Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 15. března 2024 07:56

continuity jj, celofan pres sklenici, a musel se natrit rumem, asi aby to neplesnivelo? Postupem casu se preslo na vicka, ale ten celofan si zive pamatuju.

Offline 1010
217 příspěvků moje polička 15. března 2024 08:29

Manuka Ty banky za to nemůžou, musí holt splnit legislativu. Přínos už je druhá věc A zrovna dotazník o původu peněz se zdaleka nevyžaduje jen v bance, ale i na jiných místech, už jsem se s ním setkala hodněkrát. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. března 2024 08:38

Manuka Asi tak, zdravým selským je na první dobrou vidět odkud a kam ten tok peněz plyne, kdybych chtěla prát, udělám to jinak. :D

Offline Myrtila
5344 příspěvků moje polička 15. března 2024 09:06

brrr A ta připálená kaše se taky dá identifikovat podle semínek? Tohle je zajímavý a skoro nic o tom nevím. 
continuity Kokoska Tak povidla pod celofánem už nepamatuju. 

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 15. března 2024 09:14

Myrtila Ne,ne, kaše se identifikuje z příškvarků, seminka se vybírají, když je tam nějaký dochovaný obsah.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 15. března 2024 09:27

my máme ted výbornou zkušenost s uředníky, kdeže se to pomlouvali? Péče na finančáku. Sambo jim tam volal, on to má z ruzných duvodu takové divočejší to danové přiznaní a podává si to sám, tak má přijit, poradí mu, řekl, že to má daleko a ony at jim to pošle, že se na to mrknou, poslal večer a ráno mu volala s výsledkem a že to tam kontrolovala raději i s kolegyněmi, a at kdykoliv se na ně zase obrátí:-D A ne není radní ani ropný magnát, aby si ho měly předcházet.

Offline Manuka
657 příspěvků moje polička 15. března 2024 09:37

1010 ,Kan já to nějak tak asi i chápu ale přišlo mi to zrovna u tohohle účtu mimo

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 15. března 2024 10:38

Karjamůj muž má takhle hodnou úřednici na daních z nemovitosti i na daních z příjmů. Já mám na úřednici trochu smůlu. Udělá co musí, ale je s ní horší domluva a to se jí snažím vycházet vstříc jak jen můžu. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 15. března 2024 10:41

continuity Jj, já myslím, že fakt tohle nemají v kompetenci, ale třeba jo, fakt nevím, aby mu obratem kontrolovala, co si podal...

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 15. března 2024 10:50

Karja ona to musí zkontrolovat tak jako tak. Když jsou tam chyby nemůže to uzavřít. Takže je pro ni možné jednodušší mu s tím pomoct než to řešit dodatečně a zahajovat správné řízení.

Offline Myrtila
5344 příspěvků moje polička 15. března 2024 11:03

brrr To by mě nenapadlo myslela jsem, že je to podle zbytků nedokonale semletých zrníček. 

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 15. března 2024 11:06

1010 Kan Kdyby banky neprudily, bylo by to praní špinavých peněz docela snadný. Což bylo třeba v devadesátkách. Nehodnotím teda účinnost současné metody. Ale zrovna to vkládání hotovosti na účet nebo platby v hotovosti bylo velký problém. Jako jeden z nástrojů proti praní je i omezení výše plateb v hotovosti. 

Kan Je to sice vtipný, ale pokud ta částka, kterou jsi vložila bude vybočovat s tvých příjmů, možná se dočkáš kontroly. U tebe je to třeba bezpředmětný, ale právě takhle dostává stát od bank echo.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. března 2024 11:31

notna Vkládaná částka nepřesáhla 100€, jestli myslíš toto. K tomu dotazníku se staví kriticky i experti, nejsem jediná a jak píšu víš, když budu chtít, dokážu to i jinak. Od ČNB je to jen alibismus a možnost zjistit si o klientech všechno a jsem ráda, že i pan Kouba z protikorupční policie to vidí stejně. 

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 15. března 2024 11:41

Kan Však jsem psala, že nehodnotím účinnost metody.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 15. března 2024 12:07

continuity doma budou, už se naraisovali dost!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. března 2024 13:01
Reakce na continuity:

barbucha

každý asi neprojde, čeština je zaludna, ale bavíme se o úrovni B1. Slováci, co tady žijou 10+ let, což je podmínka žádosti o občanství, už určitě jo. Protože ty ústní a poslechové testy dají všichni a když tam alespoň něco sesmoli na písemném testu (je tam odpověď na dotazník a napsat dopis). 

Je to úzké hrdlo ne kvůli schopnostem, co se testují, ale kvůli kapacitám systému a to je za mě to špatně. 

​Mně to tedy přišlo (z vyprávění) těžší než B1, zdálo se mi, že je tam dost zbytečných chytáků nebo situací, které se dají vysvětlit různě. Ale úplně nejhorší ze všeho bylo zvládnout to administrativně, na to podle mě nemůže úroveň B1 absolutně stačit.

Offline 33lejaby
708 příspěvků moje polička 15. března 2024 16:35

Jako docela bych chápala že se mne bankovní aplikace ptá jestli jsem zaměstnanec/ OSVČ/osoba pobírající důchod. Ale zajímat se o výši mého příjmu, (zvlášť když si výplatu nechávám posílat jinam) a jakou profesi vykonávám je z mého pohledu trochu přes. Tak by mne zajímalo které všechny údaje jsou povinni v rámci legislativy zjišťovat.

Asi ze mne mluví zkušenost z krátkodobého zaměstnání u jedné z předních bank. Často se klienti oslovovali, a sjednávala se schůzka na pobočče z důvodu "aktualizace" údajů. Skutečný důvod byl v rámci návštěvy na pobočce přesvědčovat klienta o "nutnosti" sjednat si pojistění a další finanční produkty. 

Offline luciole
1230 příspěvků moje polička 15. března 2024 16:56

Tak my doma celofán na džemy a povidla používáme stále.

(Myslím tím ten pravý celofán z celulózy, ne tu plastovou náhražku = tatrafán, kterou dnes nazývají celofánem. )

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 15. března 2024 17:40

Přestala mě bolet hlava

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 15. března 2024 17:43

OliveOyl gratuluji!