Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 05. května 2017 13:35
Reakce na A666:

No že někde je nízká DPH, někde je nízká daň z příjmu, někde z nemovitosti, někde další, ale nikde nejsou nízké všechny.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 05. května 2017 13:39
Reakce na Mutziputzi:

No že někde je nízká DPH, někde je nízká daň z příjmu, někde z nemovitosti, někde další, ale nikde nejsou nízké všechny.

Ale já neříkala, že jsou tu daně obecně nízké, jen že se mi líbí, že se spousta věcídá započítat do daňového základu..... A že mi to přidje jako dobré řešení (napříkald to započítání nákaldů na stěhování lidi víc motivuje cestovat za prací, to samé s náklady na cestování za prací).

Jinak co vím, tak v německu obecně lidé žijí spíše v pronájmech než ve svém.... jestli to má nějakou souvislost s daní z nemovitosti netuším

BTW máme tu speciální náboženskou daň. Ale tu platíš jen když se příhlásíš k církvi a jde na tu konkrétní církev.

Offline saryvary
27 příspěvků moje polička 05. května 2017 14:29
Reakce na Sweet Potato:

http://aeronet.cz/news/jak-funguji-ceske-medialni-agentury-pro-pruzkum-verejneho-mineni-exkluzivni-vypoved-zamestnance-o-praktikach-spin-doctoringu-planovani-vysledku-pruzkumu-prefabrikace-volebnich-preferenci-ovlivnov/

Offline Sweet Potato
40376 příspěvků moje polička 05. května 2017 14:35
Reakce na saryvary:

Díky, jdu na to

Offline viktorka_od splavu
49351 příspěvků moje polička 05. května 2017 14:43
Reakce na saryvary:

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 05. května 2017 15:06
Reakce na Kokoska:

Což mě taky baví. 15% ze superhrubé mzdy, takže se zdaňujou i odvody pojistného. Když si spočítáte, jaké % daní se odvádí skutečně z hrubé mzdy, je to cca 20%

No, superhrubá mzda je právě vedlejší produkt slavné reformy veřejných financí z roku 2007, kdy se u nás rušilo progresivní zdanění příjmu fyzických osob. 

Ale aby se pejsek nažral a kočička zůstala celá, upekla Topolánkova vláda dort tak, že všechny fyzické osoby potom  sice z celého svého příjmu se závislé činnosti , jakkoli vysokého, platily 15% daň, ale nikoli po odečtení pojistného zaměstnanců jako předtím, ale naopak po přičtení pojistného zaměstnavatele. 

Asi tak úplně nevěřila (byť to byla pravicová vláda ODS) tomu, co zde někteří píší, jak z dańové teorie jasně vyplývá, že když se sníží daně, stoupne jejich výběr. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 05. května 2017 15:39

Hm... to jsem netušila, že se na Parfumanii  setkám s (zdá se, že) vážně míněným odkazem na článek na Aeronetu, jakožto zdroji čisté ruské a putinovské propagandy.

Těžkej kalibr. 

http://www.parfumanie.cz/forum/detail/tezsi-kalibr:c26/t419.htm?page=1

Offline continuity
43120 příspěvků moje polička 05. května 2017 17:19
Reakce na Isca:

na Slovensku se to stalo, uz jsem tady davala kdysi cisla a nechce se mi to hledat znova, ale bylo to tak, ze se danova reforma mela byt rozpoctove neutralni (tj. priblizne stejna vyska dani v jine strukture), ale nakonec byl vyber vyssi nez se cekalo. 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 05. května 2017 17:32
Reakce na continuity:

A nevíte, prosím aspoň, ve kterém to bylo vlákně? Nebo rok reformy...

Offline continuity
43120 příspěvků moje polička 05. května 2017 18:07
Reakce na Isca:

treba tady je takovy komplexnejsi rozbor

http://kvf.vse.cz/wp-content/uploads/2010/06/1167754870_sb_harumova.pdf

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 05. května 2017 18:57
Reakce na saryvary:

Bacha na to. Aeronet je jeden z nejprofláklejších dezinformačních webů, navázaný na Rusko. Relevantní informace bych opravdu hledala jinde. A nebo s tím aspoň nechodila sem. 

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 05. května 2017 19:18

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 05. května 2017 19:20
Offline saryvary
27 příspěvků moje polička 05. května 2017 19:35
Reakce na Dadoo:

No dobře, ale mazat to nebudu. Děkuji za upozornění

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 05. května 2017 19:39

Eliška Wagnerová

Offline Sweet Potato
40376 příspěvků moje polička 05. května 2017 19:43
Reakce na Dadoo:

Co je to všechno platný, dědek to bude protahovat a dělat fóry, Bureš využije času a v zájmu veřejného blaha se obětuje a odstoupí. Bude za mírotvůrce, Bouhouš za páblba. Za Bureše to vezme někdo další z ANO a pojede se dál, močálem černým kolem bílých skal.

Offline continuity
43120 příspěvků moje polička 05. května 2017 19:44
Reakce na Dadoo:

jo, diky, mne to prislo podivne uz u druheho odstavce. pak jsem chvili premyslela, jak muze nekdo, kdo ma takto spatne mineni o praci, kterou vykonava vubec v tom prostredi setrvavat.

Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 06. května 2017 00:16
Reakce na Sweet Potato:

Tak Mluvčáček promluvil, Zeman k 9.5. neodvolá. Ať si o Sobotkově eskapádě myslím cokoli, tenhle pomstychtivý dědek, který chce mít za každou cenu poslední slovo, je stejně poddno.

Jo, četla jsem a to ohýbání ústavy mi nadzvedlo mandle tak, že jsem zvedla zadek a zašla podepsat petiční arch pro Horáčka, abych se aspoň trochu uklidnila.

Vím, že to ještě nejsou volby a o nic zásadního ještě nejde, ale aspoň nějak jsem ten vztek vůči těm dvěma hovadům na Hradě musela nějak vyventilovat. To už není možný, co předvádí. Já pro ně fakt už nemám slušnější označení.

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 06. května 2017 10:05

Opět jsem ráda, že máme ten "zbytečnej" senát.