tak me treba rizeni celkem bavi, ale rozhodne to nepovazuju za relax. a aby druhy z paru jen z lenosti se nechal vozit by me dost michlo
Co Vám dnes udělalo radost.?.
bublifuk no právě, protože někdy doleva odbočit musíš. Přijde mi lepší to brát jako normální věc než něco speciálního čemu je lepší se za všech okolností vyhnout.
continuity No mozna to je zakladni zrucnost ale urcite ne, kdyz zacinas po x letech. To jako promin. A je to porad o tom, ze muzes byt i dobry ridic, ale jsou to situace kterych se obavas. A nektere krizovatky bez signalizace s odbocivanim doleva za trest jsou a vycekas tam mladi, nez najdes skulinu.
Ja se treba v praci bojim porad a nekterych ukonu hodne. Az se bat prestanu, budu mit ja i okoli velky problem.
Co se tyka automatu, je to do budoucna asi prevazujici zpusob razeni. Nektera auta uz manual ani nenabizeji, tata si koupil takoveho lepsiho hybrida a vubec je v manualu ani nedelaji. Nejdriv prskal, ted je rad. Muz dostal sluzebniho Kodiaqa v nejvyssi rade a ddto, opet automat. A ja jsem rada, aspon se rozjedu. Jak pisu vyse, nejsem dobry ridic, nejezdim rada ale je to tak vsechno, vo s tim muzu v soucasne situaci delat.
Jos smutné na tom je, že v provozu jsou lidi, kteří nemají zvladnute základne zručnosti, což odbočení doleva prostě je. Pro mě to fakt bylo šílené to číst. Vysmech v tom nehledejte, mě je z toho úzko.
ze sa niekto boji neznamena, ze to nevie/nezvladne. Ja som toto tvoje uvazovanie nepochopila vtedy a nerozumiem mu ani teraz.
Ještě je dobrý nenechat se rozhodit dalšími spěchajícími nervozními řidiči. Jakože nevjet do řižovatky, na kruháč, předjíždět jenom proto, že za mnou je fronta aut a nedejbože nějaký trouba troubí..
Kdysi dávno jsme se dostali cestou Vídeň-Brno do kolony (ještě v Rakousku, dálnice nebyla až k hranicím). Ve předu jel kamion, který problikával a občas troubil... no ukázalo se, že před kamionem byla autoškola. Dovedu si představit, že tohle někoho od řízení odradí navždy.
Já mám najezdeno také hodně, kvůli práci je to těch 20 tisíc km ročně, takže to auto beru jako moji svobodu. Ale myslím, že mi k té pohodě za volantem pomohlo to, že jsem měla SVOJE vlastní nejdříve malé auto a hlavně že jsem jezdila sama známou trasu, takže mě nikdo nekritizoval a já se plně věnovala řízení. Teď mám pocit, že se min soustředěním, když třeba vezu kolegy.
Raduza Já taky řídím ráda, hlavně na kochacích trasách.
Josj
Vlamujes se do otevřených dveří.
Já jsem nikde nepsala, že se máš po deseti letech nerizeni vydat s dvěma dětma v autě do pražského provozu. Můj příspěvek k Zuzuli směřoval spíš ve smyslu co psala Viktorka. Pokud je to o pohodlí dotyčného, prostě bych mu řekla, že do toho Hornbachu s ním pojedu jako spolujezdec.
A je strach a strach. Být opatrný je jedna věc, být tím strachem paralyzovaný je něco úplně jiného.
continuity já si ale dělala autoskolu zcela bez předsudků, přála jsem si jezdit, následně táta mě podporoval a jezdila jsem na tu dobu hodně. Ale kdyz jsem se osamostatnila, tak auto jsem neměla a příležitostí řídit nula. Pak jsem se stala v práci spolujezdcem kolegy, krery měl potřebu komentovat, jak je kazdej za volantem debil, natož když to byla ženská a dílo bylo u mě dokonano na 15 let. Ty kondicky byly vlastně pro me i psychologická poradna :) a díky za ně!
bublifukupřímně pokud na autoškolu 20 km troubí kamion, tak bych řekla, že to nezvládl instruktor.
Já i dnes, když jedu přes nějake sedlo, místo kde se blbě předjíždí a za mnou se vytvoří kolona několika aut, tak je prostě pustím. Buď na rovince zpomalim nebo se na chvilku uklidím na nějakou zastávku. Dělá to i muž (jemu se to teda stává méně často).
letoletjá nemám nic ani proti kondickam ani proti pozvolnému učení se. Kde to čtěte? ![]()
Jos mně překvapivě rozjíždění nikdy problém nedělalo, ale řazení mně prostě bralo část pozornosti, do fáze, že bych automaticky cítila, že mám přeřadit, jsem se nikdy nedostala. Jsem ráda, že s automatem se můžu víc věnovat těm ostatním věcem.
Zuzuli jestli nikdy moc neřídil, tak bych fakt doporučila tu kondičky. Myslím, že mně pomohly hodně, že teď už mám problém především v hlavě. A pak už aktivně hledat příležitosti.
Já se taky ráda vozím, přiznávám. Ale u nás to znamená taky dělat svačinářku, krotitele a kulturně stravovacího referenta. A to si zase rád odpustí muž.
A presne proto mi nikdy nevadilo, ze ridim ja ![]()
Ja z nej zase nechci delat lenocha, co si nechava delat ridice. On sam nepotrebuje autem nikam jezdit. Nemusi kvuli praci, bydlime u metra. Na navstevy k rodine stejne jezdime spolu. A ja ridim celkem rada. Takze mi to nevadi. Jen treba ted by se hodilo, aby si pro ten vypinac dojel sam. Ale to je ochotny zkusit, takze za me v pohode.
ze sa niekto boji neznamena, ze to nevie/nezvladne. Ja som toto tvoje uvazovanie nepochopila vtedy a nerozumiem mu ani teraz.
A když to umí a zvládne, tak čeho se boji? to je to čemu nerozumím já. Že je potřeba se při odbočování vlevo na hlavní se víc soustředit o tom žádná. Ale bát se?
continuity jo, pokud nechci jet rychleji a je místo, auta za sebou pouštím.
Já bych si tipla, že blbě autoškola odbočila a pak už nebylo úniku. Za tohle troubení a problikávání bych brala papíry okamžitě.
Zuzulijá bych ho řídit nechala už jen z takových preventivních důvodu, že třeba u té rodiny dostaneš najednou horečku nebo blbě šlapneš a je to problém (nepomůže to vždy, muž si na lyžích zlomil nohu a já lehla s covidem, takže to byla taky vtipna cesta domů
), ale přeci jenom.
bublifuk je to hrozný o tom žádná, někteří kamionisti jezdi jako prasata, to je taky fajk. A ti slušní se bohužel zvezou s nima.
continuity No mozna to je zakladni zrucnost ale urcite ne, kdyz zacinas po x letech. To jako promin. A je to porad o tom, ze muzes byt i dobry ridic, ale jsou to situace kterych se obavas. A nektere krizovatky bez signalizace s odbocivanim doleva za trest jsou a vycekas tam mladi, nez najdes skulinu.
Ja se treba v praci bojim porad a nekterych ukonu hodne. Az se bat prestanu, budu mit ja i okoli velky problem.
Tak, tohle podepisuju!
continuity to jsem myslela obecně na všechny. S tímhle chováním jsem se setkala spíš u řidičů osobáků.
Lidi se bojí různých věcí, nic na tom chápat nemusíš. To s tím vůbec nesouvisí.
To je jako se divit, proč se někdo bojí výšek nebo horské dráhy.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.