Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline slniecko admin
19523 příspěvků moje polička 25. března 2022 10:18
Reakce na continuity:

slniecko  

Niekde bol článok, ( anglické noviny), ale citovali Der Spiegel, kde to rozoberali jedno po druhom. 

Nemci sa na začiatku zimy ocitli s úplne prázdnymi.zasobnikmi, pretože tie najväčšie prenajali, oh wait.... Gazpromu. Ak ti toto príde ako prezierava hospodárska politika, tak mne teda nie. 

Stejně ako Nord Stream. To sa kririzovalo dlhodobo, že posilní Rusko a oslabí Ukrajinu. 

od roku 2014 sú fakt dobre dôvody sa Putina báť. Keď sme se nebáli my ( ako bežní ľudia), dá sa to možno pochopiť, ale že to zanedbali politici, je strašné a neospravedlniteľné. 

Snažím sa povedať, že na to sa dívame teraz takto takto terajšími očami, nie vtedajšími. Ten Nordstream bol aj bezpečnostné rozloženie rizika. Ak by bol Putin príčetný a šlo by mu len o peniaze, tak by Ukrajina bola v ďaleko väčšom bezpečí, keby nebola jedinou tranzitnou krajinou, lebo by pre Rusko mala menší strategický význam.

Ovšem to by to zmýšľanie muselo byť utilitaristické a nie "veľkoruské".

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 25. března 2022 10:20

Jinak já jsem náhodou objevila na ytb kanál nějaké ruské blogerky, taková úplně normální osoba s hezkou angličtinou, a vyjádřila se k situaci v Rusku. Pak sedla k počítači a koupili s manželem a dcerou letenky a během 3 hodin se sbalili a odjeli z bytu do Uzbekistánu, protože už nezvládají v té zemi existovat. Nechali tam všechno. A bylo to hrozně smutný. Té holčičce je asi rok, sotva začala chodit... Je mi líto i normálních lidí v Rusku, oni tam fakt jsou, i když jich není asi tolik, kolik bychom potřebovali.

Offline Lenka22
2629 příspěvků moje polička 25. března 2022 10:32

Prý zemřel Žirinovskij...zahlídnuto na twitteru.

Offline Sweet Potato
40167 příspěvků moje polička 25. března 2022 10:32
Offline andulka01
12792 příspěvků moje polička 25. března 2022 10:33

Sweet Potato Já to nevypla a noc byla strašná, strašná. Doteď se mi válečné sny nezdály, na dnešek asi pět. Ale v jednom jsem si docela slušně zařvala na Babiše ten sen byl dost pomotanej, ale tak nějak jsem si odvodila, že za současný marast může i on.

Offline andulka01
12792 příspěvků moje polička 25. března 2022 10:41

Lenka22 Duma to dementovala. Ale je prý ve vážném stavu, takže je to asi jedno... Jenže takovejch je tam spousta. Má dost následovatelů.

Sweet Potato Dosraly se jí materiály, může je přepislat a chce odpivědět. Myslíš, že je pravá?

A cituji jeden z twítů pod: Proč všichni ti vlastenci, co se nás snaží spasit před láskou k bližnímu, vládnou češtinou na úrovni esesáckého pucfleka?

Offline Lenka22
2629 příspěvků moje polička 25. března 2022 10:43

andulka01následovníky určitě má, ale on sám je extramagor.

Offline notna
9384 příspěvků moje polička 25. března 2022 10:44
Reakce na continuity:

notna český francúzsky legionár, tohto času na Ukrajině. 

​Díky. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 25. března 2022 11:03

Sweet Potatoja se prave trochu pohadala pred poliklinikou. Nejaka pani prodavala magnety pro onkologicke pacienty a nejaky pan ji zacal prizvukovat, ze oni/my nic nedostanou, jen Ukrajinci. A ze u nich na vesnici nejaci jsou a shaneli se po restauraci. Tak jsem ji odsekla, ze urcite utikali z UA, aby mohli chodit v prdeli sveta do hospody na smazak. No pustili se do me.

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 25. března 2022 11:06

Sweet Potato že je Zirinovskij špatný se říká už měsíc. Byl s tím COVIDem nějak na JIPu ještě před invazi nebo krátce po ní? 

No má to spočtené prostě, když ne dnes, tak za týden, ale koho to zajímá? 

Offline Kokoska
34698 příspěvků moje polička 25. března 2022 11:07

Candance restaurace? Aha, asi meli chodit dum od domu, nejlip v hadrech a trochu umatlani od blata, a pokorne zebrat o zbytky?

Offline Sweet Potato
40167 příspěvků moje polička 25. března 2022 11:23

Candance 

1. sousedka - uklidila, než dojeli, poskytla internet

2. sousedka - velký nákup potravin, věcí pro děti, kytku donesla...

3.sousedka - donesla peřiny, lůžkoviny, uvařila, upekla, provedla po okolí, ukázala obchody...

4. soused - donesl novou mikrovlnku a jiné

5. soused - dětská židle, postel, kola, lezl mi tu po střeše kvůli internetu..

6. sousedka - domluvila místa ve škole

7. kámoši mých dětí - vyvlekli osmdesátikilový dvougauč ze sklepa do 2.patra

8. fa Praha12net poskytuje internet zdarma

9. jejich zaměstnanec tu s tím včera dobrovolně bojoval do půl deváté večer 

10. stavební firma - od minulého pátku jsou tu denně -  instalatéři, elektrika, zedníci, malíři, revize elektriky - nic za to nechtěj! 

...

Ser na póvl u Kauflandu!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. března 2022 11:42

andulka01 

Já měla první válečný sen v noci na dnešek. No nic, začnu zase chystat evakuační zavazadla, ať se trochu uklidním.

Offline Turduspilaris
58 příspěvků moje polička 25. března 2022 11:45

Candance já to mám denně v práci. Šéf byl vždycky debil  (babišista, zemanista, antivaxer, homofob, šovinista), ale co předvádí teď, to je děs. Furt nádává, že jsou Ukrajinci fašisti (řve u toho, jak blázen), sdílí různá videa, šiří proruské řetězové maily (používá firemní mail), chválí Putina. Každý den chodím do práce se sevřeným žaludkem. 

Offline Marbuša
1410 příspěvků moje polička 25. března 2022 12:22
Reakce na Turduspilaris:

Candance já to mám denně v práci. Šéf byl vždycky debil  (babišista, zemanista, antivaxer, homofob, šovinista), ale co předvádí teď, to je děs. Furt nádává, že jsou Ukrajinci fašisti (řve u toho, jak blázen), sdílí různá videa, šiří proruské řetězové maily (používá firemní mail), chválí Putina. Každý den chodím do práce se sevřeným žaludkem. 

​Moje kolegyně mě informovala, že před úřadem práce je Ukrajinců strašně moc, jak čekají na ty příspěvky. Tak jsem se jí zeptala, kde jinde si je mají vyzvednout.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 25. března 2022 12:59

Boží !

Offline slniecko admin
19523 příspěvků moje polička 25. března 2022 13:06

domenica u nás si budú musieť meniť vizitky na Námestie Borisa Nemcova

Offline barbucha blogger
35670 příspěvků moje polička 25. března 2022 13:13
Reakce na continuity:

whiskas no to říkal Pavel a i Stránský. Jsou nějaké možnost jak tam poslat mírové síly  a ne pod hlavičkou nato. 4-5 zemi, ideálne alespoň dvě mimo nato. ( Nabízí se Finsko třeba).

​Jen to ne. Druhej den by byl mužik u nich.

Offline barbucha blogger
35670 příspěvků moje polička 25. března 2022 13:14
Reakce na andulka01:

continuity Rusakovi je ale úplně jedno, jestli to bude někdo mimo NATO! Stejne bude ječet, že to je s podporou a že západ, že USA a vůbec, i kdyby tam jela pomáhat Bangladéš.

"According to Putin the special military operation is really a conflict btw Russia and NATO about World dominance. Whats the situation now?" "Russia has lost 15000 troops, 6 generals, 500 tanks, 3 ships, 100 planes and 1000 trucks. NATO hasn't arrived yet."