Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Myrtila
5346 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 13:23

Karja Když si představím, že bych ochutnala syrové těsto, vstávají mi z toho vlasy na hlavě Zato škvarečky, hm...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. prosince 2023 13:29

Tabea taky bych jedla i na nudle, já mám ráda tu strukturu. Chutnalo mi dokonce i to bez cukru na dort, které se po upečení jíst nedalo.

Ale děti jsem nějak naučila, že syrové se nejí. Starší si fakt nedá ani kousek, mladší se vždycky zeptá (přitom on se neptá nikdy na nic)

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 13:45

continuity Já mám asi nejvíc ráda kynuté slané :o)

Ale děti se na těsto moc nevrhají, zato třeba syrové brambory mi dcera užírá skoro zpod ruky, když je krájím.

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 13:45
Reakce na continuity:

Tabea ja mám asi nejvíc ráda kynuté

​syrový těsto na vánočku jsem babičce ujídala pod rukama

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 13:47

Karja tak ja som asi samostatná skupina. Surové cesto nikdy nejem, ani ako dieťa som ho nejedla. Škvarky nemán rada, nejem ich, zvládnem tak max. škvarkový pagáč.

Ako dieťa som veľmi nemusela vanilkové rožky, teraz mi veľmi chutia, tiež aj linecké. Medovníčky mi nechutia, u nás doma vždy ostávali ako posledné, už pár rokov ich doma nepečieme.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 13:55

Myrtila si vem, že někdo ochutnává i syrové mleté maso, jestli má dobře ochucené. To bych zrovna já neochutnala ani za nic, to mi přijde fakt divné:D. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. prosince 2023 14:15

Karjasyrové maso bych taky neochutnala, přitom tatarák si klidně dám

A škvarky taky můžu (narozdíl od klobásy nebo tlačenky třeba)

Offline Mha
příspěvků moje polička 21. prosince 2023 14:18

Karja

Tak to jsem zvědavá, jak tenhle syrový chaos zpracuješ do excelové tabulky

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 14:25

Karja já si pamatuju, že mi kdysi přišlo divný, když přítelova babička ochutnávala maso do plněnejch paprik, teď už ho trochu zkusím, kvůli ochucení. 
Já teda jím všechno. Nenapadá mě nic, co bych ani neochutnala. I jsem si párkrát objednávala v zahraničí naslepo, když jsem jídelnímu lístku nerozuměla. 
To těsto teda musím bránit před dětma vlastním tělem. Jeden mě klidně něčím odláká a druhej už to rve. Ale oni jedí i syrový kvasnice a máslo jen tak jako požitek.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 14:25

Mha Pro mě tohle nejsou relevantní data! 

Evaeva 

No s těma škvarkama je to uplně mimo, to jako jsem dala za příklad, že může stát, že někoho nenapadne něco jíst, že je to jako k jídlu:-D

Offline Myrtila
5346 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 14:25

Karja Tyjo, tak maso si dovedu představit spíš než to těsto, ale asi jenom dobré hovězí, prostě jako tatarák

edit: Teď čtu odpověď od Evaeva, že píše to samé

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 14:26

Tabea Tak to bych jim ty kvasnice dala:-D to má hodně vitamínů:-D

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 14:26

Tabea jako dite jsem nejedla nic

sekanou jsem kdysi ochutnavala nez jsem se naucila varit, ale olizla, vyplivla a vyplachla si pusu. tatarak nemusim

joo zato maslo to je lahoda, i ty kvasnice mi chutnaji (ale vyrobky z nich ani omylem, typu pomazanka, polivka..)

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 14:30

Syrové těsto na cokoliv i maso ochutnávám ráda, cukroví mám ráda asi jakýkoliv v neomezeném množství, hlavně když ho nemusím sama dělat, Bohdalovou nemusím. Škvarky se u nás nikdy nevyskytovaly, takže nevím. Ještě něco patří do tabulky? 

Offline continuity
43152 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 14:31
Reakce na Tabea:

To těsto teda musím bránit před dětma vlastním tělem. Jeden mě klidně něčím odláká a druhej už to rve. 

vyborna sourozenecká spolupráce 

Offline černá káva
2131 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 15:05

JankaM Je to tu těžké. Bohdalovou jsem zminila. Sýrové maso nejim. Ani těsto na vánočku a ze syrového  těsta na cukroví ochutnávám jen mouřenínky.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. prosince 2023 15:35

Tabea kvasnice taky ujídám, o másle nemluvě Když dám dětem máslo na brambory, snědí ho jako první. Dokonce běží ke stolu, aby se nerozpustilo.

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 16:34

Karja já vlastně ani nemám problém s tím, že jedí kvasnice. Jen s tím, že je různě drobí a matlají okolo.

Offline Miru
16842 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 16:43

Tabea 

...fakt ne. Mně se vždycky eklovalo, že je uvnitř syrové vejce, pak syrová mouka. Nikdy mě to nijak nelákalo

Offline Miru
16842 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 16:45

Tabea 

...máslo je moje droga. Musí vždycky doma(plus smetana a arašídové máslo) a

musí být tvrdé z lednice. Klidně ho koušu samotné.

A z kvasnic si ráda dělám takovou "šlichtičku" - rozpustím je s míchanými vejci nebo se smaženou zeleninou