andulka01 No jo, to je fakt. Ale kdo tedy může zasáhnout? Není mi jasné, kam až to musí zajít, aby bylo možné konat? Nebo se vykašlat na "pravidla" (myslím NATO) a vyřídit to? Jenže to asi není ta správná/možná cesta. Také nejsem válečný stratég a proto mi není zcela jasné, co by kdo mohl udělat, aby už bylo po všem? A teď nemám na mysli zprofanované červené tlačítko, samozřejmě.
Aktuální česká politická situace
continuity Hlavně aby si Němci nespálili prstíky. Agresor je za humny, bez skrupulí vraždí, vyhrožuje všem okolo a my uděláme NIC.
continuity Aha, takže případná akce by byla vedena pod jiným jménem, bez podpory NATO?
whiskas jediné,co nám brání konat je STRACH.
Jako rozumím tomu,že to nikdo nechce příliš eskalovat, ale je nutné se někam posunout, protože Rusko Ukrajinu klidně vyvrazdi do posledního muže.
whiskas no to říkal Pavel a i Stránský. Jsou nějaké možnost jak tam poslat mírové síly a ne pod hlavičkou nato. 4-5 zemi, ideálne alespoň dvě mimo nato. ( Nabízí se Finsko třeba). Čistě mírová mise,humanitární koridory, zásobování civilu.
Jistěže to může Rusko považovat za překročení červené linie, ale můj dojem je ten, že když toto, tak cokoliv a stejně hledají jen záminku.
continuity Je ale hrůza, že bychom se nechali zastrašit jedním šílencem. To mu dá ještě větší sílu dokonat dílo zkázy :-(. A kde se zastaví ...?
continuity Rusakovi je ale úplně jedno, jestli to bude někdo mimo NATO! Stejne bude ječet, že to je s podporou a že západ, že USA a vůbec, i kdyby tam jela pomáhat Bangladéš.
Jo, Rusko hledá záminku, a použijou cokoli. Zajímavý je, že oni mají ty "červený linie" a dávají je blíž a blíž, serou na smlouvy a dohody, lžou.
continuity To bych si také myslela, nedá se jim věřit ani pozdrav. Pokud už jsou rozhodnuti, že Ukrajinu zničí, vždy si najdou skulinu, kdo co nedodržel a tedy i důvod k pokračování. Je fakt hrozné nechat se zahnat do kouta jedním magorem. Kdy to vyšším mítům dojde? Co se ještě musí stát?
Paní je teda úžasná. Možná kdyby měl Stoltenberg půlku jeji kuráže, tak by to úplně stačilo.
https://twitter.com/Fbeyeee/status/1507045579884572676?t=Tk6DEGdP0T3LHYpBNyj--A&s=19
Pěkně jsme se tady rozvrkočili. Tak ať to má nějaký smysl, dala jsem odkazy na ty zbraňové sbírky do pomahaciho vlákna a rovnou tam poslala peníze, co bych vrazila do toho porcelánu. Stejné ho nepotřebuji. ![]()
continuity Já včera večer všechno brzo vypla, v rámci psychohygieny, ale stejně jsem v noci skoro nespala. Včerejší zprávy mne strašně srazily do hanby a beznaděje.
OT - Barbar Cohen si zrušil účet, kvůli bezpečnosti.
Sweet Potato uz sem se bala, ze uz neni. Tak diky.
Kde je Šojgu? (z Tw)

slniecko oba byla výrazná, ale má na současné situaci a zejména německé ekonomické závislosti na Rusku významný podíl.
áno, ale za úplne inej situácie. Naša civilizácia per se je závislá od fosílnzch palív. Najekologickejšie je ich presúvať pochopiteľne cez rúry. Cez rúry máš šancu z Ruska, alebo z Blízkeho východu (obávam sa, že Škandinávia asi nedokáže pokryť všetky potreby). V akom sajrajte je Blízky východ prakticky permanentne, vieme všetci. Z tohoto hľadiska ešte pred časom vychádzalo Rusko ešte furt rozumnejšie. V princípe by bola v rovnakej situácii, na jednej strane prílev utečencov z tých krajín, na druhej strane peniaze posielané ich vládam a oligarchom. A zdá sa mi, že to, že sa nebála Putina, ho do určitej miery aj držalo na uzde (a zdá sa mi, že jej pozíciu v tomto smere by strašne rád obsadil Macron - a konieckoncov, ak to dá, prečo nie).
Akože tankery nie sú problém, a naozaj si myslím, že v tejto situácii by sme na ne mali prejsť - ekológia/neekológia, len napríklad Slovensko ako fakt pidištátik ich potrebuje cca 50 len plynu na rok (prvý je už myslím v zásobníkoch, ale môžem sa mýliť) + ropa k tomu, takže technicky to problém nie je, je to "len" vec ekológie. Nie som si istá, nakoľko by to bolo udržateľné fakt dlhodobo. Na druhej strane si myslím, že v súčasnej situácii by bolo záhodno na ne prejsť. Vojna holt nie je ekologická.
Sweet Potato to se dalo cekat. Oni by ty telefony v nasazení neměli mít vůbec u sebe ( být vypnuté). drzime jim dal palce.
slniecko my jsme vcera hraly se Sweet Potato kryci jmena, ukrajinske traktory byly nekolikrat pouzity :)))
Jo...a keď sme pri tom punku, tak som si práve spomenula:
Sweet Potato Kdo je Barbar Cohen?
Niekde bol článok, ( anglické noviny), ale citovali Der Spiegel, kde to rozoberali jedno po druhom.
Nemci sa na začiatku zimy ocitli s úplne prázdnymi.zasobnikmi, pretože tie najväčšie prenajali, oh wait.... Gazpromu. Ak ti toto príde ako prezierava hospodárska politika, tak mne teda nie.
Stejně ako Nord Stream. To sa kririzovalo dlhodobo, že posilní Rusko a oslabí Ukrajinu.
od roku 2014 sú fakt dobre dôvody sa Putina báť. Keď sme se nebáli my ( ako bežní ľudia), dá sa to možno pochopiť, ale že to zanedbali politici, je strašné a neospravedlniteľné.
notna český francúzsky legionár, tohto času na Ukrajině.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my