Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Sweet Potato
40419 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 13:03

continuity

Bát se jde lecčeho. Třeba debila, co tě protroubí a vychutná si tě jen proto, že se déle odhodláváš. I to může být spouštěč. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 13:09

letfenixa

Rozumim, a reálně to riziko chapu. Pokud se tomu umis vyhnout bez nějaký extrémních nákladů je to v pořádku. Je tam alespoň naděje,že se to časem zlepší. 

Na vjezdu do Prahy je úsek dálnice, kde je bylo loni 220 nehod (jeden je 13 km před Prahou). No udelat se nedá nic, jen tam jezdit hodně defenzivně a neříkat si, že už jsem téměř doma, co by se tak mohlo stát. 

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 13:10
Reakce na continuity:

Já jsem bytostně přesvědčena, že se strachem a fobiemi se nejenom má, ale musí bojovat. 

Lékař, který se regulérně boji udělat mi nějaký zákrok, ať si to radši nechá pro sebe, opravdu to neocenim. Neumím si představit, že by třeba dopravní pilot řekl, že se boji přistávat na složitém letišti. Co byste mu na to řekli?

​mám fóbii z hadů a chtěla bych vidět, co by mě tak asi donutilo lézt někam dobrovolně mezi ně, abych se strachu zbavila.

Každý to má jinak, já zas raději když mě ošetří nebo se mnou přistane někdo, kdo svou práci dělá s respektem/strachem/nazvi jak chceš. Suverénů a jejich obětí je na hřbitovech podle mě dost

Offline Sweet Potato
40419 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 13:15

A respekt nerovná se nutně panický strach.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 13:15

Sweet Potato

Na tohle nemám moc odpověď, já mám tohle vyřešené a pokud by to rozhodilo třeba dítě a nepomohla by moje oblibena průpovídka: "když stíháš troubit, stíháš i brzdit", tak bych se asi snažila jim nějak pomoct. Protože to fakt není zdravé a vlastně se to děje na silnicích pořád. Ale smířit se s tím jako regulérním důvodem k obavě se nezlučuje s mým světonázorem. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 13:17

Kammila no zrovna fobii z hadů řeší dite, bála se i obrázku. Asi není cílem, abychom doma hady chovali, ale vzhledem k tomu, že jich má teď plnou učebnici, něco se s tím udělat muselo. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. dubna 2024 13:18

Sweet Potato dekuju, tak nejak jsem to i myslela. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. dubna 2024 13:23

continuity já se bojím i obrázku hada, ale ve škole jsme žádné učebnice plné hadů neměli Jedinou újmu mám z petriho misky se škrkavkou. Takže svoji fobii si klidně ponechám.

Řízení se bojím mnohem míň, spíš cítím ten respekt, ale hlavně mně to stojí hrozně duševní síly jet úplně sama. Je mi jasné, že to by časem pominulo, ale není motivace. Nemyslím si, že většina těch, co neřídí, má vyloženě fóbii, spíš je to souhra více věcí. Aspoň tak je to u nás v rodině.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 13:25

Kammila respekt a strach jsou dvě úplně různé věci. Ale pokud je ty situaci vyhýbáme (a tom byla tehdy řeč), už bych to popsala jako strach. 

Ale tohle je fakt asi různé, když si muž rozflakal to koleno, tak primář to popsal slovy: no moc hezky jste si to udělal, to si vezmu já a výslovně se na to těšil, jak ho dá dohromady. Přijde mi to z hlediska pacienta fakt lepší. 

Mrakoplasproblém s tim vyhýbáním se nepříjemným křižovatkám je v tom, že pokud bys je 10x za sebou zvládla bez problémů, ten strach se zmenši, prax dělá mistra. Pokud se jim programové vyhýbaš, tak ho posilujes. A když nejezdis jen předem známé trasy, tak prostě dřív nebo pozdeji na debilní křižovatku narazis. A co pak?

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 13:27

Evaeva mám ti to vyfotit? A ještě mají i poznavacku s fotkama. To jsem ji slíbila, že z plazů ji omlouvím, akorát hadi byly nakonec i v biotopech na zeměpisu a dva se pripletly do poznavacky obojživelníků. 

Jinak fobii, která člověka neomezuje v životě, ať si každý hýčká podle svého uvážení. Řešit se to ale dá. 

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 13:29

continuity keď išli mame vyoperovat nádor na hrubom čreve, zistili, že má na stehne akýsi útvar, zistilo sa, že tukovy nádor. A od toho okamihu chirurgov zaujímalo len to. Ona nechcela, aby jej ten tukovy nádor operovali, ale presviedčali a presviedčali, až im nakoniec podpísala súhlas, keď už bola premedikovana. Mala tam toho toľko, že jej tam polovicu nechali, zle sa jej to hojilo, chodil jej to ADOS prevazovat a dodnes má to stehno necitlive. Ani nadšený chirurg nie je zárukou úspechu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. dubna 2024 13:30

continuity zatneš zuby a zvládneš jí. A to tě posílí. Já jsem na sebe měkká, takže chápu lidi, co se stresovým situacím vyhýbají.

Ad škola, my plazi určitě brali, ale poznávačku si nepamatuju. Jako já bych to přes svojí fobii zvládla, ale příjemný zážitek by to nebyl. Korálovku od krajty a zmiji od užovky poznám, ale obrázku se nedotknu

Offline Vari
2221 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 13:31

Pod vlivem tyhle diskuze prave beru do ruky klicky od auta a jdu se projet :-D.

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. dubna 2024 13:36

continuity Jo ortopedi se neboji nikdy niceho. To podepisuju

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 13:45

letfenixajá píšu,jak to mám já. 

Pokud vy oceníte jiný přístup, tak těm doktorům řekněte. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 21. dubna 2024 13:48
Reakce na RoSa:

Raduza mě řízení auta taky hrozně moc baví, jezdila bych furt! ale jedině manuál, to si užívám moc! až to přestanou vyrábět, vůbec nevim, co si počnu... teď jsem se doslechla, že Mercedes bude dělat manuály už jen ve sportovních autech ten trend "auto pro blbce" teda fakt nechápu...

​Toho se snad nedozijeme

Offline RoSa
10177 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 13:55

Raduza no u MB právěže jo a asi brzo... nerada bych měnila značku, to pak jedině starší kusy hledat... nebo si na starý kolena pořídit sportovní žihadlo s manuálem - už se vidim

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 13:56

Raduzaminimálně se to stane s nástupem elektromobilů, resp. tam už převodovka není potřeba žádná. Ale já v paneláku jsem od toho na míle vzdálená. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 21. dubna 2024 14:00

RoSa tak si koupíš ten sporťák no

continuity já doufám,  že to s tím benzínem ev. naftou nějak doklepu. 

Offline RoSa
10177 příspěvků moje polička 21. dubna 2024 14:00

continuity taky koho by bavilo v tom jezdit? ten chybějící zvuk motoru prej už dávaj do výbavy jako interiérovou "hudbu", můžeš si vybrat zvuk motoru benzín, diesel, šestiválec, turbo... jen klikneš a máš pocit, že jedeš v autě a ne ve vysavači