Pardon, Kokoska mi tam skočila jaksi navíc .
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Samantha no v IT to rozhodně úplný Mainstream není. Jsou určitě střelci, kteří jsou připraveni změnit práci během roku 3x, ale řekla bych, že pro ty je fakt vhodnější jít dělat na IČO než obrážet firmy a zkoušet to na smlouvu. Tam si navíc firma může pohlídat smluvně, že zůstanou alespoň do konce projektu.
Poté, co jsem zažila frajera na IČO, co rozhrabal projekt, prosazoval svoji metodiku, dost odlišnou od té, co se používala a když se mu to povedlo, zmizel jak pára nad hrncem a nechal v tom juniorni kolegyni samotnou, bych doporučovala aby se ti icari kontrahovali na projekt a ne na úvazek.
continuity to je v IT častější, ten kontrakt na projekt, ne?
Evaeva viděla jsem už lecos.
Jak pár let nebyli lidi, dělali se lecjaké skopičiny, aby se jim nějak vyhovělo. Ale rekla bych, že ta party pomalu končí, co tak vidím a co chodí po trhu za zkazky.
continuity ted je situace rozhodne o poznani jina, nez jeste tak pred rokem, aspon v berline. na mou pozici v IT, kdy pred dvouma rokama hledali 6 mesicu, se ted prihlasilo za tri dny 50 lidi. plati ze i profitabilni firmy setri a minimalne nejakou dobu to tak zustane. hodne firem i propoustelo. predpokladam, ze to bude mit vliv i na chovani lidi, kolem sebe momentalne zadny job hopping nevidim. situaci v praze teda neznam.
continuity Lilly_Ku Ty jo nestraste, já furt říkám, že mě ani nemůžou vyhodit, když je situace na trhu práce jaká je, ani si nedělám nějak starosti, že si říkám, že když to nepůjde, tak skončím a něco si najdu jiného a ono to skončí tak, že mě fakt bude živit sambo...!
Karja bud v klidu, ty jsi schopna, nemusis mit starost
Karja tohle je fakt v IT, ale tam to bylo zcela ustrelene od reality.
Klidně přišel kandidát, který předtím seděl na help desku, chtěl dělat u nás věc, která s tím vůbec nijak nesouvisela, takže pro mě technicky junior a řekl šílenou raketu. Asi byly firmy, co to byly ochotně platit, ale fakt v tom už nebylo žádné racio.
Dost tomu pomáhali i headhunteri, kteří zavolali komukoliv, kdo mě v profilu na LI IT nebo bezpečnost a řekli, že klient hledá někoho na pozici za dvojnásobek běžneho platu a už se nikdy neozvali. (Stalo se mi několikrát, když jsem loni hledala práci). Tím ale hodili tu kotvu úplně mimo realitu a těžko pak se téma lidma vyjednávas. To samé na sociálních sítích, kde se každý pochlubi, kolik vydělává, jen třeba zapomenou zmínit, že to je na IČO a po deseti letech praxe.
viktorka_od splavu No teď jsem udělala v práci tolik blbosti, vůbec nevím,jak se z toho vymotat:D. Ale určitě to není mnou, ale souhrou okolností:D.
Karja tyjo - četla jsem tolik bolesti
,to jsou blbosti lepší,to se vstřebá, zatím jsi tam ještě skoronová.
Karja ber to tak, že se pořád učíš. Příště si dáš pozor.
A uděláš jiné chyby.
Karja urcite![]()
Poprvé jsem jela sama autem ![]()
Mohučanka Gratuluju! Ja se na to ted taky chystám, uz mam domluveny jizdy s teplem, co se specializuje na takove pripady, jako jsem ja, co maji panickou hruzu z rizeni.
Vari Mrakoplas Myrtila moc díky, nebylo to vůbec tak strašný, automatická převodovka vyřešila asi tak 90% mých řidičských strachů. Akorát trpím pocitem, že i když vidím, že nic nejede, že to jako nevidím, přehlížím...třeba když dávám přednost zprava.
I jsem zaparkovala, samozřejmě tam, kde bylo široko daleko volno, ale trefila jsem se přesně mezi ty dvě čáry ![]()
Myrtila Parkovani je porad hruza, planuju dopredu a v Praze radsi parkuju doma a jedu dal mhd
. Ale jinak vsem druim palce. Je to takova svoboda dojet nekam sama!
Jos No, já parkuju klidně dál a radši si kus dojdu, než abych se někde cpala podélně na deset pokusů. Sním o tom, že jednou budu mít auto s parkovacím asistentem, co zaparkuje samo
manžel ho má na služebáku a normálně ho vůbec nepoužívá, nechápu!
On vždycky říká, že ten asistent potřebuje díru jak vrata, aby se tam podélně vešel, jenomže já ani do takové díry bez asistenta nezaparkuju ![]()
Myrtila No presne. Vcera jsem mela asi deset metru misto a parkovala asi na deset pokusu nez prisel tata a poradil mi. Vazne jsem marna. Paradoxne nejlip parkuju po cumaku, prptoze to mam z garaze natrenovano. Ale pozadu se to vubec nelepsi a po chvili tocim uplne zmatene volantem a jenom zhorsuju situaci. Muz ma vzadu kamery, to mi taky pomaha, ale ja je nemam a vubec nepoznam jak daleko nebo nakrivo jsem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.