Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
Já o tom volebním plakátu vím - měla jsem to na VŠ v kurzu dějin Německa. Přesně od toho dne, kdy Babiš vyrukoval s vlastní zmodernizovanou verzí, jsem se začala vážně děsit, čeho všeho je schopný a hlavně, že to na lidi i po více než 90 letech stále zabírá. A proto jsem tu narážku na NSDAP zmínila. Je to šílené
! Ten člověk je opravdu nebezpečnej, protože má neskutečnou mediální moc. Kam se na něj hrabe Zeman.
Nebezpecnej, bez jakychkoli zabran. Jestli si svou pozici mimo hranice moralky vubec uvedomuje nevim, asi jo, kazdopadne je mu to uplne jedno. A fascinujici je jeho schopnost vzit na sebe svetr jak do lesa, vyjit mezi lidi a mluvit jako cechoslovak prostacek. Lidi mu to zerou, zatimco on jimi pohrda.
Mne zklamal neucasti v OVM, tesila jsem se, ze si to pustim vecer ve vane, skoda.
S Babišem do vany, ty jsi teda statečná!![]()
Bych se v te vane radsi utopila!
Nebezpecnej, bez jakychkoli zabran. Jestli si svou pozici mimo hranice moralky vubec uvedomuje nevim, asi jo, kazdopadne je mu to uplne jedno. A fascinujici je jeho schopnost vzit na sebe svetr jak do lesa, vyjit mezi lidi a mluvit jako cechoslovak prostacek. Lidi mu to zerou, zatimco on jimi pohrda.
Podle mě je to regulérní psychopat.
Teď budu slučovat dvě vlákna: "film" a "namíchlo" - ale právě jsem dokoukala seriál Happy Valley... no nic to, celkem normální krimi - ale s výbornou studií naprosto asociálního psychopata (v luxusním podání Jamese Nortona). Při sledování jsem si nemohla nevzpomenout právě na Babiše, a mnohokrát: necitelnej vrah, ovšem dojímající se sám nad sebou až k slzám... a obratně manipulující s jinak normálními, slušnými osobami.
Ten usedavej brek byl (v souvislosti s ostatní činností) nechutnej, úplně jsem toho Babiše viděla - jeho chování je přece vysloveně patologický. Divím se, že se ještě nestal předmětem zájmu psychiatrů.
Presne to jsem mela na mysli. Ze nekdo proste na tu kategorii moralka, nerkuli svedomi, ne ze kasle, s vidinou moci a penez, ze tuhle prihradku v hlave vubec nema. Ze ne vsichni psychopati loupi a vrazdi, cast je ve vysoky politice nebo managerskych funkcich. Znama vec.
Ale psychiatr ani psycholog nejsem, tak treba je to jenom takova velka....." osobnost"
A nepobiram to ja.
...vyjit mezi lidi a mluvit jako cechoslovak prostacek.
To je presne, toho si vsimam uz dlouho, ze v tom vynika a jeste ten udiveny hlasek a pohled, co proti nemu vsichni maji za kampan, kdyz on jenom dre pro stat... uf se mi zase zvedl tlak ![]()
Andrej je ve formě![]()
volala jsem ted na domovni spravu od sveho stareho bytu, abych se s nima domluvila na vypovedi, kteoru jsem jim uz minuly tyden poslala pisemne. a borka mi normalne rekla, ze nema cas se se mnou bavit a polozila mi to ![]()
![]()
vlastne me to uz ani nenasralo, spis se tomu smeju. bud mam smulu na asocialni lidi, nebo tu proste domovni spravy fungujou v nejakym paralelnim vesmiru - jedna me chce obrat, druha mi poklada telefony :D
PŘÍMÝ PŘENOS: Můžete mě i zabít, ale nebudu rezignovat, řekl Babiš
Aby si to někdo nevyložil jako "svolení poškozeného".![]()
celou zimu se těším, až si obleču úplně novou červenou koženkovou sukni, ještě má visačku.
po oblečení jsem zjistila, že je celá černá
nevím vůbec od čeho, visela ve skříni, ale nejde to každopádně dolů! možná nějak chytla od černé koženkové sukně.
nemáte tip, co zkusit? zatím jsem zkusila vodu a pleťovou vodu, to mám jako první jemný test. nestalo se nic, myslím, že to nepustí ani praním. zkusím asi odlakovač, tím čistím kabelky ![]()
zaručenej tip nemám, ale někdy jako předstupeň toho odlakovače pomůžou dětský vlhčený ubrousky
Na kabelky mi v kabelkovnictvi radili lak na vlasy, ale jeste jsem to nezkousela teda.
PŘÍMÝ PŘENOS: Můžete mě i zabít, ale nebudu rezignovat, řekl Babiš
Aby si to někdo nevyložil jako "svolení poškozeného".![]()
Přesně tak. Zahlídla jsem podobnou úvahu - zda se tím prohlášením Bureš nakonec dobrovolně nevzdal části svých lidských práv ![]()
U nás na chodbě baráku je zakázáno cokoliv skladovat. Lidi to různě porušují - ale většinou u svých dveří anebo na podestách - mezipatrech, dke jsou výklenky, kdy to nikomu nepřekáží.... No asi před týdnem se někdo rozhodl dát si dětské kolo hned vedle našich dveří tak, že to slušně blokuje schody (podotýkám, že dům má kolárnu a poměrně velké sklepy). Chvíli jsme vyčkali - říkali jsme si, že třeba návštěva. Když to tam bylo i po víkendu, dala jsem tam cedulku, že prosíme, aby si to dali pryč, že to zavazí. Dneska jsme tam našli kolo zase, jen opačně otočené a cedulka zmačkaná u vstupních dveří do baráku
Tak přemýšlíme, co dál, přes správu domu se nám to řešit enchce, protože jednak nevíme, čí to kolo je a jednak na sebe nechceme sousedy poštvat a pak se bát jakékoliv pravidlo překročit byť o malinkatou píď ![]()
Kolo odvezte do kolárny sami a bavte se tím, jak ho dotyčný bude hledat. Třeba mu to dojde.
Co to probrat přímo s nimi?
Jinak teda blokují únikové prostory, což je v rozporu s předpisy o požární bezpečností. Nevím, jak to řeší v Německu (hádala bych, že možná i přísněji než v ČR), ale asi by bylo i v zájmu správce to řešit.
edit: teď jsem si všimla, že nevíte, čí to kolo je. Ale tak na patře asi tolik rodin s malými dětmi nebydlí. A třeba nejste jediní, kterým to vadí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.