Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. dubna 2024 14:02

continuity u rodičů na sídlišti teď měnily všechny lampy a některé mají přípravu pro "zásuvky". Ale jak to bude fungovat v praxi, netuším.

Offline Makara
3652 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 14:03

Raduza ja po automatu nijak netoužila, proste jsem ho podědila. A neboj. I v automatu můžeš řadit. Nikdy jsem po různých vychytávkách netouzila, ale nemůžu říct, ze by mi vadilo na dálnici zapnout tempomat a volant držet jen tak na dotek.

do statistiky - řídím ráda a nebojím se. A přiznání - moc si nedovedu představit být bez auta.

Offline RoSa
10177 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 14:07

Evaeva v ulici pod náma jeden soused má to ošklivý elektrický BMW a háže kabel z okna... bych se nasmála, kdyby si to někdo strčil přes noc do svýho auta nebo mu to vytáhnul a on ráno neodjel

Offline Samantha
3295 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 14:08
Reakce na Jos:

...A nektere krizovatky bez signalizace s odbocivanim doleva za trest jsou a vycekas tam mladi, nez najdes skulinu...

Pravdu díš. Teď jsem si vzpomněla, že jednou , urvaná se ze služební cesty, jsem se vracela do firmy a  spáchala dopravní nehodu při odbočování vlevo. Pamatuju si i datum 23.4. (ale rok už ne , takže ani nemohu slavit

A to tak, že na křižovatce u Arkád (směr do centra v ulici na Pankráci) vypadly semafory (Pražáci možná budou vědět, jaké to tam je ve špičce i se semafory) a já se pokoušela dostat do leva směrem k ČT. Bylo to takové střídání, jako najedeš, počkáš, jestli tě pustí ten v protisměru, nic , tak díky ..., zase popojedeš a už vidíš mezeru... a pic, myslíš, že máš vyhráno a zespoda  vyjede chlápek, rána do pravých zadních dveří... a už víš, že se domů dostaneš až za hodinu, páč malá nehoda, ale služební auto...

Jediné dobré je, že od té doby nevěřím ani svým očím a když odbočuju vlevo, tak jsem jak veverka Chip na tenise - hlavička doleva, hlavička doprava, doleva, doprava

Online continuity
43142 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 14:15

Samantha

No uff, u těchto věcí zbývá jen se modlit. 

Prosim tě jak to tehdy posoudila policie? 

To je vzdy zajima, co by s tím tak udělali, protože mě se to občas stane na výjezdu z letenského tunelu a to podle pravidel snad ani projet nejde, když vypadnou semafory. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 14:17

continuity ja takto kazde rano jazdim miernou obklukou cez bocne ulicky, aby som sa vyhla vychadzaniu na hlavnu totalne preplnenu cestu, kde musim hladat medzierku a rychlo sa vtrepat medzi kamiony. Strach z toho nemam, zvladla som to milionkrat, ale naco si rano pridavat stres. A uplne chapem zacinajucich soferov, ze tade vobec nejdu, lebo ta nervozna kolona za nimi im urcite na klude neprida. 

Offline Samantha
3295 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 14:18

continuity Jednoznačně moje vina a já ji přijala. Křížila jsem v protisměru při odbočování.

Jiná věc byla, že to byly zadní dveře... to už je tak na hraně, chápeš, jak to myslím.

Ale škoda nebyla velká, jen velká rána a úlek. 

Online continuity
43142 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 14:32

Samantha Jo chápu, no hlavně,že se v podstatě nic nestalo. 

Online continuity
43142 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 14:39

Mrakoplas

Ale o tom přece debata vůbec neni, že se vyhnes problémové křižovatce, když máš poblíž bezpečnější alternativu. 

Jenomže u nás udělali úplně debilni kruhac, protože si lidi z nové přistavěných baráku stěžovali, že se jim blbě najíždí na hlavní (uprostřed sídliště a kamiony tam maji zakaz vjezdu). 

Občas se to muselo vyčekat, ale vždy to šlo. Na pořádný kruhac tam není místo, takže na normální křižovatku se zcela jasnou hlavní bez nějakých stavebních úprav položily plastové zábrany (neustále rozfoukane větrem) a kdo to nezná ani z konstrukce krizovatky nepochopí, že je to kruhac, prehlidne značku a vletí tam bez brzdění. Ale nemusí se odbočovat doleva, to je fakt, akorát teď radši dávám přednost ze třech směru místo dvou. 

Offline Samantha
3295 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 14:43

continuity To je výborná věc, takovej kruháč.

Zvlášť poté, co sjednotili princip najíždění, resp. kdo má přednost... 

Ovšem, pokud je pro něj dost místa. 

Jinak je to cesta do p ...

Online continuity
43142 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 14:56

Mrakoplas

Jen mimochodem, to že si umím racionálně zhodnotit rizika nějakého počínání,nemá s tím, že bojím moc společného. Strach evolucne sloužil úplně k jiné věci a vyhnout se nebezpečnému místu lze i bez strachu, dokonce si troufám tvrdit, že je ten proces efektivnější. 

Reším pracovně jiný typ rizik a reakce odpovědných: nic mi neříkejte, ať to nemusím řešit se děje častěji než by člověk doufal. 

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 15:00

continuity no hele, ty odvádíš řeč na jakési kruháče u vás a další nesouvisející věci, ale na začátku jsi natvrdo kroutila hlavou nad tím, že jsi TADY četla o strachu odbočit vlevo. A to tehdy psaly přesně ty řidičky, které začínaly/rozhodly se po letech začít znovu. Takže jo, jak psaly Potrefenáhusa , 711990 a další, je to vysmívání, které ohromně v tom odbourávání strachu pomáhá. 

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 15:05
Reakce na RoSa:

Evaeva v ulici pod náma jeden soused má to ošklivý elektrický BMW a háže kabel z okna... bych se nasmála, kdyby si to někdo strčil přes noc do svýho auta nebo mu to vytáhnul a on ráno neodjel

​když to auto zapojíš a odejdeš, tak je ta nabíječka v zásuvce v autě zaseklá. 

Online continuity
43142 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 15:14

Pinot Noir ja nevím, kde se komu vysmivam. Snažím se tu vysvětlit a vy argumentovat svůj postoj k tomu. Asi je to zbytečné, takže se všem dotčeným omlouvám a uz fakt končím. 

Online Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 15:14

continuity tak ja doufam, ze clovek, co se boji pristat letadlem, nedela pilota. Stejne jako nekdo, kdo se boji riznout do cloveka, neni chirurg. A stejne tak mi prijde v pohode, ze nekdo proste neridi, protoze se na to neciti. Prece jen to je ativita, ktera muze stat zdravi a zivoty. A rizeni neni zivotne dulezite, zvlast ve meste se bez nej da v klidu obejit. Srovnavat to s tim, ze se nekdo boji hada na obrazku a taky na tom pracuje, je ponekud usmevne. 

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 15:20

Raduza Řídím ráda a hodně, je to pro mě obrovská svoboda a nezávislost. Řidičák jsem dělala někdy před třicítkou, na auto i velkou motorku, v Praze. Mám manuál a velmi spartánské auto, ne úplně vhodné do Prahy nebo dlouhý štreky, ale nijak mi to nevadí. A moc ráda zkouším řídit cokoliv, veterány, dodávky i luxusky, traktory. Mě to fakt moc baví.

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 16:41
Reakce na Pinot Noir:

continuity no hele, ty odvádíš řeč na jakési kruháče u vás a další nesouvisející věci, ale na začátku jsi natvrdo kroutila hlavou nad tím, že jsi TADY četla o strachu odbočit vlevo. A to tehdy psaly přesně ty řidičky, které začínaly/rozhodly se po letech začít znovu. Takže jo, jak psaly Potrefenáhusa , 711990 a další, je to vysmívání, které ohromně v tom odbourávání strachu pomáhá. 

​vnímám to stejně. Moje snacha je momentálně v podobné situaci (jako bezdětná sice řídila, ale tak nějak občas a nanejvýš krátké opakující se trasy). A fakt si nedovedu představit, říkat jí něco takového našli jsme jí "týpka" na kondiční jízdy (starší klidný pán) a snad získá jistotu. A osobně si myslím, že takových žen co až kombinace dítě+dům za městem donutila se rozjezdit, je více než dost a ty zdejší řidičky nejsou vůbec bílou vránou.    

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 16:52

Do statistiky,  řídím strašně ráda,  ale asi před 30 lety jsem na tom byla stejně s obavama z řízení.  Přestěhování do naší prdelky mě donutilo, zkraje jsem měla velkej strach jet i těch 20 km do okresního města, ale vědomí,  že jede jen pár spojů odtud a že bych byla jak vězeň na Bezdězu...a další předěl,  když jsem každý pátek jezdila pro tchyni na Karlák do nemocnice, to mě magistrála vyškolila. Jo a teda automat mám ráda,  ale manuál mi nevadí

Offline Raduza
příspěvků moje polička 21. dubna 2024 16:59

Makara já vím, že i v automatu můžu řadit  a řádit. Máme jich pár služebních,  ale není to ono no.

Offline Makara
3652 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 17:09

Raduza každému, co jeho jest. Já řádění v autě nenesou moc dobře a řazení v automatu používám jen kvůli nezavaření brzd. No, když mě dcera navigovala, tak teda komentovala, že ikonka pro max. povolenou rychlost nějak často bliká.