Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline notna
9398 příspěvků moje polička 31. srpna 2021 09:11

JosV tom se shodneme. Taky se snažím nekupovat z velkochovu a snažím se i jinak přispět k zlepšení podmínek k chovu zvířat určených ke konzumu. A proto právě občas řeším, i v souvislosti s vegany v mém okolí, to zabíjení pro potravu. U těch zvířat má pro mne jejich život na stupnici nižší hodnotu než třeba náš pes. Tak mi to přišlo zajímavé, když jsi psala, že pro tebe mají všechny životy stejnou hodnotu. Ale respektuji, že na toto téma nechceš diskutovat. Díky za odpověď.

Souhlasím, že zachráněná zvířata prvotně potěší. Za jiných okolností. Tohle prostě nechápu. Ale chápu, že to někdo vnímá jinak.

Pokud jsem to správně pochopila a klidně mi tu informaci může někdo vyvrátit, budu jedině ráda. Spolupracovníků s rodinami bylo kolem 20 a dokumenty neměli ve správné papírové podobě, proto neprošli přes hlídku. Farthing ty dokumenty měl správně. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 31. srpna 2021 09:12
Reakce na Dadoo:

Čili odvoz zvířat neznamenal, že tam lidi zůstali místo nich. 

​Podle všeho se bohužel jeví, že ano (byť to nebylo tak jednoduché, aby to vyznívalo zřejmě a nedá se říct, že za to může jeden člověk). Jinak by z toho všichni měli radost taky, nikdo přece nechce, aby zbytečně umírala, nebo trpěla zvířata.

Offline continuity
42851 příspěvků moje polička 31. srpna 2021 09:12
Reakce na Dadoo:

A sorry, postarat se o své spolubojovníky, kteří mi zachraňovali život svým nasazením mi přijde tisíckrát důležitější, než odvážet techniku. - Technika se da zničit, aby neposloužila nepříteli. 

​a proto je dobré, že ta rozhodnutí dělá tříhvězdičkový generál, který v té bojové zone strávil půlku života než veřejnost z internetu.

Američané v posledním týdnu přišli o dalších 13 lidi, momentálně není největší nebezpečí Taliban ale IS. A upřímně nazývat tyto lidi hajzly, kteří měli udělat víc - oni by už zcela jistě byly nejraději pryč, ale pomáhali tam úplně cizim lidem. Fakt se to moc hezky kritizuje z pohodlí obýváku. Mezi těmi 13 byla třeba 23 léta seržantka. Já bych byla ráda, že to není moje dítě než rozdávala hraběcí řady, jak se to mělo udělat.

Offline Kokoska
34790 příspěvků moje polička 31. srpna 2021 09:14

rasaNori to jsem psala ja Uznavam, ze v nekterych pripadech by to mohlo byt slusne dilema

Offline Sweet Potato
40205 příspěvků moje polička 31. srpna 2021 09:17

nonemy Souhlasím.

Je mi v podstatě líto, že se z toho nejde čistě radovat.

Tak jako touhle diskuzí, ta událost zahýbala celou Británií, bohužel je velmi kontroverzní.

continuity K tomu nejde už nic dodat. 

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 31. srpna 2021 09:18
Offline notna
9398 příspěvků moje polička 31. srpna 2021 09:25

Dadoo Ale ta debata od začátku není o PROSTORU pro přepravu zvířat. To píšeš opakovaně ty. Od začátku píšu, že práce a čas na evakuaci zvířat byla na úkor práce a času pro evakuaci lidí. 

A vegany jsem nijak neargumentovala. Ptala jsem se Jos na její názor, protože mě v jejím příspěvku zaujala jedna věta.

Buď píšu nesrozumitelně, což je samozřejmě možné, nebo máš problém porozumět psanému textu.

Offline Jos
příspěvků moje polička 31. srpna 2021 09:35

notna V tom se shodneme. Radost z toho, kolik masa sni muj pes taky nemam, dost me to trapi, ale rekneme, ze to asi nevyresim. A jde mi primar e o kvalitu zivota, byt nasilne ukonceneho. To beru jako kolobeh. Ja o nejakem zebricku hodnot vlastne nikdy moc nepremyslela. Ale mas pravdu, nas pes je pro me vic nez nejake kure. Stejne jako moje rodina je vic nez cizi lide. Tahle evakuace zvirat je proste traskave tema a tohle byla moje reakce na prvni dobrou. Dost to na sitich prozivala i moje kolegyne, ktera jinak lobbuje za pomoc uprchlikum. Prijde mi, ze se pomoc obema skupinam nevylucuje. Nekdo tu pise, ze to pozadi bylo jine...Do toho se nepoustim, protoze fakt nevim. Idealne bych sem poslala vsechny zeny a deti a podporovala jediny odpor v Pandsiru, ale co nadelam ze. 

Offline viktorka_od splavu
49230 příspěvků moje polička 31. srpna 2021 09:43

continuity presne popsano...

jeste k tem mazlickum, rasaNori tyo ja musim priznat ze pes clen rodiny pro me ma rozhodne vetsi citovou hodnotu nez nejaky cizi chlap ale! v ramci evakuacni akce z valecneho uzemi samozrejme musi mit prednost lide. cokoliv jineho je nelidske

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 31. srpna 2021 10:06

Jos Vůbec nemám názor, co by bylo nejlepší. Ta situace je šílená. Ani ty ženy a děti /od určitého věku/ člověk nemůže brát z našeho pohledu. I tam je vysoké bezpečnostní riziko. Mně osobně by to taky nenapadlo. Ale z vyprávění člověka , který tam nějaký čas byl, že IS může být všude. Bylo to zajímavý a zároveň děsivý, jak je nutné opustit naše vnímání hodnot a ty rizika vyhodnocovat úplně jinak. Nejde třeba nechat projít těhotnou, protože těhotná vůbec být nemusí. Znáš to riziko, ale na druhou stranu pořád v tobě vězí ta výchova mít k takové osobě vyšší ohledy. Nebo že kluci vypadají často o dost mladší a IS toho samozřejmě zneužívá.

Jak píše continuity, nám z tepla obýváku se rozhoduje snadno a je dobře, že to má bedrech někdo odpovědný a znalý. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 31. srpna 2021 10:31

notna Chapu, jak to myslis. Navic to riziko muze nastat i v nasledujich generacich (viz zapadni rekruti IS). Taky jsem rada, ze tohle vsechno muzu resit jen pasivne jako pozorujici. Posledni dobou se o ten vychod docela zajimam a ctu ruzne reportazni knihy, cestopisy atd a mam v tom cim dal tim vetsi bordel. A pocit, ze treba v tom Afghanistanu uz nemuzou zit zadni lide, ze uz se museli mezi sebou vsichni povrazdit. Tak snad uz nekdo nahodi neco veselejsiho jako tema

Offline rasaNori
8830 příspěvků moje polička 31. srpna 2021 11:34

viktorka_od splavu ja bych sama se sebou nedokazala zit, kdybych mela tuhle volbu ucinit. Tak budu doufat, ze nas tohle nepotka a slus.

A neco veselejsiho? Ale prosim, řeklo sluchatko. Soused nam odkyval vecne bremeno na jeho prijezdovou cestu, tudiz se jeste letos snad zboura stara stodola a plisen, která nam tam buji o 106 pujde do haje:D

Offline viktorka_od splavu
49230 příspěvků moje polička 31. srpna 2021 12:05

rasaNori ja bych sama se sebou nedokazala zit, kdybych mela tuhle volbu ucinit.

no tak to kazdopadne:-/

Offline Sweet Potato
40205 příspěvků moje polička 31. srpna 2021 13:06

Offline rozarka
4204 příspěvků moje polička 31. srpna 2021 14:53

Dadoo Pardon, ale proč by se měl někdo fackovat za svůj názor? Děláš to ty? Omlouvat se má kdo komu, tobě nebo těm psům? Vidíme tu do toho jako do melounu, můžeš mít i pravdu, ale to přece neznamená, že někdo jiný tu pravdu nevidí prostě jinak.

Offline Pinot Noir
29830 příspěvků moje polička 31. srpna 2021 15:18

notna souhlasím s tebou

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 31. srpna 2021 16:39
Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 31. srpna 2021 16:50

rozarka vime o tom vsem prd. Relevantni info z medii.                                 Vubec netusime a mozna ani spojenci, jakou dohodu udelali Americane s Talibanem. Od 1.5.21 se stahuji vojska a samozrejme, ze ke konci terminu je to hekticky. 

Offline Sweet Potato
40205 příspěvků moje polička 31. srpna 2021 16:52

crazydaisy Taˇibánu tam zůstalo strašně zbraní.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 31. srpna 2021 16:56

Sweet Potato to je blby. Byl to dar obr. silam statu, tak jim to po prevzeti moci spadlo do klina.