Sehnala jsem ortodoncistu pro dcery![]()
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Konečně jsem dodělala a spustila svůj autorský web ![]()
Mám všechno "pod jednou střechou" a jsem za to ráda.
Torrah
no a odkaz je kde?
Torrah Já jsem tým Excel, takže obdivuji každého, kdo vládne slovem a napíše pěkně víc než dvě věty.
Torrah Já jsem tým Excel, takže obdivuji každého, kdo vládne slovem a napíše pěkně víc než dvě věty.
S Excelem jem pracovala desítky let, leccos zvládnu taky, ono se to fakt nevylučuje :D :D díky moc
Torrah gratulujem!!!
The Eatery otevrelo v Osadni The Winery Tak mame v dolnich Holesovicich cestou z kancelare konecne pekne misto s dobrym vinem !
Zvládla jsem z práce odejít dost slušně na to, abychom mohli s holkama na sáňky. Dojeli jsme si pár kilometrů nad rodnou vesnick na oblíbenou stráň, odkud je krásný výhled. Pomalu se smrákalo, vzdálený hřbet kopců se pomalu ztrácel v mlze, všude bílo, vesnice pod kopcem se rozsvítila světýlky, atmosféra byla úžasná. Jak jsem s adventem ve skluzu, až dnes jsem si nastříhala barborky. Přijeli jsme domů, zvládla jsem teplou večeři pro děcka z kategorie nejoblíbenějších, v rychlosti udělala svařák (už jsem to tu dost zaplevelila sirupem na svařák/punč z Kuchařky pro dceru??) říznutý Grand Marnier, nahřívám purpuru, co jsme si koupili na adventním trhu v blízkém klášteře předminulý víkend, poklizím kuchyni, poslouchám Alternative Christmas na BBC Sounds a je mi hrozně dobře.
marieu to je krásný ![]()
a ten sirup jako dobrý? Já se s ním dělala loni, děsil mě ten karamel z kila cukru a nakonec mi to nechutnalo, vůbec mi to nepřišlo k chuti... ale zase jsem nahlodaná dát opáčko ![]()
Zu dělala jsem z poloviny cukru a přidala na té citrusove kůře. Mě totiž kdysi chutnal jeden recept z apetitu, který začal svařením toho karamelu s kořením a následným přidaním vína. Nenapadlo mě tehdy, že by šel připravit do foroty... ještě lepší je teda do punče s dobrým džusem a dobrým rumem. Ale chápu, že to nemusí být každého šálek kávy.
Jinak teď střídáme trojici horkých nápojů - svařák/ horká griotka (Bartida) / yuzu čaj s medovpu whiskey.
marieu To je krásné.
Sirup jsem dělala loni, byl skvělý!
marieu Sirup mi tady někdo poradil, je to už tak 5 let. U nás měl na Štědrý den největší úspěch do svařáku z bílého vína, pomeranče, citróny. Od té doby ho dělám každý rok.
Jj, sirup jsem jeden rok uvařila. Vylévala jsem ho tuším někdy kolem března?
Mě na tyhle výmysly moc neužije. Dám si doma pár grogu, nějaký punč venku na trzích a je to.
Nevím kam s tím
Halíkův proslov v katedrále ![]()
andulka01 ano, parádní! ![]()
Renusatkoprosím, byl by recept na ten sirup? Vyřešila bych jeden dárek na poslední chvíli. Moc dekuji
andulka01 On už tady proběhl asi mockrát kucharkaprodceru
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.