tak mohl říct že s burešem vládnout nebude a jít domu, žejo. když je teda takovej formát.![]()
Aktuální česká politická situace
k tomu progresivnímu zdanění - tady v německu třeba co vím je. Ale zase na druhou stranu je fůra věcí, co se dají do daní započíst, je možné dělat daňové přiznání dohromady za manžele (existují i různéd aňové třídy dle poměrů výdělků manželů), daňóvá třída se zlepšuje s uzavřením manželství, s narozením dětí atd. A to nemluvím o plošném přídavku pro všechny děti bez ohledu na výši příjmů..... prostě kdyby se to zavedlo systematicky, asi ybch neměla problém. Ale znám ČR, zavede se jen progresivní daň a hotovo.....
Úvodem musím říct, že když čtu takový to "znám ČR"...no radši nic. Fůra věcí jak legálně a řekněme morálně optimalizovat daně je i v ČR.
jj se statistikama souhlas. a vzhledem k tomu že při zveřejňování výsledků se velmi často "ti vzadu" prostě vůbec neuvádí, vytváří se tím dojem mezi běžným dělným lidem že vlastně jiné strany ani neexistují
Hlas lidu, hlas boží, formát neformát, respektoval výsledek voleb.
samozřejmě. ale přece se nemůže tvářit že nevěděl s kým tam celou tu dobu je... aha, může.
Většina to pochopila ![]()
ale jo, já jsem to taky pochopila, jen mi "lopaty" přijde hanlivé, ať se tí označuje jakákoliv skupina lidí... prostě nemám ráda paušalizování
Prokristapána. Ty děláš, jako by Sobotka vzal Babiše do vlády z čirého kamarádství a dobrovolně. Ve volbách 2013 přece získali socani první, a babišovci druhou!! On ho tam, už z toho volebního výsledku, prostě vzít musel!
Jo, dá se namítnout, že tam nemusel brát ausgerechnet Babiše jako takovýho - ale copak by on ten flek někomu (ze spolustraníků) dobrovolně přepustil? ![]()
přesně, po volbách Sobotka fakt moc na výběr neměl
Se tak netváří, já jsem Babišovi taky třeba skočila na špek, že neovlivňoval média a hele, člověk se furt učí no![]()
k tomu progresivnímu zdanění - tady v německu třeba co vím je. Ale zase na druhou stranu je fůra věcí, co se dají do daní započíst, je možné dělat daňové přiznání dohromady za manžele (existují i různéd aňové třídy dle poměrů výdělků manželů), daňóvá třída se zlepšuje s uzavřením manželství, s narozením dětí atd. A to nemluvím o plošném přídavku pro všechny děti bez ohledu na výši příjmů..... prostě kdyby se to zavedlo systematicky, asi ybch neměla problém. Ale znám ČR, zavede se jen progresivní daň a hotovo.....
tak tady se to zejména vždycky zavádí tím stylem, že nejsou vůbec jasná pravidla případně se to zavede a za rok zruší (např. společné zdanění pamatuju, bylo chvíli) nadělá se spousta zmatků nikdo neví co vlastně dělat tudíž je nutný založit nový úřad/nabrat nový úředníky atpatp prostě děs. čím složitější to vše je, tím hůř.
![]()
vždycky když si takhle říkám jak někdo mohl... si vzpomenu na bártu a jeho velký volební úspěch především mezi pražskou inteligencí![]()
Úvodem musím říct, že když čtu takový to "znám ČR"...no radši nic. Fůra věcí jak legálně a řekněme morálně optimalizovat daně je i v ČR.
pro zaměstnance? já teda o tolika jako tady fakt nevím...
To znám ČR je spíše povzdech z minulosti, protože polovičatá řešení jsou prostě častou doménou českých politiků....
Edit.: Viktorka to nade mnou vystihla.....
samozřejmě. ale přece se nemůže tvářit že nevěděl s kým tam celou tu dobu je... aha, může.
Tak jako je celkem reálný, že právě když tam s ním celou dobu seděl, tak postupně zjišťoval, že je to horší, než věděl předtím, no.
jj se statistikama souhlas. a vzhledem k tomu že při zveřejňování výsledků se velmi často "ti vzadu" prostě vůbec neuvádí, vytváří se tím dojem mezi běžným dělným lidem že vlastně jiné strany ani neexistují
Zrovna ČT je docela uvádí, dokocne i ty s míň než 3%, ale ne tak často jako ty, cos e dostaly do sněmovny....
Já právě piráty už nějakou dobu sleduji, takže ten vývoj vidím....
Slevy na děti, školkovné, odepisování úroků z hypotéčních úvěrů, darů....
Sociální pojištění je moc vysoký, kdyby mě se někdo ptal co je špatně![]()
Legálně a řekněme morálně optimalizovat daně
Hlavně morálně, bych prosila. Kdekdo se pochlubí, jak vožulil přiznání, ale holt když je to o stokorunách či tisících, je to něco jiného než o miliardách, že?
No, například dary, zcela morální či ne? Žulením přiznání se může chlubit leda de*il, bez ohledu na řád.
Byl návrh, že by se mělo snížit pojistné na sociální zabezpečení lidem, kteří mají děti. Kromě toho, že tím znevýhodní a potrestají lidi bezdětné, si úplně nemyslím, že by to přineslo zvýšení mezd, pokud by rozdíl měli platit zaměstnavatelé, jak někde taky zaznělo. Ale nevím jak ten návrh vypadá v současnosti, mám pocit, že se to nějak s těmi Babišovými aférami všechno utlumilo.
tak ale musíš mít z čeho darovat.
Když to nedaruju, tak to zaplatím na daních, v čem je rozdíl?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.