sedmé je spolecna tiskovka s Babišem. 

Offline notna
9511 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 07:37
Reakce na continuity:

Já už se těším na zítra, bude legrace.

​Kéž by! Ale očekávám ze strany Rutteho velmi diplomatické jednání, na který Babiš bude mektat něco ve stylu dáme míň peněz , ale vynaložíme je účelně a víc nemáme, protože by trpěli naši lidi. Rutte bude hledět jako puk a protože je prave diplomat, nepošle ho s tim někam. Rada bych se mýlila.

Offline Samantha
3299 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 07:58

Kokoska"pražská kavárna" ? 

to bude něco jako pražská smetánka pro lidi, co mají alergii na laktózu, ne?

Online continuity
43487 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 08:17

notna

Dobrý diplomat ještě neznamená slabý vyjednavač, spíš to jde ruku v ruce. to jaké argumenty chce Babiš použít má Rutte jistě dobře nastudováno. Není první s kým podobné rozhovory povede a už tyhle argumenty slyšel mnohokrát. Zato Babiš bude podobnou věc obhajovat možná poprvé. 

Jak když vidím, jak schopný vyjednavač je PP (ten jednal třeba i s Gerasimovem), tak necekam, že Rutte je o tolik slabší, aby nedal Babiše. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 08:28

continuity Babiše si Rutte namaže na chleba, o tom nepochybuju.
Ale pak se z toho Andrej před českým obecenstvem vylže, vymlčí, bude kňourat jak je na něho NATO zlé a kdesi cosi.
A mezitím si v NATO tajně řeknou, že jim za to nestojíme a přestanou s námi jednat. A až si nás bude brát russák, tak nás vymlčí. A my si to plně zasloužíme.

Offline RoSa
10221 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 08:36

mě na tom nejvíc se.re, jak to háže na předchozí vládu - prej "závazek Fialovy vlády"... dopr.dele je to závazek našeho státu, ne vlády! 

na tiskovku se bohužel podívám až ze záznamu, mám až do večera akci...

Online continuity
43487 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 08:48

andulka01

já doufám, že poučení Maďarskem, to budou zkoušet dál. 

Online continuity
43487 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 08:50

Ale hlavně se nezapomeňte dnes stavit ve stánku pro Reflex. Je tam velký rozhovor s PP na rozdíl od toho armádního trezoroveho podcastů, který byl takový holubičí, to tady podle mezititulků vypadá, že to má jiné grady.

Edit: až si to Babiš přečte, praskne mu cévka.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 09:29

continuity 

"Téma o účasti v Ankaře se má vrátit tam, kam patří, tedy mezi prezidenta a premiéra, a proto nebudu dál věc řešit přes média a už vůbec se o tom nebudu bavit s ministrem zahraničí, protože mu to nepřísluší. On je ve věci pouze vykonavatel, bez kompetence, zda prezidentovi schválí, či neschválí zahraniční cestu. Schvalovat může cesty svých zaměstnanců, ale tím prezident při veškeré úctě k onomu úřadu určitě není!“ říká prezident Petr Pavel v rozhovoru, který najdete v nejnovějším Reflexu.Čtěte tady https://www.reflex.cz/.../prezident-petr-pavel-nejsem...

To vypadá velice zajímavě

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 14:15

RoSa andulka01 

taky me to zarazilo. To muze rict, ze cela pomoc Ukrajine je zavazek minule vlady, nakonec vsechny ty zahranicni pomoci, ktere ted osekavaji, asi spadaji do teto kategorie. A Schillerka uz chce prosadit prodlouzeni doby na dosazeni tech 5% do roku 36. Na nas se fakt vsichni akorat vykaslou.

Offline barbucha blogger
36055 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 14:24

andulka01 

No, sice to vypadá zajímavě... ale jak tak koukám tak na prezidenta nějak nezbylo v letadle místo. Leda by se ještě přimluvil Rutte dneska

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 14:36

barbucha jiste ze, vzdyt nebudou muset platit za televizi! 

Offline barbucha blogger
36055 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 14:38

Kokoska 

To v každým případě, pod mostem televizi ani mít žádnou nebudou

Online continuity
43487 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 15:47

barbucha

Místo v letadle je jedno, nemeli stejne letet všichni jedním letadlem. Není to nikde napsané, ale řešilo se to už, když se vybourali Poláci u Smolensku. 

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 09:14
Reakce na continuity:

Sweet Potato

Ale to děláš chybu, přijede na návštěvu Rutte. v půl sedmé je spolecna tiskovka s Babišem. 

​Tiskovku jsem nevidela, ale podle vseho se zadna estrada nekonala, aspon ve zpravach to nevypadalo. Rutte pripomnel dulezitost vydaju na obranu, Babis slibil, ze urcite (nekdy, asi, mozna...) splnime... uteklo mi neco? Kdyby byl prezident v CR, mohlo to byt mnohem zajimavejsi.

Online continuity
43487 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 09:37

Kokoska

Babis veřejně poprvé deklaroval, že ty výdaje navýší (to předtím nikdy neudělal). Dále se domluvili, že se sejdou týmy a projdou ty naše infrastrukturní výdaje z jiných kapitol, aby se opravdu vyjasnilo, kolik toho dáme na obranu + má být ještě nějaká další neformální sešlost. Za mě je to posun správným směrem, předpokládám, že Rutte a jeho tým teď nepřestanou tlačit. 

Dokonce prý pošleme nějakou pomoc do Hormuzu, což mi teda přišlo zas trochu výkyv opačným směrem. 

Jinak Rutteho oslovoval můj dobrý příteli Marku a vůbec kdyby to šlo, vleze Ruttemu do žaludku spodem. V kontrastu, že o Aleně mluví zásadně jako o paní Schillerove to bylo ještě strašnější.