No že někde je nízká DPH, někde je nízká daň z příjmu, někde z nemovitosti, někde další, ale nikde nejsou nízké všechny.
Aktuální česká politická situace
No že někde je nízká DPH, někde je nízká daň z příjmu, někde z nemovitosti, někde další, ale nikde nejsou nízké všechny.
Ale já neříkala, že jsou tu daně obecně nízké, jen že se mi líbí, že se spousta věcídá započítat do daňového základu..... A že mi to přidje jako dobré řešení (napříkald to započítání nákaldů na stěhování lidi víc motivuje cestovat za prací, to samé s náklady na cestování za prací).
Jinak co vím, tak v německu obecně lidé žijí spíše v pronájmech než ve svém.... jestli to má nějakou souvislost s daní z nemovitosti netuším
BTW máme tu speciální náboženskou daň. Ale tu platíš jen když se příhlásíš k církvi a jde na tu konkrétní církev.
http://aeronet.cz/news/jak-funguji-ceske-medialni-agentury-pro-pruzkum-verejneho-mineni-exkluzivni-vypoved-zamestnance-o-praktikach-spin-doctoringu-planovani-vysledku-pruzkumu-prefabrikace-volebnich-preferenci-ovlivnov/
Díky, jdu na to![]()
![]()
Což mě taky baví. 15% ze superhrubé mzdy, takže se zdaňujou i odvody pojistného. Když si spočítáte, jaké % daní se odvádí skutečně z hrubé mzdy, je to cca 20%
No, superhrubá mzda je právě vedlejší produkt slavné reformy veřejných financí z roku 2007, kdy se u nás rušilo progresivní zdanění příjmu fyzických osob.
Ale aby se pejsek nažral a kočička zůstala celá, upekla Topolánkova vláda dort tak, že všechny fyzické osoby potom sice z celého svého příjmu se závislé činnosti , jakkoli vysokého, platily 15% daň, ale nikoli po odečtení pojistného zaměstnanců jako předtím, ale naopak po přičtení pojistného zaměstnavatele.
Asi tak úplně nevěřila (byť to byla pravicová vláda ODS) tomu, co zde někteří píší, jak z dańové teorie jasně vyplývá, že když se sníží daně, stoupne jejich výběr.
Hm... to jsem netušila, že se na Parfumanii setkám s (zdá se, že) vážně míněným odkazem na článek na Aeronetu, jakožto zdroji čisté ruské a putinovské propagandy.
Těžkej kalibr.
http://www.parfumanie.cz/forum/detail/tezsi-kalibr:c26/t419.htm?page=1
na Slovensku se to stalo, uz jsem tady davala kdysi cisla a nechce se mi to hledat znova, ale bylo to tak, ze se danova reforma mela byt rozpoctove neutralni (tj. priblizne stejna vyska dani v jine strukture), ale nakonec byl vyber vyssi nez se cekalo.
A nevíte, prosím aspoň, ve kterém to bylo vlákně? Nebo rok reformy...
treba tady je takovy komplexnejsi rozbor
http://kvf.vse.cz/wp-content/uploads/2010/06/1167754870_sb_harumova.pdf
Bacha na to. Aeronet je jeden z nejprofláklejších dezinformačních webů, navázaný na Rusko. Relevantní informace bych opravdu hledala jinde. A nebo s tím aspoň nechodila sem. ![]()

No dobře, ale mazat to nebudu. Děkuji za upozornění
Eliška Wagnerová

Co je to všechno platný, dědek to bude protahovat a dělat fóry, Bureš využije času a v zájmu veřejného blaha se obětuje a odstoupí. Bude za mírotvůrce, Bouhouš za páblba. Za Bureše to vezme někdo další z ANO a pojede se dál, močálem černým kolem bílých skal.
jo, diky, mne to prislo podivne uz u druheho odstavce. pak jsem chvili premyslela, jak muze nekdo, kdo ma takto spatne mineni o praci, kterou vykonava vubec v tom prostredi setrvavat.
Tak Mluvčáček promluvil, Zeman k 9.5. neodvolá. Ať si o Sobotkově eskapádě myslím cokoli, tenhle pomstychtivý dědek, který chce mít za každou cenu poslední slovo, je stejně poddno.
Jo, četla jsem a to ohýbání ústavy
mi nadzvedlo mandle tak, že jsem zvedla zadek a zašla podepsat petiční arch pro Horáčka, abych se aspoň trochu uklidnila.
Vím, že to ještě nejsou volby a o nic zásadního ještě nejde, ale aspoň nějak jsem ten vztek vůči těm dvěma hovadům na Hradě musela nějak vyventilovat. To už není možný, co předvádí
. Já pro ně fakt už nemám slušnější označení.
Opět jsem ráda, že máme ten "zbytečnej" senát.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.