Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Sweet Potato
40376 příspěvků moje polička 08. května 2017 20:17

Z diskuze na iDnes. Víc takových Františků!

František Man 80009

Já teda nevím, ale srovnávat ústavu (nejvyšší právní norma) a smlouvu dvou právních subjektů snad ani nelze. A ústava přece říká: odvolává na návrh předsedy vlády. Nehovoří nic o tom, že má prezident hlídat dohody mezi politickými stranami.

Tak odvolat a nevymýšlet blbosti. Proboha, jak může takhle hájit usvědčeného podvodníka a lháře. To je nehoráznost a pro mě to znamená stopku do prezidentských voleb. Zemana už ne a to jsem ještě minulý týden mluvil jinak. Ale moje trpělivost dneska přetekla. Teda přetekla po tom trapasu na hradě (to byla prasárna), ale nějak jsem si to nechtěl asi připustit. Dneska už ho mám fakt plný zuby 

+22/0doporučit8.5.2017 19:35

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 08. května 2017 21:30

Tak jsem prvně v životě napsala svému senátorovi 

Váženy pane senátore,

obracím se na Vás jako volič z vašeho volebního obvodu. Se znepokojením sleduji chování presidenta republiky, pana Miloše Zemana. Pan president dlouhodobě a opakovaně porušuje slib, který složil při nástupu do úřadu, snaží se o narušení svrchovanosti České republiky, o narušení jejího demokratického řádu a porušuje ústavní pořádky České republiky.
Dnes ústy svého mluvčího oznámil, že se rozhodl porušit Ústavu ČR a v rozporu s jejím článkem 74 klade dodatečné podmínky k odvolání ministra financí Babiše na návrh předsedy vlády Bohuslava Sobotky.

Žádám vás proto, abyste mezi svými kolegy v Senátu PČR inicioval, případně se připojil k iniciativě směřující k podání ústavní žaloby proti presidentu republiky Miloši Zemanovi k Ústavnímu soudu pro hrubé porušování ústavního pořádku podle článku 65, odstavec 2. Ústavy České republiky.

Děkuji, s pozdravem,

[Jméno]
[adresa]

Kontakt na svého senátora nejdete zde:http://www.senat.cz/senatori/kancelare.php

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. května 2017 21:48
Reakce na Dadoo:

Tak jsem prvně v životě napsala svému senátorovi 

Váženy pane senátore,

obracím se na Vás jako volič z vašeho volebního obvodu. Se znepokojením sleduji chování presidenta republiky, pana Miloše Zemana. Pan president dlouhodobě a opakovaně porušuje slib, který složil při nástupu do úřadu, snaží se o narušení svrchovanosti České republiky, o narušení jejího demokratického řádu a porušuje ústavní pořádky České republiky.
Dnes ústy svého mluvčího oznámil, že se rozhodl porušit Ústavu ČR a v rozporu s jejím článkem 74 klade dodatečné podmínky k odvolání ministra financí Babiše na návrh předsedy vlády Bohuslava Sobotky.

Žádám vás proto, abyste mezi svými kolegy v Senátu PČR inicioval, případně se připojil k iniciativě směřující k podání ústavní žaloby proti presidentu republiky Miloši Zemanovi k Ústavnímu soudu pro hrubé porušování ústavního pořádku podle článku 65, odstavec 2. Ústavy České republiky.

Děkuji, s pozdravem,

[Jméno]
[adresa]

Kontakt na svého senátora nejdete zde:http://www.senat.cz/senatori/kancelare.php

Dobrá inspirace, díky.

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 08. května 2017 22:02
Reakce na A666:

Bohužel jsem to nevymyslela já  Použití je snadné 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 09. května 2017 06:34
Reakce na Dadoo:

Super!

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 09. května 2017 09:29
Reakce na Dadoo:

Také jsem měla stejný nápad.

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 09. května 2017 17:37

Já v poslední době vidím jen rudě,  a pořád si říkám, co nám pomůže, jaké řešení, jak se jich zbavit ( i Andreje) a opravdu mě napadají myšlenky.... a letadla padají, atentáty se leckde dějí.... spadlo letadlo s polskou vládou, sakra existují snad boží mlýny... stačil by jeden pošahaný atentátník...je to ode mě hnusný, ale opravdu jiný řešení, ketrý by ty dva zmetky odstranilo není.

A Šakal dostal třeti doživotí, sakra

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 09. května 2017 18:16
Reakce na náťa66:

I Andreje? Jinak teda hrozne smysleni i jako nadsazka

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 09. května 2017 18:26

já vím, že hrozné, obzvláš, že jsem opravdu mírumilovný člověk, nikdy bych nikomu nic zlého nepřála ani myšlenkou....ale to už je opravdu zoufalství , co s nima ?

20970 příspěvků moje polička 09. května 2017 18:37
Reakce na náťa66:

Na Twitteru dneska nekdo psal, ze by Sobotka mel Zemanovi zatrhnout Cinu, nevim jestli to je v jeho kompetencich, ale to by byl teprv srumec

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 09. května 2017 18:52
Reakce na Mutziputzi:

haha, v kompetencích to asi není, ale šrumec by to byl pěknej..., jo lidi naštětstí vtip neztrácí, to je fakt dobrý

20970 příspěvků moje polička 09. května 2017 18:56
Reakce na náťa66:

No prave, tak si nespinte karmu myslenkou na atentaty

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 09. května 2017 18:59
Reakce na Mutziputzi:

šmarjá, člověk taky říká, já tě roztrhnu, přerazím, zabiju .... a karmu si tím nespiní.. ale pryč od toho.

mě pobavila poznámka k Zemanovu výroku : Mám to od právníka Pavlíčka, hájil Zeman svůj výklad ústavy. Ten přitom říká pravý opak.,

To se vám, děti, může stát, když si tak zvyknete lhát, že si už ani neuvědomujete, že lžete úplně blbě.

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 09. května 2017 19:16
Reakce na náťa66:

Že by to s tím hovadem mělo spadnout, mě napadlo okamžitě. Karma nekarma 

Dyk to už snad neni možný... 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 09. května 2017 19:37
Reakce na barbucha:

Jak se teď začalo mluvit o ústavní žalobě, začínám mít nějak dilema, jestli si přát, aby Zeman Babiše odvolal. Já vím, reálná šance malá, ale ta vize, že už by nemohl kandidovat...

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 09. května 2017 19:40
Reakce na Krehutka:

On to nakonec udělá. Ještě chvíli bude vysírat... No, ta žaloba by mohla pomoct - odvolá ho hned, jak to bude vypadat že to podaj. A pak se vztekne 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 09. května 2017 19:45
Reakce na barbucha:

Ale děvče může snít...

Já vím, že na to nemá a nebude to šponovat až do rizika. Tak třeba mu dají zaracha, žádné rajzování do Číny a rupnou mu nervy.

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 09. května 2017 19:48
Reakce na barbucha:

já se snařím se nevztekat, ale každou hodinu se někde objeví nějaký příspěvek, který mě nutí být sprostá, být agresivní, být vzteklá  z bezmocnosti.

Já bych jim oběma jednu tak ráda napálila....

a padat letadlo nemusí, pravda,  stačí, když mu někdo přišlápne na schodech tkaničku.

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 09. května 2017 19:51
Reakce na Krehutka:

Úplně nejlepší by bylo, kdyby s ním odmít letět pilot   Nebo ho vyloučil z přepravy jako podnapilýho (což je věc jistá) 

Úplně to vidim, jak stojí na tom letišti a jen bezmocně zírá...

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 09. května 2017 19:53
Reakce na barbucha:

Scifi... krásná,  zfilmovat by ji měli, koukala bych se až do konce

Říkala kolegyně, že náhodou zahlédla jeho čtvrteční rozpravu na TV Čína Barrandov s Alex, a prý seděl podivně a kymácel se, to už nelze svést na bolavé nohy, že ?