stes Doplnit ano, ale nikdo nebude dělat statistiky, které výsledky jsou pro které pohlaví ještě v normě, když bude v čr třeba jeden jedinec. Jde spíš o ty výsledky, než o doplnění kolonky v počitači. Mimoto, že i přeoperovaný jedinec zůstává pro zdravotnictví stále tim původním a všude v dokumentaci to má uvedeno.
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
Já se s touhle situaci setkala jen v hospicu, když jsem tam pracovala, takže byla jedna zdravotnická dokumentace (podle původního stavu) a prakticky neodpovídající záznamy.
Myslela jsem, že doba je už pripravenější, ale asi to za těch několik let nepokročilo...
Mha já si nemyslím, že toto je z důvodu nepokročilé doby. Ti lidé z lékařského hlediska bohužel pořád zůstávají ve spoustě parametrů tím původním pohlavím. Krevní hodnoty a podobně. V občance to přepsat můžeš, ale přiroda na naše přání a změny kašle.
Jo, v tomhle s tebou souhlasím, že to nejde podle přání přepsat tam a zase zpátky, jen, že na to ještě není připravena ani administrativa ani kolikrát ti zdravotníci. My jsme teda nebyli.![]()
Měli jste nějaké proškolení?
Renusatko no prave ze nezustavaj stejny, vzdyt casto maj nasazenou hormonalni lecbu.
Ne, v pc to tak proste jednou je a fertig![]()
Podle Základních pravidel pro zpracování archiválií není změna pohlaví důvodem k založení nové entity. Jen se té původní entitě připojí variantní jméno. Respektive preferovaným se stane to jméno přijaté s novým pohlavím a původní jméno s původním pohlavím se stává variantním. My jsme připraveni!
stes Ty mi nerozumíš nebo možná nechceš. Fakt to není, že v počítači to tak je, tak hotovo. Je to tak na základě toho, co se už u změny pohlaví ví. Já můžu přepsat v počítači co chci, já tam klidně tu ženu na muže přepsat můžu, dalších X pohlaví ne. Jen potom budou třeba zbytečně léčení, protože jim vyjdou výsledky pro jiné pohlaví. Počítači je to taky jedno, on vyjede výsledky podle tvého zadaní, ale tomu pacientovi by to nemělo být jedno. Kupodivu mi přijde, že oni s tím žádný problém nemají, protože to ví, že to tak bude, jsou o tom poučení ještě před tou změnou.
Archivářka To jsme shodou okolností s někým teď řešila. Když po něm chtějí v nějakém formuláři rodné příjmení, jestli tam musí napsat to, co už nemá.
Sweet Potato měl by. Ale já na to koukám optikou archiváře, jehož klienti jsou bezpečně mrtví. Na tohle by mělo být krátké i GDPR. Rodné číslo takovému člověku zústává? To má přece specifické řazení čísel pro pohlaví. Samé otázky...
Mha Školení jsme neměli. Lidi se změnou, jako tou operativní a hormonální, k nám chodí celé roky, nemyslím, že by s tím měl někdo problém (z personálu). Chodí jich k nám velké množství. Tam to není o žádném vymezení, vystoupení z řady a jinakosti, jako třeba teď, u té generace mého syna. Chtějí to, tak bývají připravení na kde co, jen už to je taky čím dál méně probírané. Poslední dobou chodí lidé, kteří jsou připravováni na změnu po jednom pohovoru, což mi přijde fakt rychlé.
Ostatní pacienty máme spíš ty starší generace, tam to zatím nedorazilo a ti mladší nedorazili k nám. Jen v osobním životě si může říkat klidně "to" , asexuál nebo bez pohlaví, ale v tom zdravotním bude chtít výsledky pro co? Po může, pro ženu? Protože "to"nebude nebude mit svoje vlastní porovnání s dalším "to". Tak jestli se budou dělat nějaké průměry, to opravdu netuším. Stejně tak mi říkala kamarádka, že je teď problém u fyzických testů, třeba na záchranáře. A to se zatím u nás nevíc bavíme o tom, jestli se žena cítí jako muž a opačně. Víc si myslím, že jde ještě mimo naší zemi, až na výjimky.
Archivářka rodné číslo se mění, to jsem zjistila nedávno, když jsme přepracovávali jednu klientskou smlouvu
Renusatko o tom,že dinosaurus jsem a nejen věkem, mě ujistila i tahle věta - že spoustu takových mají ve třidě.
rozarka Má to teda lidstvo co řešit.
Když o tomhle tématu mluvím s dospívajícími nebo mladými lidmi, tak právě tohle, že stavba kosti, svalová hmota, kapacita plic, krevní hodnoty se nemůžou změnit přejmenováním, je pro ně velký problém a vždycky skončíme u toho, že jsem stará a že tomu nerozumím (něco mezi dinosaurem a fašistou:)
Je to také důvod, proč nesouhlasím s tím, aby sportovci přecházeli z kategorie muži do kategorie ženy, protože mají fyzickou výhodu. (znovu dinosaurus)
Renusatko já se byla tenhle týden přihlásit na jazykový test v místní Volkshochschule. Ty jsou po celém DE, nabízí jazykové i různé jiné (sport, vaření, ..) kurzy. Musela jsem vyplnit dotazník se jménem a adresou, v hlavičce byly pohlaví (männlich, weiblich, divers). Osoba na přepážce mi tohle už mě sama ohodnotila jako ženu a zaškrtla.
Mha Já si pořád říkám, že je mi celkem jedno, kdo chce co být a jak si chce říkat. Je teda pravda, že blonďáte, dlouhovlasé Verunce, která k nám celé roky chodila s mamkou, mám problém říkat, po šestnácti letech, Karle. A v duchu jsem ráda, že se mě to netýká, jako rodiče. To třeba syn řekne, že je to teda divný, ale v klidu jí Karle říká. Takže generační rozdíl tam určitě bude. Občas spíš přemýšlím, jak dlouho tohle bude trvat a jestli ty změny, které to bude chtít, budou vůbec mít šanci, aby se využily a nebo bude zase rychlý konec.
Ano, přidávám svůj další dinosauří názor, že u některých dětí se jedná o přechodný nápad nebo řešení úplně jiného problému a možná až přejde vlna toho Cotoje totunebyvalo, tak se počty zase sníží. Nikdy nebudou a ani nebyly nulové, ale takový nárůst, jak je teď, je pro mě spíš důkazem vlivu sociálních sítí.
Děti = mladí lidé do 25 let (jsem stařenka)
Renusatko nene, rozumim, jen doslo k nepochopeni, ja jsem se celou diskuzi o 68 pohlavich snazila odlehcit a poukazat co je to za nesmysl a Ty jsi docela vazne zareagovala zaznamy v pc...tim bych to uzavřela ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025