Aktuální česká politická situace
moora Traktor a pevnost! ![]()
slniecko oba byla výrazná, ale má na současné situaci a zejména německé ekonomické závislosti na Rusku významný podíl.
Cítím strašnou bezmoc. My (západ) se prostě budeme v pohodlí dívat jak je rusák vyvražďuje. Naivně jsem doufala, že něco vymyslí, na necem se dohodnou...
A jestli teď ještě někoho fakt nemám ráda, tak jsou to Němci.
A co bys tak vymyslela? Asi to není tak úplně jednoduché, kdyby bylo, je už dávno hotovo.
whiskas že by mohl nejbohatší stát eurozóny akceptovat snížení HDP, aby bylo to krveprolití rychleji za námi. Ano Němci jsou největším sklamaním tohoto celého.
kopiruji nekolik pozitivnich zprav za dnesek, nevim, jak moc jsou overene... Je to z tohoto fb profilu.
- Podle Alexeje Arestoviče, poradce ukrajinského prezidenta, je nyní v okolí Kyjeva 12 000 ruských vojáků, z nich 3 000 je téměř obklíčeno a další 4 000 jsou odříznuté od zásobovacích linií a posil a podle jeho vlastních slov jsou „ve velmi nepěkné situaci“. Zároveň ale ukrajinský štáb informoval, že Rusové zřejmě výhledově poleví v některých oblastech a budou se soustředit na útok na Kyjev a obsazení obou separatistických „republik“.
- U Mykolajivu se podařilo vytlačit ruské jednotky až na hranici se sousedním chersonským okresem. Na západě Kyjeva zas ukrajinské síly zatlačily Rusy až na 55. km od centra Kyjeva, tedy o téměř 30 km od původních pozic. Zprávy přinesly místní autority a americká vojenská rozvědka.
- Ukrajincům se v minulých dnech podařilo ukořistit ruský systém Krasucha-4, moderní mobilní systém „elektronické války“. Ten teď prý bude předaný inženýrům v americké armádě, což z kořisti dělá velmi cenný úlovek pro rozvoj obranných kapacit NATO.
- Ukrajinci pomocí raket Točka-U v okupovaném přístavním městě Berďansk zničili ruskou vyloďovací loď Orsk a poničili další dvě válečné lodě, které následně musely odplout do Černého moře.
- Obránci Zmijího ostrova jedou domů! Ukrajina je vymění v poměru 1:1 za 10 ruských zajatců. - Pentagon nyní tvrdí, že už nevidí důkazy o tom, že by se Bělorusko chystalo zapojit do války. - 80 % města Irpiň je podle ukrajinské armády osvobozeno od okupačních sil.
continuity Máš na mysli nákup ropy a plynu?
whiskas Tak promiň, že nejsem vojenský stratég a už dávno to nevymyslela!
Jsem frustrovaná z toho, že mužici zahrozej a my sklapnem. To není cesta ven, bohužel, dyt ten zmetek se chechtá každý naší diplomacii, pro ně je to pouze známka slabosti. Rozumí jen hrubé síle a nic jinýho neumí.
andulka01 souzním s tebou.
andulka01 Tomu naprosto rozumím. Já jen nějak nejsem schopná uvěřit, že kdyby bylo tak snadné tu hrůzu ukončit, že už by se tak nestalo.
Já jsem z Němců taky zklamaná. Podle mě by rázný poslání Ruska do hajzlu mělo obří efekt. Tak toho už nedosáhneme.
whiskas Němci kavirujibod úplneho začátku, zdržovali všechno Swift, teď energetiku. Ten razantnější prístup by neznamenal okamžitou ruskou kapitulaci, ale byl by lepší.
To samé teda NATO. Když Stoltenberg deklaruje,že NATO se do toho určitě nezaplete, ať Rusi udělají na Ukrajině, co chtějí, co je to proboha za message?
Rusům stačí pohrozit, ať na Ukrajinu nikdo neleze a všichni sklapnou? Nebo co bude?
Jako pořád je šance, že se to Putinovi rozsype zevnitř. Pokud ne, tak nějak nevidím konec. Ukrajina je možná dokáže porazit na zemi a pak se bude čekat, až Rusákům dojdou rakety, a pak se bude čekat na co
Je to celý divný.
Scholz je připosranej zločinec!
Všichni, kdo znaj trochu líp Putlera, už dávno bijou na poplach... včetně jeho bejvalejch soukmenovců.
To fakt ti sráči čekaj na to, až se mužici objevěj na našich hranicích? Jako von ten sovětskej svaz počítal i se státy RVHP, patřily prakticky k tomu... bez nich by mužici dávno vychcípali hlady (nějak jak to vypadá teď, když vyžrali všechny zásoby), potřebujou zoufale aby je někdo zas živil - ať to nazývá Putler jakkoliv, návratem ke kořenům nebo k impériu - jde o to že sami rusáci jsou úplně na hovno a neschopný samostatnýho života. Jedině jako každej jinej parazit, přisát se někam...
A kurvafix bavte se se vzteklým hladovým psem. Vysvětlete mu racionálně, že není pěkný když pokouše ostatní... to si fakt pomůžete tvl ![]()
andulka01 Mě osobně překvapila i reakce OSN.
continuity Jo, je to divné, ALE operují s tím, že Ukrajina není členem NATO (což je fakt). Ale, jak jsem psala výše, reakce OSN mi přišla přinejmenším stejně "nerozhodná" - jemně řečeno.
whiskas V OSN má Rusko právo veta. OSN je už dlouho naprosto k ničemu, ovšem teď už úplně na prd, zcela zbytečná instituce.
continuity Jo, jsou to přizdisráči. A Stoltenberg tuplovanej. Co to jako mělo znamenat? Kapitulaci našeho světa před tím zkurvysynem? Mě je fakt stydno.
andulka01 přesně tak OSN je úplně k hovnu, diskuzní klub, můžou to celé zrušit hned zítra a nic se nestane. Ušetří se na diplomatech.
Pokud nejsme schopni do té katastrofy vyslat humanitární jednotky, tak co už pak?!
whiskasjenze Stoltenberg se vyjádřil,že nedovolí žádnému států nato jít UA na pomoc. To je sakra rozdíl. Nešlo by se tam pod vlajkou NATO, už o tom mluvil i Pavel. A šlo by o humanitární misi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my