Co Vám dnes udělalo radost.?.
Garfie máš skvělé děti. Už dlouho si říkám jak to skvělé zvládají. ![]()
Garfie tak to je vážně super, s dcera je moc šikovná. ![]()
A to divadlo teda trochu závidím.
... vůbec neberou literaturu, ani gramatiku, ale dělají pořád nějaké eseje, infografiku, komentovanou bibliografii, jako docela těžké se mi to zdá.
To už je snad pomalu středoškolská látka, ne?
Pavlena Spíš vyděšená, ale řekla jsem si, že když už jsem musela opustit své plány a život, tak z toho vytřískám maximum a přijmu každou výzvu!
Tak tohle je úplně nejvíc.
Manuka Tak trochu se pereme, syn naštěstí dostal podporu v angličtině i ve výuce, ale musím dohlížet na úkoly a denně tím ztratíme dvě hodiny. Vzledem k tomu, že domů chodí až kolem páté, je to nášup.
Lenka22 Víš co, oni jsou hodně dopředu ve všem. Dcera dělala před odletem přijímačky na šestiletý gympl, na obou skončila na prvním místě, ale matiku jsme doháněli celé prázdniny, byla tak zhruba rok pozadu. Je to prostě "middle school", berou to vážně. Přípravka na vysokou, oni mají 100% úspěšnost při přijetí na univerzitu.
A děkuju všem, u mě pořád předvládá zděšení, do čeho jsem se to uvrtala! ![]()
Garfie a manzel v praci dobry? Ja obdivuju celou vasi rodinu, tech vyzev je teda fakt dost!
Kokoska Ten je spokojenej jako želva. Dokonce může částečně pracovat i z domu, až na to, že se nám nedaří zařídit doma wi-fi, takže zatím pořád dojíždí každý den. Ale může mít HO i z Čech, což je bezva, aspoň si nemusí na Vánoce brát dovolenou. Tady se neslaví a co je nový císař, už nemáme k dobru ani ten den volna na státní svátek. :-( (emeritní císař má 23.12. narozeniny a býval to den volna)
Výzev je dost, musím přiznat, že jsem v poslední době dost unavená. Já nemám nijak excelentní angličtinu a tak mě stojí dost úsilí v ní fungovat, včera byly třídní schůzky a to jsem padla úplně vyčerpaná. Taky jsem se přihlásila na spoustu aktivit ve škole, v rámci závazku "přijmu každou výzvu".
K tomu vlastní práce, učení s dětma, je toho nějak moc a začínám ztrácet energii.
Garfie jsi neuveritelna!![]()
Garfie jsi moc statecna, ale mas teda nalozeno...
Garfie jste úžasná rodina, pro mě by to bylo náročné i bez vlastní práce...
Garfie vy jste prostě neskuteční všichni, já jen zírám
Garfie no to ale tančíš pěknej kvapík
Ale slib nám, že až budeš mít pocit, že je toho fakt nad hlavu, že si ubereš, jo? Po informacích o japonském zdravotnictví na vlastní kůži netoužíme. :)
Garfie Eseje a spol je svatý grál mezinárodních škol, je super, že se to naučí. Když byla dcera v té Kanadě, tam se to teprve učil maturitní ročník, smála se, že tohle už dávno všechno zná.
Garfie Máš super přístup! A gratuluji.
Garfie drž se![]()
bram Díky, tak strašné to snad nebude, ale mohla by to být zajímavá zkušenost! Naše Japonka říká, že jsou v Japonsku doktoři příjemnější, hlavně pediatři, proto chodí s dcerou k doktorce v JP. Tak třeba by to nebyla taková hrůza. ![]()
Děkuju všem! ![]()
Sweet Potato Je to super, i dcera úplně cítí ten rozdíl, ale je to pro ni náročné, jak bojuje i s jazykem, navíc je perfekcionalistka...já jí poradila, ať se hodně ptá a hodně mluví, ať vidí, že nemá 100% angličtinu a mají trochu pochopení, třeba ta chemikářka je postrach. Ale dcera za ní byla na doučování a najednou si ji oblíbila (myslím, že dokonce oboustranně). Příjde mi, že tady mají rádi zvídavé studenty, takže čím víc se ptáš, tím líp.
Ale teda mimochodem, když tady píšu, jak jsou ve škole proti nám dopředu, tak musím říct, že mě dost zaskočilo, že historii mají letos prvním rokem! V osmé třídě. Začínají od pravěku a naše mladá má nohy na stole, protože dějepis ji baví, miluje řecké bohy a teď chodí domů, protáčí panenky a prý "spolužáci se ptají na takové blbosti, úplně základní věci!" :-)
Už jsem teda OT!
Garfie no s tim dějepisem: je otázka, jestli ten náš systém, kdy se to většina děti učí celkem třikrát, je ten nejlepší možný. A výstup je ten, že se jich ve třiceti letech zeptáš na základní věci a netuší nic.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my