Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 20:27

Možná si to příroda už tak nějak reguluje sama tím, že přibývá neplodných párů (tedy nejen žen), jenže my to obejdeme pomocí reprodukčních klinik. 

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 20:29
Reakce na Jiná Realita:

no tot otazka jestli chceme zachranit lidstvo jako celek nebo pak nasi civilizaci euroatlanskeho typu. ja jedu: blizsi kosile atakdale, tim padem mi zalezi spis na porodnosti tady nez v Africe.

jinak co se tyce demografickeho vyvoje, doporucuji prednasku bohuzel jiz sesnuleho Hanse Roslinga

https://www.youtube.com/watch?v=fTznEIZRkLg

potiz je, ze nezle zredukovat dospelou populaci 25+ vy vzdy budete redukovat porodnost a to je cesta do pekel.

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 20:30
Reakce na whiskas:

No vona reprodukční klinika taky nepomůže každýmu..

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 20:31
Reakce na Ounz:

To byla nadsázka. A ano, máte pravdu.

Offline RoSa
10173 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 20:37
Reakce na whiskas:

Možná si to příroda už tak nějak reguluje sama tím, že přibývá neplodných párů (tedy nejen žen), jenže my to obejdeme pomocí reprodukčních klinik. 

Příroda to asi reguluje nějak blbě: mám takovej pocit, že neplodností trpěj spíš ekonomicky výkonnější/přínosnější jedinci... a kdo pak jako ten množící se zbytek světa uživí?

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 20:40
Reakce na whiskas:

Já sem to ale nemyslela nijak zle...jen pro jistotu..

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 20:41
Reakce na Ounz:

Offline barbucha blogger
35875 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 20:46
Reakce na Jiná Realita:

"v podstatě by si lidstvo mělo (nadneseně) zakázat rodit děti vůbec, třeba na tři čtyři roky, kdyby mělo aspoň malinký pud sebezáchovy."

Tebe by v tý Číně vzali všema deseti... možná bys jim mohla poradit nový triky - protože s tou politikou jednoho dítěte jsou proti tobě hotový žabaři 

Offline barbucha blogger
35875 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 20:54

A jinak... ačkoliv rozhodně nejsem stoupencem myšlénky, že každý má právo na mateřství/barák s bazénem/nový boty každej měsíc atd. atd.  prostě ne, každýmu se holt nevyvede všechno a nemůže si všechno nárokovat, to je holt život v tomhle slzavým údolí...

tak stejně si myslím, že pokud už existuje řešení (zdravotního problému), vyzkoušený a dostupný, měli by mít k němu přístup všichni bez rozdílu. Jinak hrozí nebezpečí podobně jako za komunismu, kdy se hodnotil perspektivní pacient třeba k dialýze... pročež ti neperspektivní kapali jak mouchy.  Teď budeme kádrovat tetiny? Jako další krok teda navrhuju například prověření rodinné situace pacientů k transplantaci - protože, jak každý ví, takový starý mládenec se dožívá nižšího věku než jeho ženatý vrstevník. Takže pozor na to, aby se zbytečně nemrhalo veřejnými prostředky! 

Offline mirajo
2663 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 21:08
Reakce na barbucha:

Souhlas, jen mi to, ze jsem partnera nenasla, nehledala, nebo zadnyho nikdy nechtela nepripada jako zdravotni problem. Mozna pro psychologa ale ne pro reprodukcni medicinu. Neplodnost jednoho z paru, paru jako takoveho, samozrejme ano a chapu, ze to musi byt hodne slozity. Pro kazdeho zvlast, partnersky. Evropa ma k vymirani nakroceno uspesne, to ani Babisovy kliniky nezachrani.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 21:12
Reakce na barbucha:

Majitelé buldočků jsou top

Offline barbucha blogger
35875 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 21:59
Reakce na Mutziputzi:

Samolitr. Současný, bejvalí i budoucí 

Kdyby se radši ti dobří lidé starali spíš o množírny. 

Offline Kokoska
34969 příspěvků moje polička 27. dubna 2017 00:55
Reakce na Jiná Realita:

nečetla jsem poslední tři strany, ale jen taková myšlenka k těm, co jakože vtipně poznamenávaly, že bychom třeba mohli rovnou zakázat rodit děti mimo manželství.

v podstatě by si lidstvo mělo (nadneseně) zakázat rodit děti vůbec, třeba na tři čtyři roky, kdyby mělo aspoň malinký pud sebezáchovy.

i kdyby evropa vymírala dvojnásobným tempem, je to jen dobře. v indii a číně by teoreticky mohla polovina obyvatel utrpět epidemii neplodnosti a bylo by to jen dobře. ač to zní hrozně.

v dnešní době, kdy je tolik lidí, že prý každé čtvrté děcko nemá pitou vodu,  topíme se v odpadu a bordelu, mi podpora porodnosti přijde jako naprosto zcestný názor. i kdyby se lidská populace smrskla na polovinu, pořád nás opravdu nebude málo.

Dan Brown - Inferno 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 27. dubna 2017 09:14
Reakce na Kokoska:

tak mezi nepodporou porodnosit a infernem vidím dost zásadní rozdíl...ale třeba to tak každý nemá 

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 27. dubna 2017 09:17
Reakce na continuity:

Jj, já jsem jen měla nepřekonatelnou potřebu se vyjádřit. Omlouvám se, včera mne s poučováním nas*alo s prominutím asi pět lidí jen za dopoledne, a je mi horzně líto, že jsem na tebe byla tak hnusná. Ještě jednou se omlouvám.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 27. dubna 2017 10:13

Hlas lidu v Lidovkách. Když jsem to dočetla, stal se ze mě militantní odpůrce manželství, v životě se nevdám a budu bojovat za rovnoprávnost manželů a nemanželů! 

http://www.lidovky.cz/ta-pani-se-zblaznila-poslanci-se-pohadali-o-umele-oplodneni-pro-osamele-zeny-17j-/zpravy-domov.aspx?c=A170426_162319_ln_domov_mpr

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 27. dubna 2017 10:19
Reakce na crazydaisy:

Máte pravdu, genetika je silná, vidím to na svých dětech. Vůbec si neumím představit, že bych takovou "kukačku" vychovávala. A právo na oba rodiče - podle mě to přece není nic jiného, než právo dítěte znát oba rodiče. Jako až se dítě zeptá, kdo je otec, tak doví, že anonymní sperma ze zkumavky?

No...ale to sa predsa týka aj detí z umelého oplodnenia v manželstve, keď musia využiť darcovské spermie .

Alebo myslíš, že tým by sa ten fakt mal zatajovať?

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 27. dubna 2017 10:22
Reakce na nolita:

Presne.

No s tými podpismi to fakt tak funguje aj u nás, proste sa tá matka s niekým dohodne, kto pôjde dať ten podpis.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 27. dubna 2017 10:23
Reakce na Mutziputzi:

Co kdybychom vošetřili i přirozené početí sezdaných párů, prosazovala bych psychotesty a posouzení bonity a trestního rejstříku, nemáš dostatečný příjmy a jsi hysterka a drobné krádeže? Zapomeň, vy se množit nebudete!

No, keď vidím, čo sú schopní niektorí rodičia popáchať, tak minimálne tie psychotesty by som požadovala....

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 27. dubna 2017 10:24
Reakce na barbucha:

A jinak... ačkoliv rozhodně nejsem stoupencem myšlénky, že každý má právo na mateřství/barák s bazénem/nový boty každej měsíc atd. atd.  prostě ne, každýmu se holt nevyvede všechno a nemůže si všechno nárokovat, to je holt život v tomhle slzavým údolí...

tak stejně si myslím, že pokud už existuje řešení (zdravotního problému), vyzkoušený a dostupný, měli by mít k němu přístup všichni bez rozdílu. Jinak hrozí nebezpečí podobně jako za komunismu, kdy se hodnotil perspektivní pacient třeba k dialýze... pročež ti neperspektivní kapali jak mouchy.  Teď budeme kádrovat tetiny? Jako další krok teda navrhuju například prověření rodinné situace pacientů k transplantaci - protože, jak každý ví, takový starý mládenec se dožívá nižšího věku než jeho ženatý vrstevník. Takže pozor na to, aby se zbytečně nemrhalo veřejnými prostředky!