Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 11:26
Reakce na Lilly_Ku:

no a když si přečteš co (přímo z praxe) píše JR, jak tomu pomůže nepodmíněný příjem?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 11:36

já bych tedy nepodmíněným příjmem neoperovala, protože jaký vliv to bude mít na chod celého hospodářství, nedokáže odhadnout nikdo. tím může být operováno, až to nějaký stát vyzkouší jako celek a uplyne tak pět deset let. do té doby podle mě rozumný člověk neriskne tvrdit, že to bude tak nebo tak. u nás neumí ani odhadnout, co se stane, když zvýší nebo sníží nějakou daň.

49141 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 11:38
Reakce na Jiná Realita:

ja taky ne, ale Lilly to ma urcite promysleny:-)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 11:42

Náhodou kdysi jsem četla o tom, že tyhle věci poměrně spolehlivě může vyřešit zvýšení sociálních dávek, to by zřejmě vyšlo stát o něco levnějš. Logiku to má.

Online Potrefenáhusa
38619 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 11:43

tak ale i s realitou se shodneme, že nějakou změnu by to chtělo, ne? I když nikdo nepřichází s dobrým návrhem, jakou, protože to teda není až taková prdel, ale je důležitý o tom nějak mluvit, třeba?

Online Potrefenáhusa
38619 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 11:45

a chtěla jsem napsat pr*el, ale pak jsem si vzpomněla na Ounz 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 11:46
Reakce na Potrefenáhusa:

mluvit ano, ale ne stylem té káče. to je jen mlácení prázdné slámy osobou, která očividně nezná žádné souvislosti.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 11:50

jinak k tomu "mluvení": jak stát řeší problémy.

už několikrát jsem s různými státními kontrolami řešila, proč stát vůbec nařizuje takové a takové nesmysle, které v praxi prostě nejde plnit. jedna nejmenovaná úřednice řekla, že jejich kolega věnoval nemalý čas tomu, aby sepsal podněty z praxe, opakované a celosystémové, a poslal je na ministerstvo. nikdo se tím nikdy nezabýval a byla to přitom pravděpodobně podnětně zpracovaná analýza.

49141 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:12
Reakce na Mutziputzi:

uplne mi neni jasny jak by pracovni podminky v nejhure placenych profesich zlepsilo zvyseni socialnich davek?

Potrefenáhusa mam pocit ze jako uplne prvni krok by bylo vhodne rozjet nejakou vzdelavaci akci pro lidi, kteri v zivote nepromluvili se svymi spoluobcany kteri skutecne nejsou schopni "lip se ucit" a netusi, ze takovi existuji a o hruzo ze jich je prevaha.

20970 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:14

Některý lidi by pracovat přestali, zvedla by se poptávka po nekvalifikovaných zaměstnancích, tím pádem nabídka mezd a jedem.

49141 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:16
Reakce na Mutziputzi:

jo uz si vzpominam, taky jsem neco na toto tema slysela, ale to slo o lidi kteri pracovat nechteji a nebudou, ani za nic. ze se vice vyplati jim za to nic platit, nez je ruzne hlidat a honit a resit trestnou cinnost. jenze takovych je jen nejake jednociferne procento. ovsem nechat doma na davkach uplne vsechny nekvalifikovane delniky s sebou jese drobny zadrhel kdo by pak tu praci vykonaval...

49141 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:17
Reakce na Mutziputzi:

ja vim ze je to dlouhy ale zkus si precist co psala JR

a i kdyby "robot" tak me trochu desi co by ty masy pak v tom volnem case delaly...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:17
Reakce na Mutziputzi:

já myslím, že v této situaci už dávno jsme? poptávka po nekvalifikované pracovní síle už je dávno a mzdy už zvýšit nejdou minimálně v některých oborech (viz výše)  

Offline Lilly_Ku
4506 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:19

jezis ja nerikam, ze se ma nepodminenej prijem zavist hed zejtra, nebo ze musi bejt zavedenej. beru to proste jako myslenkovy cviceni, jednu z moznych alternativ, jak vyresit problem, ze existuje spousta zamestnani, ktery jsou neskutecnej vopruz a jeste k tomu malo placeny. tu praci nekdo delat musi, kapis?

jinak zdravim z prechodne pracovny na jihu turecka! :D

49141 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:21
Reakce na Jiná Realita:

tak ja to vim treba diky detem na zs, pres ktere jsem prisla do styku s matkama kterym se opravdu prace treba prodavacky absolutne nevyplati, zvlast kdyz je sama, musi resit kam o vikendu s detmi a davky jsou vyssi protoze minimalni mzda se obchazi zkracenym uvazkem

intelektual z kancelari s prateli z vysoke ktery mimo svou socialni bublinu vubec nevychazi mozna vubec o techto lidech nevi... tak treba je i ten blby clanek dobre? nevim

20970 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:23
Reakce na Jiná Realita:

Podle mě 11.000 sociální dávky nejsou moc běžný. Poptávka po nekvalifikované síle převyšuje nabídku, ale ty lidi akceptujou mizrnou mzdu, protože sociální dávky by měli nižší. Kdyby nemuseli, nedělají to, tomu jistě odpovídá jejich produktivita. Kdyby na jejich místa za vyšší mzdy neastoupili lidé, co si práce vážit budou, může jich být teoreticky míň a tedy je z čeho jim mzdy zvýšit.

Online Potrefenáhusa
38619 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:24

uf, aby na mě při opouštění stránky vyskakovalo toto, na to skoro nejsem zvědavá...

49141 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:25
Reakce na Lilly_Ku:

krasnou dovolenou!

(jojo, ale neni mi jasny jaky efekt by to melo mit? ze budou zamestnavatele nuceni tu mzdu zvednout?no to prave ne..)

20970 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:27

Tak si budou muset prát sami

Offline Sweet Potato
40025 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:31
Reakce na Potrefenáhusa:

Kam jsi to zas vlezla?