Nadmíru mě potěšila krátká, leč intenzivní návštěva u zřítelnice...
V pátek proběhla oficiální večeře s nejširším příbuzenstvem, které pak na vyzvání opustilo v určenou hodinu kvartýr, aby bylo vystřídáno partou spolužáků - těch mělo přijít deset, na mě ovšem jejich hemžení činilo dojem, že jich je tak třicet. Jo, vlastně já jediná ze starců jsem směla zůstat, vlastně naopak moje přítomnost byla přímo žádoucí!
Když jsem se odvážila vynořit na veřejnost, partička povstala jako jeden muž a pod taktovkou boyfrienda mě přivítali sborovým Ahój!
a pak se na mě vrhli... jeden každej dychtil vyzvědět moje jméno, rodinný poměry, světonázor... až po co si myslím o nesmrtelnosti chrousta, přičemž dotazy prokládali užaslými výkřiky jak má zřítelnice hezkou babičku (byli navedený?
). Jako super jsem se pobavila, ta mládež byla strašně milá (mládež sestávala napůl z kluků, napůl z holek a nádavkem z jedné dívky co si myslí že je kluk a z jednoho kluka co si myslí že je holka a nakonec se z něj, vlastně z ní, vyklubal fanoušek Franze Kafky
). Zřítelnice měla zakrátko slušně naváto, chudák malá... ale nikdo nepřišel k úhoně, úderem půlnoci utichlo veškerý vřeštění, najednou bylo vzorně uklizeno a omladina v tahu!
Další dva dny jsme se věnovaly nákupům, všude strašnejch lidí, obchody praskaly ve švech... přičemž se na sebe v tý tlačenici všichni usmívali a prodavačky ze všeho nejvíc, skoro jako by se celej rok těch davů nemohly dočkat - já tam vždycky úplně pookřeju. No, to přejde, už jsem zas tady, mezi svými