Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 15. března 2024 17:47

continuity dík. Vím, že zrovna ty víš 

po čtyřech dnech

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 15. března 2024 17:52

OliveOyl

Je to hrůza. Mě to chytlo včera po měsíci. dnes zatím dobrý, tak snad to nebude zas na týden. 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 15. března 2024 18:42

No, radost..zatímco se plácám v nové práci, a tak trochu si zoufám z neuzavřenejch konců a vlastní neefektivity, tak moje bývalá firma, kde jsem byla odejita, hledá účetní. Hádám, že je to kombinace holky, která se měla vracet po rodičáku, a hledá místo blíž domova, a holky, která v okamžiku, kdy jsem byla odejita, nechtěla z osobních důvodů říct, že na rodičák míří, a nastal čas, kdy dítko už neleží natolik klidně v postýlce, aby zvládala aspoň to, co při nástupu na rodičák plánovala zvládat. Tolik k mladým, nadšeným, a efektivním. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. března 2024 18:52

Isca Ale to tak bývá, že jednoho služebně starého nahradí dva z nové generace. A to je Z? Nebo X? Škodolibá radost je taky radost.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 15. března 2024 18:57

Kan to jsou ti, co rikaji, ze pracovat od 9 do 17 se neda, ze je to vycerpavajici a frustrujici?

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 15. března 2024 19:05

Kokoska no já znám paní 40+ která nejenže není schopna odsedět si v praci alespoň 6 hodin denně, ale nedělá prakticky nic kromě přesouvání úkolů na jiné lidi. 

To nevím jestli nás má všechny za voly nebo jak. 

A znám spoustu mladých, kteří opravdu hodně pracují a jsou moc šikovní. Co se mi zdá, že v těch generacích zcela vymizel takový střed - dělá nějak rozumně a je spokojenej. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 16. března 2024 06:14

continuity Presne to je u nás v práci, jsou mladý, fakt pracuji dost, jako na hodiny i výkon, ale to je asi povahou te práce, ze lemply to proste automaticky vyselektuje. A tím středem s tebou souhlasím. 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 16. března 2024 06:46

continuity Karja nemyslim si, ze by mladi hromadne nechteli pracovat, ale natrefila jsem posledni dobou na par clanku, kde se to zminovalo. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 16. března 2024 08:06

Kokoska tak ty články ber fakt s rezervou, to bylo někdy dlouhé vlákno na tema: 80 let historie výroku: mladi už nechtějí pracovat. Mladých, co mají problém pracovat, je plný Twitter, ale realita je naštěstí jiná.

Co mi přijde jako velký problém, že střídají práci po jednom dvou letech a u nás trvá hodně dlouho ty lidi naučit. Takže konečně to začne být v pohodě a někdo mu řekne, že jinde je tráva zelenější a odejde.

Takto mi odešlo několik lidí s argumentem: mě se tady líbí, děkuji za vaši ústřetovost, ale ještě jsem příliš mladý na to, abych zůstal na jednom místě.

To je pak fakt zložité. navíc si myslím, že je to nakonec dožene. já když vidím CV kandidáta, co má každého půl až jeden a půl roku nové místo a je na pátém, už rovnou píšu na HR, že ho nechci ani vidět. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2024 08:38

continuity a teď si vem, že k muži nastoupil na vysokou manažerskou pozici, který tvrdí, že po roce má zaměstnanec změnit místo, aby se tam "nerozseděl". Zavládlo samozřejmě zděšení, ale neštěstí se zdá, že to nebude tak horké.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 16. března 2024 08:46

continuity samozrejme neberu za obecnou pravdu neco jen proto, ze to psali na internetu.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 16. března 2024 08:55

Evaeva no vidím tady velký potenciál, propojila bych ho s těma lidma, co nikde nechtějí pracovat déle než rok. Zavladne ráj ve firmě.

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 16. března 2024 08:57

continuity je to jiny obor, ale muj muz taky kazde max dva roky po skole stridal praci. Protoze vazne vsude byla trava zelenejsi. Ve smyslu, ze kdyby zustal na tom prvnim miste, tak tam ted vydelava tretinu toho, co na tom soucasnem, za stejnou napln prace.

O kdyz on teda krom te prvni prace nikam cv neposilal, vzdycky to bylo "hele, pojd k nam, nekoho hledame, dame ti vic". 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2024 09:07
Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 16. března 2024 09:10

Zuzuli můj muž taky. Myslím, že posledních 6 let už je na jednom místě, ale během těch deseti let po škole často měnil zaměstnavatele, u některých dokonce pracoval víckrát.  Taky to bylo vždycky na základě nabídky, aktivně hledat nemusel, dobrých lidí v tom oboru nebylo tolik a brzy se o něm vědělo. Taky jsem si nejdřív říkala, že bude za fluktanta, ale pak jsem pochopila, že je to v tom oboru běžné. 

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 16. března 2024 09:41
Reakce na Kan:

notna Vkládaná částka nepřesáhla 100€, jestli myslíš toto. 

To je strašná buzerace. Já myslela že to platí snad až od určitý částky (ehm, větší )... A jako jo, u většiny příjmů je stejně hned vidět odesilatel - zaměstnavatel, socka apod., tak co tam chtěj zkoumat? Že by mě špitál platil za distribuci kokainu doktůrkům, nebo za poskytování sexuálních služeb ostatnímu personálu?

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 16. března 2024 09:53
Reakce na Karja:

my máme ted výbornou zkušenost s uředníky, kdeže se to pomlouvali? Péče na finančáku. Sambo jim tam volal, on to má z ruzných duvodu takové divočejší to danové přiznaní a podává si to sám, tak má přijit, poradí mu, řekl, že to má daleko a ony at jim to pošle, že se na to mrknou, poslal večer a ráno mu volala s výsledkem a že to tam kontrolovala raději i s kolegyněmi, a at kdykoliv se na ně zase obrátí:-D A ne není radní ani ropný magnát, aby si ho měly předcházet.

​Haha, taky nejsem ropnej magnát, a úřednice z finančáku mi volala zrovna včera. Prej nemůže najít účet, na kterej jsem posílala dobročinný dary (dokládám potvrzením z účtu kvůlivá snížení daně samozřejmě). Sice to nechápu, měl by bejt transparentní...

Nicméně pravila, ať zkusím domluvit s příjemcem ať mi pošle potvrzení, a když to nepůjde, ať jí pošlu nějakou adresu třeba jestli jsou na FB s tím vyvěšeným účtem, že to ověří ve volným čase, až se tam dostane (z práce na FB nemůže) - jestli ta organizace s takovým účtem existuje, že si to veme na triko... Tak tomu říkám celkem vstřícnej přístup (ačkoliv v minulejch letech jim výpis stačil). 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 16. března 2024 11:33

barbucha ono asi nejde o platby typu mzda nebo duchod, spis bych to chapala u milionovych prevodu v nejakych pravidelnych nebo castejsich intervalech. Ale proc s tim otravujou plosne kazdyho, to fakt nechapu.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 16. března 2024 11:39

Zuzuli Pinot Noir 

Dva roky nejsou pár měsíců, ale minimálně dvojnásobek té jejich průměrné doby. Já taky třeba měním práci po třech letech, už mi to i nesedlo a zdrhla jsem dřív, ale toto je fakt extrém. 

Offline Samantha
3295 příspěvků moje polička 16. března 2024 14:33
Reakce na continuity:

Kokoska tak ty články ber fakt s rezervou, to bylo někdy dlouhé vlákno na tema: 80 let historie výroku: mladi už nechtějí pracovat. Mladých, co mají problém pracovat, je plný Twitter, ale realita je naštěstí jiná.

Co mi přijde jako velký problém, že střídají práci po jednom dvou letech a u nás trvá hodně dlouho ty lidi naučit. Takže konečně to začne být v pohodě a někdo mu řekne, že jinde je tráva zelenější a odejde.

Takto mi odešlo několik lidí s argumentem: mě se tady líbí, děkuji za vaši ústřetovost, ale ještě jsem příliš mladý na to, abych zůstal na jednom místě.

To je pak fakt zložité. navíc si myslím, že je to nakonec dožene. já když vidím CV kandidáta, co má každého půl až jeden a půl roku nové místo a je na pátém, už rovnou píšu na HR, že ho nechci ani vidět. 

continuity

...já když vidím CV kandidáta, co má každého půl až jeden a půl roku nové místo a je na pátém, už rovnou píšu na HR, že ho nechci ani vidět. ...

​jojo, zvláště v oblasti IT je to dnes standard, já jim říkám "krajánci"